Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Arabesque (SUA 1966) Thriller 105 min
1.107 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ali Baba si cei 40 de hoti (India 1966) Aventuri 153 min
4.068 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Owd Bob (Anglia -Canada 1998) Drama 105 min
83 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Capcana (Romania 1974) Actiune Mircea Albulescu / 86 min
4.039 vizite - 0 comentarii
adaugat de aires
 
  Omul nostru Flint (SUA 1966) Aventuri,Comedie / 107 min
2.296 vizite - 0 comentarii
adaugat de victoria
 
  Ultima Temnita (Canada 2004) / Aventuri 97 minute
2.413 vizite - 0 comentarii
adaugat de moara
 
  Priest (Anglia 1994) Drama 105 min
1.613 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  - Agentul secret (Anglia 1936) aventuri 82 minute
519 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pierduti in salbaticie (SUA 1990 Aventuri,Drama / 92 min
8.151 vizite - 0 comentarii
adaugat de luca
 
  Aventuri in taiga (Rusia 1972) Drama,Subtit RO / 73 min
6.471 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Capcana (Canada-Anglia 1966) Aventuri 105 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.01.2022  Adauga la favorite 364 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
Nota IMDB: 7.2
   
 
The Trap
Regia Sidney Hayers
IMDb 7.2




Capcanatorul de blana franco-canadian Jean La Bete ( Oliver Reed ) isi vasleste cu canoa prin apa salbatica spre asezare pentru a vinde o incarcatura de blanuri. La asezare, un vapor cu aburi aterizeaza, iar comerciantul si Eve ( Rita Tushingham ) sosesc in port pentru a lua corespondenta si bunuri de larg consum. Comerciantul ii explica Evei ca nava aduce „Jailbirds... din est " si ca „viitorii lor soti ii salvasera si le platisera amenzile si trecerile lor cu o garantie de casatorie". Mai tarziu, capitanul scoate la licitatie una dintre acele femei pentru ca viitorul ei sot a murit intre timp. Jean La Bete se hotaraste sa profite de sansa de a-si cumpara sotia, dar isi face oferta prea tarziu.

Doi nativi americani , Yellow Dog si No Name, i-au spus comerciantului ca La Bete a murit. Comerciantul, puternic indatorat, a cheltuit banii pe care ii datoreaza lui La Bete, astfel incat atunci cand La Bete suna sa-si incaseze cotizatiile, comerciantul trebuie sa foloseasca economiile proprii, spre furia sotiei sale. A doua zi, sotia comerciantului, pentru a compensa pierderea economiilor sale, profita de ocazie pentru a-i oferi copilului ei adoptiv pentru o mie de dolari capcanului simplist si aspru. Ea lauda calitatile fetei timide si explica ca incapacitatea ei de a vorbi este cauzata de socul pe care l-a suferit atunci cand a fost martora la cum parintii ei au fost ucisi in mod barbar in urma cu cativa ani.

La Bete accepta in cele din urma sa cumpere fata muta si o duce impotriva vointei ei in salbaticia Columbia Britanica. Aici cuplul ciudat incepe o relatie dificila caracterizata prin neincredere si teama si antipatia Evei fata de trapator. Eve respinge cu vehementa avansurile capatanului de capcana. La Bete o ia la vanatoare si o familiarizeaza cu frumusetea si pericolele salbaticiei, dar nici aici nu reuseste sa-i castige increderea. Eve se apara de avansurile lui cu un cutit.

Intr-o zi, verificandu-si capcanele pentru animale prinse, La Bete este amenintata de o puma . El impusca pisica, dar din neatentie isi pune piciorul in propria sa capcana pentru urs. Grav ranit, incearca sa se tarasca inapoi la coliba lui, vanat de lupii flamanzi. Eve asteapta la cabana si aude urletul indepartat al lupilor care se apropie de coliba. Ea ia o arma si porneste in cautarea lui La Bete; impreuna pot scapa de haita de lupi. Piciorul stang jos al lui La Bete este rupt, asa ca o roaga pe Eve sa-l aduca pe vraciul din urmatorul sat indian, la o calatorie de doua zile. Iarna canadiana a venit deja, asa ca Eve isi pune rachetele de zapada si incepe o plimbare lunga si grea pe varfuri acoperite de zapada. Ea ajunge in sfarsit in sat doar pentru a-l gasi pustiu.

Intorcandu-se cu mainile goale, Eve o gaseste pe La Bete deja suferind de sepsis (otravire cu sange). Neavand timp de pierdut, el indeamna fata ingrozita sa-i taie imediat piciorul otravit folosind un topor. Dupa ce La Bete s-a uluit inghitind ultima picatura de rom, Eve actioneaza conform poruncilor, iar pacienta ei lesine instantaneu de durere. Eve il alapteaza pe capcana si, in mod necesar, invata sa vaneze singura si devine capabila sa intretina cuplul. In cele din urma, dupa ce La Bete invata sa-i spuna „te rog" si apoi ii multumeste pentru ca i-a salvat viata si declara ca nu ar putea trai fara ea, ei devin intimi.

A doua zi, Eve pare sa regrete decizia ei si paraseste cabana, tinand o pusca impotriva lui La Bete care o urmeaza pana la rau, suparata si perplexa. Eve fuge in canoea lui, lasand-o pe La Bete sa se zbata in adancuri. Calatoria ei este grea si este aruncata din canoe in repezi cu apa alba. Canoa goala este gasita de nativii americani, iar Eve este salvata, fiind dusa in asezarea in care locuiesc alti albi. Desi binevenita, ea ramane o straina. Telespectatorului i se spune ca a stat doua luni in pat si a pierdut copilul pe care-l purta. Colonistii au aranjat o casatorie pentru ea cu un barbat care a cochetat cu ea la inceputul filmului. Eva nu pare insa fericita.

In ziua casatoriei, „sora" ei adoptiva si mama adoptiva o imbraca, in timp ce „sora" cere sa stie cum a trait in salbaticie si daca a ucis-o pe La Bete. Eve fuge din nou, in cele din urma, pentru a se intoarce la barbatul pe care a ajuns sa-l iubeasca, Jean La Bete. Ajunge pe plaja fluviului si La Bete ii atinge usor fata, apoi ii ureaza bun venit acasa spunandu-i sa faca curat in casa! Eve zambeste. In ultima scena, ea sta in pragul usii si o priveste pe La Bete sovaind in padure cantand un cantec. Eve toaca lemne si il duce in cabina.

Cand voi fi barbat, imi voi lua de nevasta;
Vom locui intr-o casa pe deal, pe deal;
Cu trasura si cai toti albi, toti albi;
Si ea va avea diamante si perle si perle;
Si va avea diamante si perle.

Distributie
Rita Tushingham ca Eve
Oliver Reed ca Jean La Bete
Rex Sevenoaks ca Comerciant
Barbara Chilcott ca sotia comerciantului
Joseph Golland ca Baptiste
Linda Goranson ca fiica comerciantului
Merv Campone ca Caine Galben
Jon Granik ca No Name
Reginald McReynolds in rolul Capitanului
Walter Marsh ca Predicator
Blaine Fairman in rolul Grefierului


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.