Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Regina fecioara(SUA 1955)Drama 92 min
2.793 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Buna dimineata, domnisoara Dove (SUA 1955) Drama
58 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nu poti fi un strain (1955) Drama Stanley Kramer 105 min
1.592 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Regina fecioara (SUA 1955) Drama 92 min
915 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O viata ca un pariu (SUA 1955) Drama,Film-Noir / 75 min
626 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Omul cu bratul de aur (SUA 1955) Drama 119 min
619 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Priveste dincolo de tine (SUA 1955) Drama 135 min
755 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amantul doamnei Chatterley (Franta 1955) Drama 100 min
21.256 vizite - 0 comentarii
adaugat de polux
 
  Amantul doamnei Chatterley (Franta 1955) Drama 100 min
3.873 vizite - 0 comentarii
adaugat de coco
 
  Domnisoara Aurica (Romania 1985) Drama / 87 minute
2.582 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Buna dimineata, domnisoara Dove (SUA 1955) Drama 107 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.09.2021  Adauga la favorite 274 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.8
   
 
Good Morning, Miss Dove (1955)

Nota IMDb:6,8

Regizor: Henry Koster



Miss Dove (Jennifer Jones), denumita in mod obisnuit „teribila Miss Dove", este un profesor de geografie primar si adecvat care isi guverneaza sala de clasa cu reguli disciplinare stricte, obiceiuri de incredere si o abordare de bun simt a provocarilor cotidiene ale vietii. Pentru rezidentii si fostii elevi din Liberty Hill, ea este privita ca un simbol al nobilimii si intelepciunii.

Intr-o zi obisnuita, obiceiurile ei nu variaza niciodata, domnisoara Dove isi unge poarta scartaind si se indreapta spre scoala, oprindu-se scurt pentru a se adresa vecinilor ei de-a lungul drumului. Cand suna clopotul scolii, ea sta la intrarea in sala de clasa, in timp ce fiecare dintre elevii ei intra la coada si o intampina cu „Buna dimineata, domnisoara Porumbel". In timpul sesiunii din aceasta dimineata, ea il mustra pe David Burnham (Biff Elliot) pentru ca a injurat si ii spune ca trebuie sa ramana dupa ore si sa scrie „Nimic nu se realizeaza injurand" de 20 de ori in caietul sau. In timpul detentiei lui David, Miss Dove simte brusc o durere ascutita la baza coloanei vertebrale si ii spune lui David sa fuga si sa-i spuna tatalui sau ca este bolnava.

Domnisoara Porumbel isi lasa capul pe birou si incepe sa se gandeasca la ziua in care tatal ei a murit si si-a schimbat viata pentru totdeauna. Intalnise un nou frumos promitator cand tatal ei a murit brusc. Dupa moartea sa, ea afla ca tatal ei, care fusese presedintele bancii locale, a „imprumutat" o suma mare de bani, iar casa lor este puternic ipotecata. Miss Dove este hotarata sa corecteze problema si ii promite domnului Porter (Robert Douglas), noul presedinte al bancii, ca va rambursa datoria devenind profesor. Domnul Pendleton (Marshall Thompson) o viziteaza pe domnisoara Dove si ii propune casatoria, dar ea il refuza cand primeste un apel de la domnul Porter, spunandu-i ca a obtinut o pozitie pentru ea la Cedar Grove School.

