Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Scarlet Street (SUA 1945) Thriller 103 min
503 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Strada Rosie (SUA 1945) Drama Edward G. Robinson 101 min
755 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Detectivul Charlie Chan - Pata stacojie (1945) / 65 min
1.692 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Scarlet Street (SUA 1945) cu Edward G. Robinson 111 min
1.452 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Casa de pe strada 92.(SUA 1945) Drama,Spionaj 87 min
1.060 vizite - 0 comentarii
adaugat de porta
 
  Mahon (SUA 1975) Drama romantica 106 min
881 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Duel pe Mississippi (SUA 1955) Drama 72 min
374 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lovitura mortala (SUA 1945) Drama,Thriller / 87 min
4.361 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Casa de pe strada 92 (SUA 1945) Crima 88 mim
467 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Omiucidere -Viata pe strada Serial SUA (1993-1999)60 min
1.920 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Strada Scarlet (SUA 1945) Politist 106 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.07.2022  Adauga la favorite 172 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.8
   
 
Scarlet Street
Regia Fritz Lang
IMDB 7.8




New York, 1934 - Christopher „Chris" Cross, un pictor amator bland si casier pentru un comerciant de imbracaminte, este sarbatorit de angajatorul sau pentru 25 de ani de serviciu. Dupa ce seful companiei, JJ Hogarth, ii daruieste lui Chris un ceas de aur si cuvinte amabile, Hogarth paraseste petrecerea si se urca intr-o masina cu o tanara blonda frumoasa. Chris gandeste unui coleg despre dorinta lui de a fi iubit de o astfel de tanara.

Mergand spre casa prin Greenwich Village , Chris vede o tanara, Katherine „Kitty" March, fiind atacata si il tranteste pe agresor cu umbrela lui. Dupa ce Chris pleaca sa cheme un politist, atacatorul, care este de fapt iubitul lui Kitty, Johnny, isi recapata cunostinta si fuge. Chris o duce pe Kitty la apartamentul ei. Remarcile lui melancolice despre arta ii sugereaza ca Chris trebuie sa fie un pictor bogat.

Indragostit de Kitty si crezand ca simte afectiune pentru el, Chris ii povesteste despre casnicia lui fara dragoste. Sotia sa inteligenta, Adele, isi idolatrizeaza fostul sot, un politist despre care se crede ca s-a inecat in timp ce incerca sa salveze o femeie sinucigasa.

Avand nevoie de fonduri pentru o afacere dubios, Johnny crede ca Kitty ar trebui sa joace cu naivitatea lui Chris si sa-si prefaca interesul romantic pentru presupusul artist bogat pentru a escroca bani de la el. Kitty il convinge pe Chris sa-i inchirieze un apartament, sugerandu-i ca l-ar putea folosi ca studio de arta. Pentru a finanta apartamentul, Chris fura 500 de dolari in obligatiuni de asigurare de la sotia sa si mai tarziu 1.000 de dolari in numerar de la angajatorul sau.

Necunoscut lui Chris, Johnny incearca sa vanda unele dintre picturile sale, lasandu-le cu un vanzator ambulant care considera ca nu valoreaza mai mult de 25 de dolari. Picturile atrag interesul criticului de arta David Janeway, care declara lucrarea ca fiind exceptionala. Dupa ce Johnny o convinge pe Kitty sa pretinda ca le-a pictat, ea o fermeca pe Janeway cu parerile lui Chris despre arta. Captivata de tablouri si de Kitty, Janeway promite sa o reprezinte. Cu toate acestea, Adele vede picturile sotului ei, semnate „Katherine March", in vitrina unei galerii de arta comerciala si il acuza pe Chris ca a copiat opera lui March. Chris se confrunta cu Kitty, care sustine ca le-a vandut pentru ca avea nevoie de bani. Incantat ca creatiile sale sunt apreciate, o lasa sa devina fata publica a artei sale. Ea devine un mare succes comercial,

Primul sot al lui Adele, presupus mort, Higgins, apare la biroul lui Chris pentru a stoarce bani de la el. Higgins nu s-a inecat, ci a disparut dupa ce a furat 2.700 de dolari din poseta femeii pe care incercase sa o salveze. Deja suspectat ca a luat mita de la baruri , si-a prefacut moartea pentru a scapa de crimele sale si de sotia sa. Chris fura inca 200 de dolari din seiful de la serviciu pentru Higgins. Chris comploteaza ca Adele sa-l vada pe Higgins, sperand ca casatoria lui va fi invalidata atunci cand Adele isi da seama ca Higgins este inca in viata.

Chris merge sa o vada pe Kitty, crezand ca acum este liber si ca se va casatori cu el. Ii gaseste pe Johnny si Kitty intr-o imbratisare, confirmandu-i suspiciunile ca sunt implicati romantic. Cu toate acestea, Chris ii cere lui Kitty sa se casatoreasca cu el, dar ea il respinge pentru ca este batran si urat si ii rade in fata. Furios, o injunghie pana la moarte cu o scobitoare. Politia viziteaza biroul lui Chris. Higgins le-a spus ca Chris a deturnat bani de la Hogarth, care refuza sa depuna acuzatii, dar il concediaza pe Chris. Johnny este arestat pentru uciderea lui Kitty.

La proces, trecutul lui Johnny lucreaza impotriva lui. Chris neaga ca a pictat pozele, pretinzand ca este un artist fara talent. Mai multi martori confirma marturia lui Chris si atesta faptele rele si caracterul prost al lui Johnny. Johnny este condamnat si dat la moarte pentru uciderea lui Kitty, Chris ramane nepedepsit, iar Kitty este imortalizata in mod eronat ca o mare artista.

Bantuit de crima, Chris incearca sa se spanzure in noaptea executiei lui Johnny, dar este salvat. Cinci ani mai tarziu, Chris este fara adapost si sarac, fara nicio modalitate de a-si revendica meritul pentru propriile picturi. El este martor la vanzarea portretului lui Kitty cu 10.000 de dolari. Chinuit de gandurile ca Kitty si Johnny se iubesc etern, Chris rataceste in New York, auzindu-le in mod constant vocile in mintea lui.

Distributie
Edward G. Robinson ca Christopher Cross
Joan Bennett ca Katherine „Kitty" March
Dan Duryea ca Johnny Prince
Margaret Lindsay ca Millie Ray
Rosalind Ivan ca Adele Cross
Jess Barker ca David Janeway
Charles Kemper in rolul lui Patch-eye Higgins
Anita Sharp-Bolster ca doamna Michaels (ca Anita Bolster)
Samuel S. Hinds ca Charles Pringle
Vladimir Sokoloff ca Pop LeJon
Arthur Loft ca Delarowe
Russell Hicks ca JJ Hogarth


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.