Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Gradina de la miezul noptii (SUA 1998) Fantastic 105 min
2.354 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Priest (Anglia 1994) Drama 105 min
1.592 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Owd Bob (Anglia -Canada 1998) Drama 105 min
65 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tiger Bay (Anglia 1959) Crima Drama 105 min
451 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tiger Bay (Anglia 1959) Crima Drama 105 min
448 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cazul DominiciPartea I (Franta 1973)Crima/Drama 105 min
1.891 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O fata stralucitoare (SUA 1998) Drama,Romantic / 91 min
1.606 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cadou cu dragoste (SUA 1958) Drama 105 min
606 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nu poti fi un strain (1955) Drama Stanley Kramer 105 min
1.572 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Un cor dezabrobator (Anglia 1989)Comedie 105 min
303 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Zei si monstri (Anglia 1998) Drama 105 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.04.2022  Adauga la favorite 176 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.4
   
 
Gods and Monsters
Regia
Bill Condon

IMDB 7.4


In anii 1950, James Whale , regizorul filmului Frankenstein si Mireasa lui Frankenstein , s-a pensionat. Whale locuieste cu menajera sa de multa vreme, Hanna, care ii pasa loial de el, dar ii dezaproba homosexualitatea . A suferit o serie de accidente vasculare cerebrale care l-au lasat fragil si chinuit de amintiri: a crescut ca un sarac proscris, serviciul sau tragic din Primul Razboi Mondial si filmarile pentru Mireasa lui Frankenstein . Whale se strecoara in trecutul sau si se complace in fanteziile sale, amintindu-si despre petrecerile gay la piscina si tachinandu-se sexual pe un fan stanjenit si uluit. Se lupta cu depresia , gandindu-se uneori la sinucidere, pe masura ce isi da seama ca viata lui, atractivitatea si sanatatea ii scapa.

Whale se imprieteneste cu tanarul si frumosul sau gradinar, Clayton Boone, iar cei doi incep o prietenie uneori nelinistita in timp ce Boone pozeaza pentru schitele lui Whale. Cei doi barbati se leaga in timp ce discuta despre viata lor si se confrunta cu vrajile de dezorientare si slabiciune ale lui Whale din cauza loviturilor. Boone, impresionat de faima lui Whale, urmareste Mireasa lui Frankenstein la televizor in timp ce prietenii lui batjocoresc filmul, prietenia lui cu Whale si intentiile lui Whale.

Boone il asigura pe Whale ca este hetero si primeste asigurarea lui Whale ca nu exista niciun interes sexual, dar Boone iese in fuga cand Whale discuta grafic despre istoria sa sexuala. Boone revine mai tarziu cu acordul ca nu vor mai avea loc astfel de discutii de „vestiar". Boone este invitat sa o escorteze pe Whale la o petrecere gazduita de George Cukor pentru Printesa Margaret . Acolo, a fost aranjata o sesiune foto pentru Whale cu „monstrii sai": Boris Karloff si Elsa Lanchester de la faima filmului „antic". Acest eveniment exacerbeaza depresia lui Whale. O furtuna brusca devine o scuza pentru a pleca.

Inapoi la Whale acasa, Boone are nevoie de un schimb uscat de haine. Whale poate gasi doar un pulover, asa ca Boone poarta un prosop infasurat in jurul taliei. Whale decide sa incerce sa mai schiteze Boone inca o data. Dupa cateva minute, ii arata schitele lui Boone, dezvaluind ca si-a pierdut capacitatea de a desena. Dupa ce Boone isi lasa prosopul sa pozeze nud, Whale il pune sa poarte o masca de gaz din Primul Razboi Mondialsi apoi foloseste ocazia pentru a face un avans sexual asupra lui Boone, sarutandu-l pe umar si gat si intinde mana cu forta spre organele genitale. Un Boone furios se lupta cu Whale, care marturiseste ca acesta a fost planul lui si il roaga pe Boone sa-l omoare pentru a-l scuti de suferinta. Boone refuza, il culca pe Whale, apoi doarme la parter. A doua zi dimineata, Hanna este alarmata cand nu o gaseste pe Whale, ceea ce determina o cautare de catre Boone si Hanna. Boone o gaseste pe Whale plutind moarta in piscina, in timp ce Hanna, tulburata, fuge, tinand in mana un bilet de sinucidere . Boone si Hanna sunt de acord ca Boone ar trebui sa dispara de pe scena pentru a evita un scandal.

Un deceniu mai tarziu, Boone si tanarul sau fiu, Michael, urmaresc Bride of Frankenstein la televizor. Fiul este sceptic cu privire la afirmatia tatalui sau ca l-a cunoscut pe Whale, dar Clayton produce o schita a monstrului Frankenstein desenata de Whale si a semnat „Catre Clayton. Prieten?" — Prieten? fiind o rugaminte din partea inadaptatului initial, monstrul lui Frankenstein si dezvaluirea adevaratelor intentii ale lui Whale.

Distributie
Ian McKellen ca James Whale
Brandon Kleyla in rolul tanarului James
Kent George in rolul lui James, in varsta de 25 de ani
Brendan Fraser ca Clayton Boone
Lynn Redgrave ca Hanna
Lolita Davidovich ca Betty
David Dukes ca David Lewis
Kevin J. O'Connor ca Harry
Mark Kiely in rolul lui Dwight
Jack Plotnick ca Edmund Kay
Rosalind Ayres ca Elsa Lanchester
Jack Betts ca Boris Karloff
Matt McKenzie ca Colin Clive
Martin Ferrero ca George Cukor
Cornelia Hayes O'Herlihy in rolul Printesei Margaret
Amir Aboulela ca Monstrul
Marlon Braccia ca Starleta Elizabeth Taylor
Jesse James ca Michael Boone
Arthur Dignam ca Ernest Thesiger (necreditat)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.