Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Jane Eyre (UK 1983) Drama,Romantic / Episod 2/10
2.857 vizite - 0 comentarii
adaugat de victoria
 
  Jane Eyre (UK 1997) Drama,Romantic / 107 minute
2.263 vizite - 0 comentarii
adaugat de Carmencita
 
  Proscrisul (SUA 1943) Drama,Romantic,Western / 117 min
3.133 vizite - 0 comentarii
adaugat de lorena
 
  Dupa amiaza cu Boston Blackie (SUA 1943) Drama 64 min
643 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Crash Dive (SUA 1943) Actiune,Drama / 101 min
553 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Corregidor (SUA 1943) Drama de razboi 73 min
528 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Corregidor (SUA 1943) Drama,Razboi / 70 min HD
559 vizite - 0 comentarii
adaugat de NICOLE
 
  Calatorie in lumina ( SUA 1951) Drama 87 min
500 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curcubeul pasiunii(SUA 1989)Drama 113 min
1.939 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Obsedati de o femeie maritata (SUA 1985) Drama 90 min
2.216 vizite - 0 comentarii
adaugat de aires
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Jane Eyre (SUA 1943) Drama 97 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 04.03.2022  Adauga la favorite 161 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.5
   
 
Jane Eyre

Regia Robert Stevenson
IMDB 7.5
ane Eyre, orfana, neiubita si nedorita de zece ani, traieste cu matusa materna cruda, egoista si nepasatoare prin casatorie, doamna Reed de la Gateshead Hall. Jane este extaziata cand doamna Reed, dornica sa scape de ea, aranjeaza ca Jane sa fie trimisa la Lowood Institution, un internat de caritate pentru fete tinere, condus de disciplinarul domnul Brocklehurst.

Pe baza a ceea ce i-a spus doamna Reed, domnul Brocklehurst o eticheteaza pe Jane drept mincinoasa in fata colegilor ei de scoala si ii ordona sa stea pe un taburet ore in sir in prima ei zi de prezenta. Este mangaiata si imprietenita de o alta studenta, Helen Burns. Mai tarziu, Jane protesteaza cand Brocklehurst ordona ca Helen sa fie tuns parul ondulat natural. Amandoi sunt pedepsiti prin faptul ca sunt fortati sa mearga in cerc intr-o curte in timpul unei ploaie. Dr. Rivers, un medic simpatic care verifica periodic studentii, aduce fetele inauntru, dar este prea tarziu pentru Helen, care moare in acea noapte.

Zece ani mai tarziu, in 1840, Jane, in varsta de douazeci de ani, refuza oferta lui Brocklehurst de a ocupa un post didactic. Isi face reclama si accepta un loc de munca ca guvernanta pentru o tanara pe nume Adele. Cand ajunge la Thornfield , un conac sumbru, izolat, ea crede initial ca angajatorul ei este doamna Fairfax, care este de fapt menajera stapanului absent.

Jane iese la plimbare intr-o noapte doar pentru a tresari un cal sa-si arunce si sa-si raneasca usor calaretul, Edward Rochester, despre care nu isi da seama ca este angajatorul ei. Cand Jane ajunge inapoi la Thornfield, ea descopera acest fapt, iar Rochester o cheama in biblioteca lui pentru a o intervieva. Maniera lui brusca contrasteaza cu atitudinea ei linistita si blanda, iar el o respinge in cele din urma cu dorinta ca ea sa se bucure de sederea ei acolo.

In acea noapte, Jane este trezita de un ras ciudat. Ea investigheaza si descopera ca draperiile patului lui Rochester sunt in flacari. Ea il trezeste pe barbatul adormit si ei sting focul fara sa trezeasca pe nimeni. Rochester ii cere sa astepte in timp ce el merge intr-o alta aripa a casei, unde misterioasa croitoreasa Grace Poole tine pentru ea. Cand se intoarce, nu ii spune lui Jane nimic altceva decat ca problema este sub control. A doua zi dimineata, pleaca din Thornfield.

Trec o iarna si o primavara inainte ca el sa se intoarca cu un grup mare de oaspeti. Jane este foarte intristat cand doamna Fairfax dezvaluie ca toata lumea se asteapta ca Rochester sa se casatoreasca cu plina de viata Blanche Ingram. Cu toate acestea, Rochester ii confera lui Jane convingerea ca Blanche este atrasa doar de averea sa.

