Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Omul care s-a inselat singur (SUA 1950) (Drama79 min
769 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jerry Lewis - In razboi cu armata (1950) |Comedie 99 min
3.722 vizite - 0 comentarii
adaugat de antonia
 
  Nisip moale (SUA 1950) Crima/Drama 79 min
615 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Safir ( SUA 1959) Crima /Mister 92 min
501 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Omul care s-a inselat pe sine (SUA 1950) Drama 79 min
483 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Lunga asteptare (UK 1950) Drama,Mister / 82 minute
1.084 vizite - 0 comentarii
adaugat de aires
 
  Orasul adormit (SUA 1950) Crima,Drama,Film-Noir 85 min
1.725 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Madeleine (UK 1950) Drama,Mister,Crima / 109 min
575 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Omul de la miezul noptii (SUA 1974) Mister / 113 minute
1.619 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Casa rosie (SUA 1947) Drama,mister / 100 min
945 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Omul de pe Turnul Eifel (SUA 1950) Mister 97 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.01.2022  Adauga la favorite 294 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 5.8
   
 
EL HOMBRE DE LA TORRE EIFFEL
Regia Burgess Meredith Irving Allen
Imdb 5.8


Pe strazile Parisului, un miopic de tocat cutit Heurtin ( Burgess Meredith ) este mustrat de partenerul sau pentru lipsa de bani. In timp ce se indeparteaza cu furtuna, se ciocneste de Kirby ( Robert Hutton ), un playboy somer, care are o aventura. In timp ce intra intr-un restaurant pentru a-si intalni sotia ( Patricia Roc ), Kirby este avertizat de chelner ca atat sotia, cat si amanta lui il asteapta la bar. Natura relatiei devine evidenta pentru sotie, care paraseste perechea, dar nu inainte de a o tachina pe amanta Edna ( Jean Wallace) ca Kirby nu va avea bani pana cand matusa lui va muri. Kirby citeste un bilet care a fost lasat la picioarele lui, ca situatia lui a fost auzita si poate fi ajutat cu un milion de franci. El intelege ca nota, semnata de „MV", este o invitatie la crima. In timp ce Edna pleaca, intr-un moment prefigurand romanul The Dice Man , Kirby spune ca are o intrebare si daca arunca doi asi cu zarurile de poker va spune da. Toti cei cinci au asi.

Noaptea, in casa matusii, slefuitorul de cutite gaseste o femeie moarta, iar in panica cade, pierzandu-si ochelarii improvizati. Apare figura unui barbat, cu picioarele si mainile legate pentru a nu lasa amprente. Calca pe ochelari, iar Heurtin iese din casa ingrozit. In afara, complicele lui il linisteste si promite ca il va proteja daca se lasa jos.

Ziarele spun ca atat matusa, cat si servitoarea ei au fost ucise. Inspectorul Maigret ( Charles Laughton ) preia cazul, iar gasirea paharelor sparte il aresteaza in curand pe Heurtin. In inchisoare, partenerul lui Heurtin ii cere scuze pentru sacaiala ei, ceea ce ea realizeaza ca l-a condus la crima. Maigret banuieste ca Heurtin s-a facut vinovat doar de spargere, dar nu va vorbi, asa ca aranjeaza o evadare falsa din inchisoare pentru a putea fi urmarit. Din nefericire pentru Maigret, schema se da inapoi, iar Heurtin se pierde. La un bar unde gaseste trio-ul Kirby, Maigret il zareste pe Heurtin, care in mod clar isi cauta complicele. Cand un patron al restaurantului refuza sa-si plateasca factura si este chemata politia, Maigret banuieste ca este un siretlic pentru a-l speria pe Heurtin. Investigatii ulterioare dezvaluie ca restaurantul, Radek ( Franchot Tone), este un tanar stralucit si educat, care este si bipolar. Urmeaza un joc cu pisica si soarecele, in care Radek o batjocoreste pe Maigret. In acest proces, Kirby se impusca dupa ce a fost urmarit de Maigret in casa matusii sale, dar inainte de a muri renunta la literele MV. Redek incearca apoi sa le implice pe doamna Kirby si pe Edna in crime.

In cele din urma, din cauza unui siretlic inteligent al lui Maigret, Radek este dezvaluit si, dupa o urmarire cu masina, se napusteste pe Turnul Eiffel, urmarit de un Heurtin furios, pe care Radek il eschiveaza. Radek este in mod clar dornic sa moara spectaculos, dar starea sa de spirit scazuta preia controlul si este arestat. Maigret il intalneste pentru ultima oara pe Radek la ghilotina, dar refuza sa urmareasca. Pe strada, in afara lui, Maigret urmareste vederea indragostitilor parizieni care se bucura si il vede pe Heurtin cu partenerul sau. Heurtin poarta acum ochelari corespunzatori. Maigret fericita se intoarce la sediul politiei.

Distributie
Charles Laughton ca inspectorul Jules Maigret
Franchot Tone ca Johann Radek
Burgess Meredith ca Joseph Heurtin
Robert Hutton ca Bill Kirby
Jean Wallace ca Edna Wallace
Patricia Roc ca Helen Kirby
Belita ca Gisella Heurtin
George Thorpe ca Comelieu
William Phipps ca Janvier
William Cottrell ca Moers
Chaz Chase ca Chelner
Wilfrid Hyde-White in rolul profesorului Grollet


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.