Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  El umbla noaptea (SUA 1948) Film-Noir,Thriller / 78 min
678 vizite - 0 comentarii
adaugat de calul
 
  Umbland noaptea (SUA 1948) Crima.Thriller 79 min
600 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Necrutatorul (SUA 1948) Western / 118 min
547 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Norocul irlandezilor (SUA 1948) Comedie,Romantic 99 min
739 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Portretul lui Jennie (SUA 1948) Mister,Romantic/ 86 min
2.663 vizite - 0 comentarii
adaugat de madam
 
  Strigatul orasului (SUA 1948) Drama,Film-Noir / 95 min
412 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Hotii de bijuterii (SUA 1948) Crima,Mister 92 min
864 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Charles Chaplin - Sef de raion (SUA 1916) 19 minute
1.759 vizite - 0 comentarii
adaugat de fata
 
  Furt (SUA 1948) Politist 89 min
106 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Habeas corpus (1997) Politist / 88 minute
513 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

A mers noaptea (SUA 1948) Politist

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.03.2022  Adauga la favorite 157 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.1
   
 
He Walked by Night
Regia
Alfred L. Werker
Anthony Mann
IMDB 7.1



Pe o strada din Los Angeles , ofiterul Rawlins, un politist in drum spre casa de la serviciu, opreste un barbat pe care il suspecteaza ca este un hot si este impuscat si ranit mortal. Indiciile minore nu duc nicaieri. Doi detectivi de politie, sergentii Marty Brennan ( Scott Brady ) si Chuck Jones ( James Cardwell ), sunt desemnati sa-l prinda pe ucigas, Roy Morgan ( Richard Basehart ), un om misterios stralucit, fara trecut criminal cunoscut, care se ascunde intr-un bungalou de la Hollywood si ascultand apelurile politiei la radioul personalizat in incercarea de a evita capturarea. Singura lui relatie este cu cainele lui.

Roy trimite echipamente electronice sparte lui Paul Reeves ( Whit Bissell ) si, la a cincea sa vanzare, este aproape prins cand apare pentru a incasa pe proprietatea sa. Reeves le spune politiei ca suspectul este un barbat misterios pe nume Roy Martin. Cazul le incruciseaza pe calea lui Brennan si Jones, care pun la cale biroul lui Reeves pentru a-l aresta si a-l interoga pe Roy. El suspecteaza totusi o capcana si, intr-un schimb de focuri scurt, il impusca si il paralizeaza pe Jones. Jones il raneste pe Roy, care isi face o interventie chirurgicala pentru a indeparta glontul si pentru a evita sa mearga la un spital, unde rana lui impuscata ar fi raportata politiei. Cu cunostintele sale despre procedurile politiei, Roy isi schimba modus operandi si devine un talhar armat. In timpul unui jaf, el trage cu pistolul semi-automat, iar politia recupereaza carcasa scoasa. Lee (Jack Webb ), un specialist in criminalistica , potriveste semnele ejectorului de pe carcasa cu cele recuperate in uciderea ofiterului Rawlins si ranirea lui Jones, conectand toate cele trei impuscaturi la un suspect.

Capitanul Breen ( Roy Roberts ) foloseste aceasta pauza pentru a aduna pe toti martorii jafurilor. Ei il ajuta pe Lee sa construiasca un compozitpoza ucigasului. Reeves il identifica apoi pe Roy din compozit. Cu toate acestea, Roy se ascunde in masina lui Reeves si incearca sa-l intimideze pentru a dezvalui detaliile anchetei politiei. El abia scapa de o supraveghere a casei lui Reeves. Pentru ca politia nu realizeaza ca Roy are cunostinte interne despre munca lor, cazul nu merge nicaieri. Breen il ia pe Brennan de pe caz in incercarea de a-l zgudui. Jones isi convinge partenerul sa nu mai vizioneze cazul personal si sa-si foloseasca capul. Plodding, urmarirea metodica de catre Brennan, care foloseste fotografia compozita, are ca rezultat informatii ca Roy, al carui nume real este Roy Morgan, a lucrat pentru un departament local de politie ca tehnician radio civil inainte de a fi recrutat in armata.

Politia inconjoara si perchezitioneaza apartamentul in acea noapte, dar Morgan, alertat de latratul cainelui sau, fuge prin pod si foloseste sistemul de tunel de drenaj pluvial din Los Angeles ca mijloc de scapare. Filmul continua cu o plasa si goana prin tunelurile de drenaj. Roy este in sfarsit incoltit de politie intr-un pasaj cand iesirea lui este blocata de volanul unei masini de politie deasupra unui capac de canal . Pe masura ce gazele lacrimogene ale politiei il afecteaza pe Roy, el se clatineste si trage pentru ultima oara in ei. El este apoi doborat si ucis.

Scena finala se remarca prin asemanarea cu scena finala din The Third Man in care personajul lui Orson Welles este urmarit prin canalizarea Vienei. Nu a fost stabilita nicio legatura cunoscuta intre filme; He Walked by Night , care a fost prezentat pentru prima data in SUA in noiembrie 1948, precede The Third Man cu aproximativ un an.


Filmul este prezentat la un teatru din Chicago
Distributie
Richard Basehart ca Roy Martin/Roy Morgan
Scott Brady in rolul sergentului. Marty Brennan
Roy Roberts in rolul capitanului Breen
Whit Bissell ca Paul Reeves, dealer de electronice
James Cardwell in rolul sergentului. Chuck Jones
Jack Webb ca Lee Whitey
Byron Foulger ca Freddie (necreditat)
John Dehner ca asistent sef al biroului (necreditat)
Kenneth Tobey ca detectiv (necreditat)
John McGuire ca ofiter Robert Rawlins (necreditat)
Reed Hadley ca narator
Dorothy Adams ca Paranoid Housewife (necreditat)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.