Cand un barbat pe nume Richard Mason din Spanish Town, Jamaica , ajunge la Thornfield, Jane vede ca Rochester este deranjat. In acea noapte, un tipat dureros ii trezeste pe toti. Rochester isi asigura oaspetii ca este doar reactia unui servitor la un cosmar, dar dupa ce ii trimite inapoi in camerele lor, o pune pe Jane sa se ocupe in secret de un mason care sangereaza in turn, in timp ce el aduce un medic. In spatele ei, o usa de lemn incuiata zdranganeste cu cineva care incearca sa iasa, dar Rochester ii ordona lui Jane sa ignore tot ce vede sau aude. Rochester il pune pe doctor sa-l ia pe Mason.

Rochester are o conversatie privata cu Blanche, in care acesta afirma fara indoiala ca ea este o cautatoare de aur. Ofensati, ea si ceilalti oaspeti pleaca. Nestiind aceasta evolutie, Jane abordeaza subiectul viitorului ei loc de munca in alta parte dupa ce Rochester se casatoreste. El ii dezvaluie lui Jane ca intentioneaza sa se casatoreasca cu ea.

In timpul ceremoniei de nunta, un avocat intervine si declara ca Rochester are o sotie pe nume Bertha Antonietta Mason, care este bolnava mintal si tulburata. Acest lucru este confirmat de Mason, cumnatul lui Rochester. Rochester anuleaza ceremonia de casatorie si ii duce pe Jane si Mason inapoi la Thornfield pentru a-si dezvalui sotia nebuna, care locuieste intr-o celula din turn pazita de Grace Poole. Jane respinge oferta lui Rochester de a ramane impreuna fara a fi casatorita. Desi ea si Rochester au grija unul de celalalt, ea pleaca hotarat din Thornfield.

Cu fondurile epuizate, Jane se intoarce la Gateshead. Ea descopera ca matusa ei a suferit un accident vascular cerebral, cauzat de ingrijorarea legata de obiceiurile ruine de jocuri de noroc ale fiului ei, despre care se dezvaluie ca s-a sinucis. Exista o impacare. Dupa ce doamna Reed moare, Jane se gandeste la ce sa faca in continuare, cand aude din aer o voce masculina angoasa si iubita strigandu-i numele.

Jane se intoarce la Thornfield si o gaseste in ruine. Doamna Fairfax o informeaza ca nebuna Bertha a scapat de inchisoare, a dat foc locului si a fugit pe acoperis. Cand Rochester a incercat sa o salveze, ea a sarit la moarte. Scara care ardea s-a prabusit sub el si Rochester a fost orbit. Fara alte impedimente, Jane se intoarce cu bucurie la el. Ea povesteste ca, atunci cand fiul lor se naste, vederea sotului ei a fost suficient de restabilita pentru ca el sa-si vada copilul.

Distributie
Orson Welles ca Edward Rochester
Joan Fontaine ca Jane Eyre
Margaret O'Brien ca Adele Verans
Peggy Ann Garner in rolul tanarului Jane Eyre
John Sutton ca Dr. Rivers
Sara Allgood ca Bessie
Henry Daniell ca domnul Brocklehurst
Agnes Moorehead in rolul doamnei Reed
Aubrey Mather in rolul colonelului Percy Dent
Edith Barrett in rolul doamnei Fairfax
Barbara Everest ca Lady Ingram
Hillary Brooke ca Blanche Ingram
Ethel Griffies ca Grace Poole
Eily Malyon in rolul doamnei Skatcher
Ivan Simpson in rolul domnului Woods
Erskine Sanford in rolul domnului Briggs
John Abbott ca Mason
Elizabeth Taylor ca Helen Burns
Mae Marsh ca Leah
Mary Forbes ca doamna Eshton
Thomas Louden ca Sir George Lynn
Yorke Sherwood in rolul lui Beadle
Ronald Harris ca John Reed
Charles Irwin ca licitator
Gwendolyn Logan ca vaduva
Moyna Macgill ca vaduva
Gerald Oliver Smith ca lacheu la Gateshead
Leslie Vincent ca invitat
Billie Seward ca femeie la petrecere
Adele Jergens ca femeie la petrecere
Eustace Wyatt ca Dr. Carter
Harry Allen ca gardian
Charles Coleman ca gardian
Billy Bevan ca Bookier
Tempe Pigott in rolul ghicitorului/tiganului
Alec Craig ca lacheul
Arthur Gould-Porter in rolul tanarului
Brandon Hurst in calitate de administrator


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.