Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Zapezile de pe Kilimanjaro (1952) Subtit RO / 113 min
3.316 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Europa '51 (1952) / Drama cu Ingrid Bergman / 118 min
2.746 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Planeta rosie Marte (SUA 1952) Drama SF 87 min
647 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Umberto D. (Italia 1952 Drama Vittorio De Sica 88 min
630 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Marele Jim McLain SUA 1952 Drama 92 min
1.664 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Singurul joc din oras (UK 1970) Elizabeth Taylor 113 min
1.719 vizite - 0 comentarii
adaugat de tita
 
  Destinatia Budapesta ( SUA 1952) Drama 85 min
346 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Assembly (Hong Kong 2007) Razboi 113 min Subtit RO
3.222 vizite - 0 comentarii
adaugat de camel
 
  Editie speciala (SUA 1952) Drama Humphrey Bogart 77 min
699 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Moulin Rouge (UK 1952) Drama,Biografic / 114 min
1.239 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Zapezile de pe Kilimanjaro (1952) Drama 113 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.06.2022  Adauga la favorite 372 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.2
   
 
The Snows of Kilimanjaro (1952)

Nota IMDB: 6.2
Regizor:Henry King
Filmul incepe cu cuvintele de inceput ale povestii lui Hemingway: „ Kilimanjaro este un munte acoperit cu zapada de 19.710 de picioare inaltime si despre care se spune ca este cel mai inalt munte din Africa. Varful sau de vest se numeste Masai „Ngje Ngi", Casa lui Dumnezeu. Aproape de varful de vest se afla carcasa uscata si inghetata a unui leopard. Nimeni nu a explicat ce cauta leopardul la acea altitudine." [5]

Povestea se concentreaza pe amintirile scriitorului dezamagit, Harry Street, care se afla intr- un safari in Africa. Are o rana grav infectata de la o intepatura in spini si sta in afara cortului sau asteapta o moarte lenta, desi in film se subliniaza ca ar fi putut dobandi infectia din saritura intr-un rau noroios pentru a salva unul dintre portarii safari . de la un hipopotam dupa ce cade in rau. Insotitoarea sa, Helen, il alapteaza pe Harry si vaneaza vanat pentru camara.

Pierderea mobilitatii aduce autoreflectie. Intr-o stare deseori deliranta, isi aminteste de relatia sa anterioara cu Cynthia Green, pe care a cunoscut-o la Paris ca membri ai „ Generatiei pierdute ". Dupa vanzarea primului roman al lui Harry, mai degraba decat sa inchirieze o casa mai frumoasa, Harry doreste sa mearga in safari in Africa. Acolo are cele mai fericite momente ale sale, inclusiv sa puna in punga un rinocer . Cynthia este insarcinata, dar isi face griji sa impartaseasca aceasta veste cu Harry, care este pasionat de calatoriile si munca lui ca jurnalist si autor. Harry afla despre sarcina doar dupa avortul spontan. Suferind depresie si scufundata in alcoolism, ea il paraseste in cele din urma pe Harry pentru o dansatoare de flamenco, cand crede ca Harry este plecat pentru un loc de munca ca corespondent de razboi .

Harry se logodeste mai tarziu cu contesa Elisabeta, bogata si conectata social, pe care o intalneste pe Coasta de Azur ; cu toate acestea, el ramane inca loial memoriei Cynthia. In ajunul nuntii lor, o Elizabeth geloasa il confrunta pe Harry cu o scrisoare catre Harry trimisa de Cynthia, care se afla acum la Madrid. Elizabeth distruge scrisoarea din fata lui Harry, care pleaca sa plece in Spania. Incapabil sa o gaseasca pe Cynthia la adresa din Madrid de pe plic, el se inroleaza sa lupte in Razboiul Civil Spaniol . In timpul unei batalii o intalneste pe Cynthia, care acum este sofer de ambulanta. Cynthia este ranita de moarte, iar Harry este impuscat si ranit atunci cand abandoneaza batalia pentru a incerca sa o aduca pe Cynthia pe moarte la un medic.

Harry se intoarce la Paris. In timp ce sta pe pod si urmareste raul, o intalneste pe Helen, care ii aminteste de Cynthia. Dupa moartea iubitului sau mentor unchiul Bill, Harry primeste ca mostenire o scrisoare de la unchiul sau care ii da ghicitoarea leopardului. Barmanul lui Harry sugereaza ca leopardul a ajuns acolo, deoarece avea un miros fals si s-a pierdut, dar Harry o duce pe Helen intr-un safari in Kenya pentru a afla raspunsul ghicitorii. Este ranit si dezvolta o infectie. Pe masura ce Harry se apropie de moarte, Helen protectoare lupta impotriva unui vrajitor. Urmand instructiunile dintr-un manual de prim ajutor de urgenta, ea deschide rana lui Harry pentru a elibera infectia. In zori soseste o petrecere medicala cu avionul. Vulturii si hienele care au asteptat moartea lui Harry pleaca si nu se intorc niciodata. Harry isi da seama de dragostea lui pentru Helen.

Distributie

Gregory Peck si Ava Gardner se intalnesc
Gregory Peck ca Harry Street
Susan Hayward ca Helen
Ava Gardner ca Cynthia Green
Hildegard Knef ca Contesa Elisabeta
Emmett Smith ca Molo
Leo G. Carroll ca unchiul Bill
Torin Thatcher in rolul domnului Johnson
Marcel Dalio ca Emile
Leonard Carey ca Dr. Simmons
Paul Thompson in rolul Vrajitorului
Ava Norring ca Beatrice
Helene Stanley ca Connie
Vicente Gomez ca chitaristul (ca Vicente Gomez)
Richard Allan ca dansator spaniol
Charles Bates ca Harry Street (17 ani)
Lisa Ferraday ca Vendeuse


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.