Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Alfred Hitchcock -Fascinatie 1945 Ingrid Bergman 111 min
2.603 vizite - 0 comentarii
adaugat de micuta
 
  Miscarea Nebunului (USA,Germania 1992) Thriller 115 min
1.887 vizite - 0 comentarii
adaugat de morcov
 
  Miscarea Nebunului (USA,Germania 1992) Thriller 115 min
1.555 vizite - 0 comentarii
adaugat de luca
 
  Lovitura mortala (SUA 1945) Drama,Thriller / 87 min
4.361 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Experimentul (SUA 2010) Drama,Thriller / 92 minute
2.409 vizite - 0 comentarii
adaugat de lavinia
 
  Inima (SUA 1999) Drama 85 min
650 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fascinatie mortala (SUA 1995) Thriller 86 min
330 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fascinatie (SUA 1945)Thriler / 111 minute
1.222 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Infern pe 2 Roti (2008) Actiune,Drama,Thriller / 80 min
4.140 vizite - 0 comentarii
adaugat de peter
 
  Experimentul (SUA 2010) Drama,Thriller Subtit RO 96 min
770 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Fascinatie (SUA1945) Thriller psihologic 111 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.03.2022  Adauga la favorite 258 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.5
   
 
Spellbound

Regia Alfred Hitchcock

IMDB 7,5



Dr. Constance Petersen este psihanalist la Green Manors, un spital de psihiatrie comunitare terapeutice din Vermont . Ea este perceputa de ceilalti medici ca fiind detasata si lipsita de emotii. Directorul spitalului, dr. Murchison, este fortat sa se pensioneze la scurt timp dupa ce s-a intors dintr-o absenta din cauza epuizarii nervoase. Inlocuitorul sau este Dr. Anthony Edwardes, care se dovedeste a fi surprinzator de tanar. Petersen este imediat indragostit de Edwardes.

Ei se indragostesc. Intr-o zi, in timp ce se saruta, Petersen observa ca acest Edwardes are o fobie ciudata fata de seturile de linii paralele pe un fundal alb. Ea compara semnatura lui Edwardes pe o scrisoare catre ea cu o copie autografata a uneia dintre cartile lui, realizand ca nu se potrivesc si ca el este un impostor. El ii confera ca l-a ucis pe adevaratul Edwardes si i-a luat locul. Sufera de amnezie si nu stie cine este. Petersen crede ca este nevinovat si ca sufera de un complex de vinovatie . El dispare peste noapte, lasand un bilet pentru ea. In acelasi timp, devine public cunoscut faptul ca presupusul Edwardes este un impostor si ca adevaratul Edwardes este disparut si este posibil sa fi fost ucis.

Petersen reuseste sa-l dea de urma pana la un hotel din New York , unde locuieste sub pseudonimul John Brown. In ciuda insistentelor lui ca sa plece, Petersen insista sa-l psihanalizeze pentru a-si sparge amnezia si a-si descoperi amintirile anterioare. Urmariti de politie prin Grand Central Terminal , cei doi calatoresc cu trenul la Rochester, New York , unde stau cu Dr. Alexander Brulov, fostul mentor al lui Petersen.

Cei doi medici analizeaza un vis pe care l-a avut Brown. El joaca carti intr-un club misterios cand o femeie imbracata sumar, care seamana cu Petersen, incepe sa-i sarute pe toti acolo. Partenerul sau de card, un barbat in varsta, este acuzat ca a inselat si amenintat de proprietarul mascat al clubului. Scena se schimba in barbatul in varsta care sta pe prapastia unui acoperis in panta; cade, iar proprietarul sta in spatele unui cos si scapa o roata pe care o tinea in maini. Visul lui Brown se incheie cu el fiind urmarit pe un deal de o pereche grozava de aripi.

Petersen si Brulov ajung la concluzia ca fobia lui Brown fata de liniile intunecate pe alb se bazeaza pe piste de schi in zapada, barbatul mai in varsta din visul sau este adevaratul Edwardes si si-a intalnit moartea intr-un accident de schi. Ei folosesc detaliile aripilor pentru a deduce ca trebuie sa fi fost cabana de schi Gabriel Valley. Brown si Petersen calatoresc acolo, planuind sa recreeze circumstantele mortii lui Edwardes, in ciuda temerilor ca Brown ar putea ucide din nou impulsiv in aceeasi situatie, daca el ar fi cu adevarat ucigasul lui Edwardes.



In timp ce coboara panta, Brown isi aminteste detalii din viata anterioara: are un complex de vinovatie, care are radacinile intr-un accident din copilarie in care si-a ucis fratele trantandu-l pe un gard cu tepi. El isi aminteste, de asemenea, ca Edwardes a cazut de pe stanca in fata lor si este capabil sa se opreasca pe sine si pe Petersen la timp. Ii povesteste amintirile lui Petersen in cabana de schi, mai ales ca numele sau adevarat, John Ballantyne. Politia soseste, dezvaluie ca a gasit cadavrul lui Edwardes acolo unde Ballantyne a sustinut ca ar fi, dar cu o rana de glont in spate. Ballantyne este arestat, judecat si condamnat pentru crima.

O Petersen cu inima franta revine la pozitia ei la spital, unde Murchison este din nou director. Murchison lasa sa scape ca il cunostea putin pe Edwardes si nu-l placea, contrazicand afirmatia lui anterioara ca nu s-au intalnit niciodata. Acest lucru il inspira pe Petersen sa-si reexamineze notele despre visul lui Ballantyne: proprietarul mascat il reprezinta pe Murchison, roata reprezinta un revolver si, prin urmare, Murchison l-a ucis pe Edwardes si a lasat pistolul pe partia de schi.

Petersen se confrunta cu Murchison in biroul sau pentru a-si dovedi banuiala; ea ii relateaza visul lui Ballantyne lui Murchison, facandu-l sa admita ca proprietarul mascat probabil se reprezinta pe sine. Ea isi prezinta acuzatia, iar Murchison ii raspunde ca a inteles toate detaliile in afara de unul: el inca mai are revolverul si il deseneaza asupra ei. Petersen motiveaza cu Murchison in timp ce ea iese din biroul lui pentru a suna la politie, subliniind ca, desi el ar putea pleda pentru nebunie si ar putea primi o acuzatie mai mica pentru uciderea lui Edwardes, impuscarea ei ar garanta executia lui. Ea paraseste biroul, iar Murchison intoarce pistolul asupra lui.

Scena finala ii arata pe Petersen si Ballantyne, acum casatoriti, primind urari de bine de la Dr. Brulov inainte de a pleca in luna de miere la Grand Central Terminal.

Distributie
Ingrid Bergman ca Dr. Constance Petersen
Gregory Peck ca Dr. Anthony Edwardes / John Ballantyne
Michael Cehov ca Dr. Alexander „Alex" Brulov, un profesor al Dr. Petersen
Leo G. Carroll ca Dr. Murchison, seful Green Manors
Rhonda Fleming ca Mary Carmichael, o pacienta la Green Manors
John Emery ca Dr. Fleurot
Norman Lloyd in rolul domnului Garmes, un pacient la Green Manors
Bill Goodwin ca detectiv al hotelului Empire State
Steven Geray ca Dr. Graff
Donald Curtis in rolul lui Harry, un membru al personalului Green Manors
Wallace Ford ca strain in holul hotelului Empire State
Art Baker ca Det. Lt. Cooley
Regis Toomey ca Det. Sgt. Gillespie
Paul Harvey ca Dr. Hanish


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.