Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tinerii salbatici (SUA 1961) cu Burt Lancaster / 102 min
2.526 vizite - 0 comentarii
adaugat de blue
 
  Dealurile Purpurii (SUA 1961) Western / 135 minute
1.426 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Hannie Caulder (SUA 1971) Western Raquel Welch 77 min
3.869 vizite - 0 comentarii
adaugat de marcus
 
  Jack Fulgeratorul (SUA 1994) Comedie,Western / 92 min
1.957 vizite - 0 comentarii
adaugat de coco
 
  Blonda si Cetatea de Aur (SUA 1984) Western 96 min HD
1.316 vizite - 0 comentarii
adaugat de calul
 
  Sarutul focului (SUA 1955) Aventuri,Western / 86 min
1.156 vizite - 0 comentarii
adaugat de labionda
 
  Dragostea lui George Armstrong (1967) / Western/ 135 min
582 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orasul fantoma (SUA 1977) cu Chuck Norris / 84 min
8.075 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Impuscatura (1966) Western cu Jack Nicholson 81 min
1.103 vizite - 0 comentarii
adaugat de felix
 
  Bonanza - Springtime (SUA 1961) ,Western 48 minute
1.720 vizite - 0 comentarii
adaugat de alin
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Jack cu un ochi (SUA 1961) Western 141 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.03.2022  Adauga la favorite 194 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.1
   
 
One Eyed Jacks (1962)
Regia Marlon Brando

IMDB 7.1

Rio (numit si „The Kid") (Brando), mentorul sau, Tatal Longworth (Malden) si un al treilea barbat pe nume Doc, jefuiesc o banca de doua saci de aur din Sonora, Mexic, in 1880. Rurales mexicani (politia calare) ii urmaresc , prindeti-i sarbatorind intr-o cantina si ucideti-l pe Doc. Tata si Rio scapa, dar raman prinsi pe o creasta inalta, cu un singur cal intre ei. Rio se gandeste ca ruralii vor „roi peste noi intr-o ora". Ei decid ca un partener ar putea reusi sa calareasca la un jacalito (casa mica de chirpici) din apropiere si sa se intoarca cu monturi proaspete. Ei pariaza pentru asta, cu Rio reparand-o, astfel incat prietenul lui, tata, sa fie cel care trebuie sa plece.

Tata ajunge intr-un taram si leaga sacosele de aur pe un ponei proaspat, dar se gandeste la secunda. Arunca un ochi spre un punct de pe creasta care va fi luat cu siguranta de rurali , iar cu celalalt priveste in directia opusa, spre granita si siguranta. O cale duce la pericol si o sansa redusa de supravietuire cu jumatate din prada, cealalta catre o siguranta sigura cu toata prada. Dupa un scurt moment de reflectie, isi lasa prietenul sa fie luat de rurali . Rio este arestat si transportat la inchisoare prin intermediul jacalito , unde afla direct despre tradarea tatalui.



Pina Pellicer cu Marlon Brando (sus) si Katy Jurado (jos) in scenele filmului
Rio petrece cinci ani grei intr-o inchisoare din Sonora. El scapa cu noul partener Chico Modesto si pleaca la vanatoare pentru tata. El descopera ca tata a devenit seriful din Monterey, California . In loc sa-i dea o ambuscada, Rio ii ofera sansa sa explice de ce l-a lasat pe creasta inapoi in Mexic. Rio insusi sustine ca nu a fost niciodata capturat si, ca atare, nu are niciun motiv sa se simta razbunator fata de tata. Versiunea incomoda a evenimentelor a tatalui este usor de vazut, dar povestea lui Rio nu este mai putin plauzibila.

