Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Jerry Lewis - In razboi cu armata (1950) |Comedie 99 min
3.722 vizite - 0 comentarii
adaugat de antonia
 
  Orasul adormit (SUA 1950) Crima,Drama,Film-Noir 85 min
1.725 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Umbland noaptea (SUA 1948) Crima.Thriller 79 min
599 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  El umbla noaptea (SUA 1948) Film-Noir,Thriller / 78 min
678 vizite - 0 comentarii
adaugat de calul
 
  Orasul fantoma (SUA 1977) cu Chuck Norris / 84 min
8.075 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nisip moale (SUA 1950) Crima/Drama 79 min
613 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Omul care s-a inselat singur (SUA 1950) (Drama79 min
769 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Batranul alchimist (Franta 1950) Drama 95 min
1.156 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In bratele unui ucigas (SUA 1992) Politist 120 min
669 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Blow Up (Anglia-Italia 1966) -Thriller 110 min
26 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Noaptea si orasul (Anglia 1950) politist 96 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.06.2022  Adauga la favorite 166 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 5.9
   
 
Night and the City
Regia Jules Dassin
IMDb 5.9



Harry Fabian este un escroc american ambitios si escroc la Londra. El mentine o relatie rupta cu cinstita Mary Bristol, proprietarul clubului de noapte si omul de afaceri Phil Nosseross si Helen, care este sotia intrigatoare a lui Phil.

In timp ce incearca o escrocherie la un meci de lupte, Fabian il vede pe Gregorius, un luptator grec veteran, cearta cu fiul sau Kristo, care a organizat lupta si care controleaza efectiv toate luptele din Londra. Dupa ce a denuntat evenimentul lui Kristo drept exhibitionism fara gust care face de rusine traditiile greco-romane ale sportului, Gregorius pleaca cu Nikolas, un coleg de lupta.

Fabian ii ajunge din urma pe cei doi si se imprieteneste cu ei, realizand ca poate gazdui lupte in Londra fara interferenta lui Kristo daca isi poate convinge tatal sa sustina intreprinderea.

Fabian ii abordeaza pe Phil si Helen cu propunerea lui, apoi le cere o investitie. Neincrezator, Phil se ofera sa ofere jumatate din cei 400 de lire sterline necesare, daca Fabian il poate egala. Disperat, Fabian ii intreaba pe Figler, un stapan si sef neoficial al unei societati informale de criminali stradali, pe Googin, un falsificator si pe Anna, un contrabandist din Thameside, dar nimeni nu poate oferi niciun ajutor.

Fabian este abordat in cele din urma de Helen, care ofera cele 200 de lire sterline in schimbul unei licente pentru a continua sa-si conduca propriul club de noapte, dupa ce a obtinut banii vanzand o blana scumpa pe care Phil a cumparat-o recent pentru ea. Fabian este de acord, dar o pacaleste pe Helen punandu-l pe Googin sa falseasca licenta.

Intre timp, Phil este vizitat de asociatii lui Kristo, care il avertizeaza sa-l tina pe Fabian departe de scena de lupte din Londra. Suspectand deja pe Helen de duplicitate, Phil neglijeaza sa-l avertizeze pe Fabian, care incepe sa-si deschida propria sala de sport cu Gregorius si Nikolas ca vedete si Phil ca partener tacut.

Un Kristo furios viziteaza sala de sport, doar pentru a descoperi ca tatal sau ii sprijina efortul lui Fabian. Intalnindu-se cu Phil, cei doi comploteaza sa-l omoare pe Fabian, dar isi dau seama ca o pot face doar daca Gregorius il paraseste pe Fabian. Phil se intalneste cu Fabian si isi indeparteaza sprijinul, sugerandu-i lui Fabian sa-i aduca pe Nikolas si The Strangler, un luptator aratos favorizat de Kristo, impreuna in ring pentru a mentine afacerea, stiind ca Gregorius nu i-ar permite niciodata.

Gasindu-l pe managerul lui The Strangler, Mickey Beer, Fabian il convinge sa sustina lupta si il batjocoreste pe Strangler sa-i confrunte pe Gregorius si Nikolas. Gregorius este de acord cu lupta, convins de Fabian ca va dovedi ca stilul sau traditional de lupta este superior. Berea ii cere lui Fabian 200 de lire sterline pentru a-si acoperi onorariul, asa ca Fabian ii cere banii lui Phil. In schimb, Phil il suna pe Kristo, informandu-l ca The Strangler este in sala de sport a lui Fabian.

Tradat, Fabian fura banii de la Mary si se intoarce la sala. Cu toate acestea, The Strangler il indeamna pe Gregorius intr-o lupta prelungita si brutala, in timpul careia incheietura mainii lui Nikolas este rupta.

Gregorius il invinge in cele din urma pe Strangler in ring cand Kristo soseste, dar moare cateva minute mai tarziu in bratele fiului sau de epuizare. Vazand ca atat afacerea, cat si protectia lui sunt pierdute, Fabian fuge.

Pentru a razbuna moartea tatalui sau, Kristo ii pune o recompensa de 1.000 de lire sterline pe capul lui Fabian, trimitand veste in toata lumea interlopa a Londrei. Fabian este vanat toata noaptea, mai intai de oamenii lui Kristo, apoi de Figler, care incearca sa-l prinda in capcana pe Fabian pentru recompensa. Convinsa ca licenta ei este autentica, Helen il paraseste pe Phil, doar pentru a descoperi ca lucrarea este un fals fara valoare.

Ea se intoarce la Phil disperata, doar pentru a descoperi ca el s-a sinucis, lasand totul in seama lui Molly, curatenia in varsta din club si operator de stand de flori.

Fabian isi gaseste in cele din urma adapost la patul Annei de pe Tamisa, dar a fost deja gasit de Kristo. Mary soseste, iar Fabian incearca sa se rascumpere strigandu-i lui Kristo ca Mary l-a tradat, astfel incat sa primeasca recompensa. In timp ce fuge spre locul in care sta Kristo pe Podul Hammersmith , este prins si ucis de The Strangler, care isi arunca cadavrul in rau. Stranglerul este arestat cateva momente mai tarziu, iar Kristo pleaca de la fata locului.

Distributie
Richard Widmark ca Harry Fabian
Gene Tierney ca Mary Bristol (voce cantatoare dublata de Maudie Edwards )
Googie Withers ca Helen Nosseross
Hugh Marlowe ca Adam Dunne
Francis L. Sullivan ca Phil Nosseross, Silver Fox Club
Herbert Lom in rolul lui Kristo
Aubrey Dexter in rolul domnului Chilk
Maureen Delany ca Anna Siberia/O'Leary
Stanislaus Zbyszko ca Grigorie cel Mare
Mike Mazurki in rolul Stranglerului
Ada Reeve ca Molly
Charles Farrell in rolul lui Mickey Beer
Ken Richmond ca Nikolas din Atena
Edward Chapman in rolul lui Hoskins
James Hayter ca Figler
Gibb McLaughlin ca Googin (necreditat)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.