Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Bernadette (Olanda 2019) Comedie 109 min
869 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dupa amiaza cu Boston Blackie (SUA 1943) Drama 64 min
645 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Proscrisul (SUA 1943) Drama,Romantic,Western / 117 min
3.135 vizite - 0 comentarii
adaugat de lorena
 
  Cantecul lui Bernadette (SUA 1943) Drama / 157 minute
332 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cantecul lui Bernadette (SUA 1943) Biografic 155 min
81 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Crash Dive (SUA 1943) Actiune,Drama / 101 min
555 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nebunul lui Hitler (SUA 1943) Drama,Razboi / 84 minute
729 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Sfantul mincinosilor (SUA 1998) Drama 100 min
214 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un strain in oras (SUA 1943) Drama,Romantic / 64 min
722 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  O fata stralucitoare (SUA 1998) Drama,Romantic / 91 min
1.645 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Cantecul lui Bernadette (SUA 1943) Drama / 157 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.04.2022  Adauga la favorite 200 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.7
   
 
The Song of Bernadette (1943)

Nota IMDB: 7.7

Nota IMDB: 7.7
Regizor: Henry King

Bernadette Soubirous , in varsta de paisprezece ani, traieste intr-o saracie relativa cu familia ei in Lourdes . La scoala ei catolica , Bernadette este rusinata de profesoara ei, sora Vauzou , pentru ca a ramas in urma la studii din cauza astmului ei .

Mai tarziu in acea dupa-amiaza, in timp ce ea aduce lemne de foc impreuna cu sora ei Marie si cu prietena de scoala Jeanne in afara orasului, Bernadette este lasata in urma la grota Massabielle , cand tovarasii ei o avertizeaza sa nu treaca prin raul rece de teama sa nu se imbolnaveasca. Pe cale sa o traverseze oricum, Bernadette este distrasa de o adiere ciudata si de o schimbare a luminii. Cercetand grota, ea vede o doamna frumoasa imbracata in alb, tinand in mana un rozariu de perle . Ea le spune tovarasilor ei, care promit ca nu vor spune nimanui. Cu toate acestea, Marie ii spune mamei lor cand se intorc acasa, iar povestea se raspandeste curand in toata Lourdes.

Multi, inclusiv matusa Bernarde a lui Bernadette, sunt convinsi de sinceritatea ei si o sustin impotriva parintilor ei necredinciosi, dar Bernadette se confrunta singura cu autoritatile civile si bisericesti, inclusiv cu staretul Dominique Peyramale . Intrebata in mod repetat, ea sta ferm in spatele povestii ei aparent incredibile si continua sa se intoarca la grota, asa cum a intrebat doamna. Ea se confrunta cu ridicol deoarece doamna ii spune sa bea si sa se spele la un izvor care inca nu exista, dar Bernadette sapa o groapa in pamant si foloseste nisipul umed si noroiul. Mai tarziu, apa incepe sa curga si prezinta proprietati vindecatoare miraculoase. La ultima vizita a lui Bernadette la grota, doamna se identifica in cele din urma drept „ Imaculata Conceptie." Cand autoritatile civile incearca sa o declare nebuna pe Bernadette, Peyramale, care odata se indoia de ea, devine acum cel mai fidel aliat al ei si cere o ancheta oficiala a bisericii pentru a verifica daca Bernadette este o frauda, nebuna sau autentica.

Grota este imprejmuita, iar episcopul de Tarbes declara ca daca imparatul nu ordona ca grota sa fie deschisa, nu va fi nicio investigatie. Cand fiul mic al Imparatului bea apa si se vindeca de boala, imparateasa crede ca recuperarea lui este miraculoasa si, la insistentele ei, grota este redeschisa. Episcopul de Tarbes indruma apoi comisia sa se intruneasca. Ancheta dureaza multi ani, iar Bernadette este chestionata din nou si din nou, dar comisia stabileste in cele din urma ca Bernadette a experimentat cu adevarat viziunile si a fost vizitata de Fecioara Maria .

Dupa aceea, Bernadette intentioneaza sa traiasca o viata obisnuita, dar Peyramale nu crede ca este potrivit sa o dezlantuie pe Bernadette in lume si o convinge sa devina calugarita cu Surorile Caritatii din Nevers . Bernadette urmeaza o pregatire spirituala riguroasa si munceste din greu la manastire, dar este supusa si abuzurilor emotionale din partea surorii Vauzou, acum amanta novicilor de la manastire. Vauzou ii dezvaluie Bernadettei ca este geloasa in mod sceptic pe atentia pe care o primeste Bernadette ca urmare a viziunilor si spune ca este suparata ca Dumnezeu ar alege-o pe Bernadette in locul ei, cand ea si-a petrecut viata in suferinta in slujba lui. Ea sustine ca Bernadette nu a suferit suficient si vrea un „semn" care sa demonstreze ca Bernadette a fost cu adevarat aleasa de Rai.

Bernadette ii face o revelatie surorii Vauzou, care mai tarziu este diagnosticata ca tuberculozaa osului; afectiunea provoaca durere intensa, dar Bernadette nu s-a plans niciodata sau a mentionat-o. Vauzou, realizand eroarea ei si sfintenia lui Bernadette, se roaga pentru iertare si jura ca o va sluji pe Bernadette pentru tot restul vietii. In ciuda severitatii bolii ei, Bernadette refuza categoric sa ia parte din apele vindecatoare ale grotei. Stiind ca e pe moarte, Bernadette il trimite dupa abatele Peyramale si ii marturiseste sentimentele ei de nevrednicie, in timp ce ea sustine cu tristete ca nu o va mai vedea niciodata pe doamna. Cu toate acestea, doamna apare in camera, zambeste si ii face gesturi calduroase catre Bernadette. Bernadette striga de bucurie la aparitie inainte de a muri in cele din urma. La moartea ei, Peyramale remarca: "Acum esti in Rai si pe pamant. Viata ta incepe, Bernadette."

Distributie

Jones ca Bernadette Soubirous in Cantecul lui Bernadette (1943)
Jennifer Jones ca Bernadette Soubirous
Charles Bickford ca abatele Dominique Peyramale
William Eythe ca Antoine Nicoleau
Gladys Cooper ca Marie Therese Vauzou , amanta novicelor pentru Bernadette
Vincent Price ca Vital Dutour, procuror imperial
Lee J. Cobb ca Dr. Dozous
Anne Revere ca Louise Casterot Soubirous, mama lui Bernadette
Roman Bohnen ca Francois Soubirous, tatal lui Bernadette
Mary Anderson ca Jeanne Abadie, prietena lui Bernadette
Patricia Morison in rolul imparatesei Eugenie
Jerome Cowan in rolul imparatului Napoleon al III-lea
Aubrey Mather in rolul primarului Lacade
Charles Dingle ca Jacomet
Edith Barrett ca Croisine Bouhouhorts
Sig Ruman ca Louis Bouriette
Blanche Yurka in rolul lui Bernarde Casterot, matusa lui Bernadette
Ermadean Walters ca Marie Soubirous, sora lui Bernadette
Marcel Dalio ca Callet
Pedro de Cordoba ca Dr. LeCramps
Fortunio Bonanova ca printul imperial Louis (necreditat)
Harry Cording ca Stonemason (necreditat)
Linda Darnell ca Imaculata Conceptie (necreditata)
Alan Napier ca Dr. Debeau, psihiatrul (necreditat)
Frank Reicher ca Dr. St. Cyr (necreditat)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.