Tot timpul, Rio a planuit nu numai sa-l ucida pe tata, ci si sa realizeze un jaf de banca in Monterey, impreuna cu noii sai parteneri Chico si „porcul de gunoi" Bob Emory. Emory isi folosise cunostintele despre locul in care se afla tata pentru a-si forta intrarea in plan. Planurile sunt ocolite cand Rio se indragosteste de frumoasa fiica vitrega a tatalui, Louisa. Rio profita de o fiesta (festival) pentru a petrece noaptea cu ea pe plaja. Tata incearca sa o pedepseasca pe Louisa pentru ceea ce s-a intamplat, dar dupa interventia sotiei sale, Maria, el se da inapoi. Inca infuriat, il prinde pe Rio, il leaga in mijlocul orasului si ii administreaza o bataie vicioasa cu biciul. Apoi zdrobeste mana lui Rio cu patul pustii sale, pentru a se asigura ca Rio nu va putea niciodata sa-l invinga intr-o lupta.

In timp ce isi revine din ranile sale, Rio se lupta cu dorintele sale conflictuale de a iubi fata si de a se razbuna pe tatal ei vitreg. El exerseaza in mod repetat sa traga cu mana dreapta ranita pentru a-l reabilita. El decide sa renunte la razbunare, sa o aduca pe Louisa si sa paraseasca orasul. Cu toate acestea, Emory si-a pregatit propriile planuri. El si un partener il ucid pe Chico si renunta la slujba la banca fara ca Rio sa stie. Furtul merge prost si o fata tanara este ucisa. Rio este acuzat de comiterea crimelor de catre tata, desi el crede in protestele lui Rio ca nu a avut nicio implicare. Stiind ca rezultatul procesului sau este cert, Rio se asteapta sa fie spanzurat in doua zile. Tata are o ultima discutie privata cu el, incercand din nou sa se absolve pentru tot ce a facut. Rio raspunde: „Esti un cu un singur ochi pe aici, tata, dar eu"


Scena in care Louisa (Pina Pellicer) il viziteaza pe Rio (Marlon Brando) in inchisoare
Louisa viziteaza Rio in inchisoare pentru a-i spune ca ii va naste copilul. El este apoi batut de deputatul sadic Lon Dedrick, care a dorit si i s-a refuzat afectiunea Louisei. In alta parte, Maria se confrunta cu tata si insista sa i se spuna adevarul despre relatia dintre el si Rio, declarand ca stia ca ceva nu este in regula din momentul in care Rio a sosit. Ea spune ca stie ca tata vrea sa-l spanzureze doar din vinovatie. Tata pleaca furios dupa ce i-a spus ca nu are nicio apreciere pentru tot ceea ce a facut pentru ea.

Louisa incearca sa introduca de contrabanda un pistol de buzunar Derringer la Rio, dar este descoperita de Dedrick, care o bate joc de ea si o scoate din inchisoare, lasand pistolul pe o masa. In timp ce sunt afara, Rio reuseste cu mare dificultate sa puna mana pe pistol. Cu toate acestea, este fara munitie. Indreptand pistolul descarcat catre Dedrick cand se intoarce, Rio isi face cacealma sa iasa din inchisoare intr-o confruntare tensionata. Rio ia revolverul lui Dedrick, il bate inconstient si il inchide intr-o celula. In timp ce Rio evadeaza, este vazut de tata, mergand in oras. Sub foc, in confruntarea finala Rio il impusca pe tata mort.

Rio si Louisa calaresc spre dune si isi iau ramas bun sentimental. Rio va fi acum un om vanat si este deja cautat in Mexic, asa ca ii spune Louisei ca ar putea merge in Oregon . Ii spune sa-l caute primavara, cand se va intoarce dupa ea.

Distributie


Marlon Brando in rolul „Kid" Rio
Pina Pellicer ca Louisa Longworth
Karl Malden in rolul lui Tata Longworth
Ben Johnson ca Bob Emory
Katy Jurado ca Maria Longworth
Slim Pickens ca Lon Dedrick
Larry Duran ca Chico Modesto
Sam Gilman in rolul lui Harvey Johnson
Timothy Carey ca Howard Tetley
Miriam Colon ca roscata
Elisha Cook Jr. in rolul lui Carvey
Rodolfo Acosta in rolul capitanului rural mexican
Tom Webb ca fiul fermierului
Ray Teal in rolul lui Barney
John Dierkes in rolul lui Chet
Philip Ahn ca unchi


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.