Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Alegerea unui hidrofor
272 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Escrocherii adevarate la Las Vegas / Episod 7
1.819 vizite - 0 comentarii
adaugat de kafka
 
  Escrocherii adevarate la Las Vegas / Episod 5
1.731 vizite - 0 comentarii
adaugat de kafka
 
  Escrocherii adevarate la Las Vegas / Episod 9
1.271 vizite - 0 comentarii
adaugat de kafka
 
  Escrocherii adevarate la Las Vegas / Episod 6
1.370 vizite - 0 comentarii
adaugat de kafka
 
  Baia, alegerea gresiei si a faiantei.
1.107 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Escrocherii adevarate la Las Vegas / Episod 2
1.570 vizite - 0 comentarii
adaugat de kafka
 
  Dobanda fixa sau variabila la creditul tau ipoticar
127 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa faci decoratiuni de iarna superbe
900 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Realizarea unui medalion cu balamale
61 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Alegerea unui hidrofor

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.06.2022  Adauga la favorite 149 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pentru cei crescuti la tara, in zone izolate, aparitia hidroforului a revolutionat un stil de viata inmarmurit in traditie, o consecinta directa si a accesului restrans la evolutiile tehnologice. Pe masura ce tehnologia a depasit limitele zonelor urbane, viata in comunitatile rurale s-a schimbat, iar confortul a inceput sa fie o preocupare obisnuita a celor care au inteles ca vremurile se schimba, aducand cu ele un plus de civilizatie. Despre alegerea unui hidrofor vom vorbi in acest articol, astfel incat achizitia sa se plieze pe nevoile specifice ale gospodariei voastre.

Hidroforul este un sistem care alimenteaza cu apa o locuinta. Are in structura sa o electropompa, un vas de hidrofor, un racord antivibrant, un presostat si un manometru. Pentru inceput, alegerea marimii rezervorului hidroforului (vasul de hidrofor) se face in functie de numarul de consumatori, frecventa consumului si numarul de bari (presiunea apei de pe sistemul de alimentare). Pornirile hidroforului sunt mai rare atunci cand rezervorul este mai mare. Cand rezervorul este mic, hidroforul va porni la cel mai mic consum de apa. In mod obisnuit, hidroforul porneste atunci cand rezervorul este golit pe jumatate. Vasul de hidrofor poate avea diferite capacitati, dar cea mai utilizata este de 24 de litri.

Specialistii site-ului Covera.ro recomanda, de exemplu, pentru o familie cu 4 persoane sau mai multe, achizitionarea unui hidrofor cu vas de cel putin 50 litri pentru a micsora numarul de porniri/opriri ale electopompei, pentru a consuma, astfel, mai putin curent electric si nu in ultimul rand pentru a mari durata de functionare a hidroforului. Acestia mai recomanda si vasele de hidrofor facute din inox pentru ca prin vasul de hidrofor sta si trece toata apa pe care o folositi in casa, aceasta optiune asigurand o calitate suprioara din toate punctele de vedere.

De asemenea, tineti cont de faptul ca adancimea de aspiratie a unui hidrofor este mai mare cu cat motorul electropompei este mai puternic. Din acest motiv, adancimea putului este un alt criteriu important in evaluarea achizitiei. De exemplu, hidrofoarele de 9 m au coloana de aspiratie de 9 metri, ceea ce inseamna ca aceasta este distanta de la hidrofor pana la luciul apei. Hidrofoarele de 30 m sunt cele de mare adancime, destinate in cazul alimentarii dintr-un put. Adancimea aleasa difera in functie de necesitati, dar e bine de stiut ca pentru irigatii este recomandat un hidrofor cu presiune si debit mari.




In acelasi timp, este indicat sa optati pentru un hidrofor performant care detine un sistem integrat, cu pompa auto-amorsanta, pentru a se opri automat atunci cand este sesizata lipsa de apa in put. Nu in ultimul rand, luati in calcul eficienta energetica si alegeti, deci, un hidrofor cu un consum de energie redus.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.