Miss Dove se intoarce in prezent cand doctorul Baker (Robert Stack) si Rev. Burnham ajung si isi formeaza un loc cu bratele pentru a o transporta de la scoala pe strazile din Liberty Hill pana la spital. Este internata in camera ei de un fost student, Billie Jean (Peggy Knudsen), care vorbeste neincetat pe parcurs. Billie Jean, care a parasit Liberty Hill si a avut un copil in afara casatoriei, s-a intors in orasul natal si este lovita de un ofiter de politie pe nume Bill Holloway (Chuck Connors). Miss Dove isi aminteste cu drag de Bill si ii spune lui Billie Jean ca a fost unul dintre cei mai buni elevi ai ei. Intr-un flashback, isi aminteste cum a ajuns in clasa ei, un baiat sarac, neingrijit, crescut de bunica sa alcoolica. De-a lungul anilor, domnisoara Dove i-a dat lui Bill slujbe ciudate si chiar i-a cumparat un costum pentru absolvirea liceului (clasa a VIII-a). Cand Bill a intrat in puscasii marini, i-a scris deseori domnisoarei Dove, iar cand s-a intors la Liberty Hill, ea a fost prima persoana la care a venit pentru sfaturi despre viitoarea sa cariera.

Vestea spitalizarii domnisoarei Dove se raspandeste si este vizitata in curand de fostii ei studenti. Un alt flashback il arata pe Maurice Levine (Jerry Paris) cand a venit la Cedar Grove ca un baiat evreu din Polonia incapabil sa vorbeasca engleza si a fost tachinat si urmarit de colegii sai de clasa. Domnisoara Dove l-a invatat sa vorbeasca engleza si a aranjat cursul ei sa viziteze casa Levine pentru o masa speciala. A devenit un dramaturg de succes, iar Miss Dove a calatorit la New York pentru a vedea prima sa piesa. Un alt vizitator este amabil si prietenos Frederick Makepeace (Eddie Firestone), care isi petrece timpul intr-o banda rutiera a inchisorii pentru furturi mici si a fost la curs cu Maurice. Miss Dove are un alt flashback in care isi aminteste cat de tulburata fusese sotia doctorului Baker Virginia („Jincey") dupa ce a aflat ca logodnicul ei original s-a razgandit in legatura cu casatoria. Jincey se intoarse spre domnisoara Dove pentru a-i indruma. Domnisoara Dove i-a spus ca ar trebui sa mearga in camera ei de la casa surorii sale si sa cada in genunchi multumindu-i lui Dumnezeu pentru protectia Sa, apoi sa caute ceva de-a face cu viata ei pentru a-si ajuta semenii. Jincey s-a gandit apoi sa mearga in domeniul asistentei medicale. Intr-o alta poveste, a existat o „fuga" pe banca locala, in timp ce deponentii frenetici au asteptat la coada pentru a-si retrage economiile. In schimb, domnisoara Dove s-a oprit in mod deliberat, pentru ca si-a depus salariul pe indelete, exact cand ghiseele s-au inchis la 3:00, suparandu-i pe alti deponenti. A doua zi dimineata, criza a trecut, deoarece banca a primit bani de la autoritatile federale.

Dr. Baker o informeaza pe domnisoara Dove ca trebuie sa fie operata pentru a indeparta o crestere pe baza coloanei vertebrale. Domnul Porter ii ofera lui Miss Dove un chirurg priceput intr-un oras indepartat si sa-i faca clubul civic sa-si plateasca cheltuielile complete, dar insista ca Dr. Baker sa efectueze operatia.

In ziua interventiei chirurgicale, orele sunt renuntate, iar orasenii asteapta in fata spitalului stiri despre operatia domnisoarei Dove. In timp ce se trezeste, Dr. Baker ii spune ca operatia a fost un succes si ca va fi bine. Cand clopotele incep sa sune in tot orasul, Billie Jean ii spune domnisoarei Dove ca scoala a fost demisa. In mod obisnuit, Miss Dove ii spune doctorului Baker ca trebuie sa-l informeze pe domnul Spivey (Richard Deacon), directorul scolii, ca copiii


Distributie
Jennifer Jones as Miss Dove
Robert Stack as Dr. Baker
Kipp Hamilton as Jincey
Robert Douglas as Porter
Peggy Knudsen as Billie Jean
Chuck Connors as Bill Holloway
Marshall Thompson as Pendleton
Biff Elliot as Rev. Burnham
Jerry Paris as Rab Levine
Mary Wickes as Miss Ellwood
Richard Deacon as Mr. Spivey


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.