Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Maimuta urlatoare
6.135 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  I-a daruit sotiei un catelus!
708 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vulpea
1.912 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  De ce torc pisicile?
1.387 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Case de animale | episod intreg
182 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tigrul bengalez
1.769 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mirorosul la caine
1.145 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Maimutele care consuma alcool
1.191 vizite - 0 comentarii
adaugat de sybylac
 
  Ursii pescari
1.362 vizite - 0 comentarii
adaugat de sybylac
 
  what a wonderful world - david attenborough
1.089 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Gibonul

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 02.12.2011  Adauga la favorite 1.777 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
aproape unicele medii de viata ale acestor maimute superioare, sau antropoide, ce apartin faunei din zona de clima ecuatoriala si tropicala. Ele sunt grupate in noua specii, ce traiesc in special in Sumatra, Peninsula Malaieziana si Thailanda, precum si in alte insule sau tari din sud-estul marelui continent. Dintre aceste specii, mai importante sunt: Siamangul, Gibonul Mana-Alba, Gibonul cu par pe crestet, Gibonul Klass, Gibonul Unkava, etc.

Desi sunt maimute antropoide, maimutele asiatice (urangutanii, gibonii, etc.) nu se aseamana cu omul la fel de mult ca antropoidele africane.

Gibonii nu au par pe fata, a carei piele este de culoare inchisa, in schimb majoritatea speciilor au fata incadrata de un “chenar" de blana de culoare diferita de cea a restului corpului. Femelele au de obicei aceeasi marime ca masculii, dar la majoritatea speciilor difera culoarea parului. De asemenea chiar speciile gibonilor pot fi recunoscute dupa par, la cele mai multe blana avand o culoare cafenie cu nuante de gri-argintiu, insa blana gibonului Mana-Alba este auriu-roscata.

Gibonii sunt animale arboricole, deci modul lor de deplasare, adaptat mediului de viata, este brachiatia, adica atarnarea in brate. Pentru a se deplasa astfel, ei au brate lungi si puternice, terminate cu degete lungi, ce se agata de ramurile copacilor ca niste carlige. De asemenea, palmele sunt asemanatoare celor ale omului, cu degetul mare mai departat de celelalte degete; talpile picioarelor sunt late si au si ele degete lungi. Astfel, cand sare de pe o creanga pe alta, gibonul are o viteza atat de mare, incat parca zboara. 58691vsg71tro7c

Animale diurne, gibonii sunt activi mai ales dimineata si dupa-amiaza, odihnindu-se in timpul orelor caniculare. Folosind frunze si ramuri, ei isi fac un culcus confortabil printre crengile copacilor, unde dorm in timpul noptii.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.