Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Prea tarziu pentru lacrimi (SUA 1949) Crime,Drama 99 min
735 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Efect de umbra (SUA 2017) Drama ,mister 86 min Sb rom
1.169 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sirena Atlantidei (SUA 1949) Mister 75 min
463 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Maltratatul (SUA 1949) Crima,Drama,Film-Noir / 96 min
1.260 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Casa rosie (SUA 1947) Drama,mister / 100 min
945 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  DOA ( SUA 1949 ) Drama 83 min
577 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretul lui Nikola Tesla (SUA 1980) Drama 96 min
1.291 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Impact (SUA 1949) Crima. drama 111 min
578 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calea stramba (SUA 1949) Actiune,Crima 86 min
1.271 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Portretul lui Jennie (SUA 1948) Mister,Romantic/ 86 min
2.663 vizite - 0 comentarii
adaugat de madam
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

D.O.A. (SUA 1949) Mister,drama 83 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.09.2021  Adauga la favorite 258 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.
   
 
D.O.A. (1949)
IMDB 7.0

Regia
Rudolph Mate


O secventa lunga de urmarire in spate il prezinta pe Frank Bigelow plimbandu-se pe holul unei sectii de politie pentru a-si raporta propria crima. In mod ciudat, politia l-a asteptat si stie deja cine este.

Un flashback incepe cu Bigelow in orasul sau natal din Banning, California , unde este contabil si notar public . El decide sa ia o vacanta de o saptamana in San Francisco , dar acest lucru nu sta bine cu Paula Gibson, secretara si prietena sa confidentiala, deoarece nu vrea sa o insoteasca.

Bigelow iese la un club de noapte; neobservat, un strain isi schimba bautura cu alta. [a] A doua zi dimineata, Bigelow se simte bolnav. Un medic stabileste ca a inghitit o „toxina luminoasa" pentru care nu exista antidot. Bigelow primeste o a doua opinie , care confirma diagnosticul fatal. Al doilea doctor afirma ca otravirea trebuie sa fi fost deliberata. Bigelow isi aminteste ca bautura lui la clubul de noapte avea un gust ciudat.

Cu doar cateva zile de trait, Bigelow isi propune sa descalceasca evenimentele din spatele mortii sale iminente, intrerupt de telefoane ocazionale de la Paula. Ea ofera primul indiciu: un barbat pe nume Eugene Phillips a incercat urgent sa il contacteze pe Bigelow in ultimele zile, dar a murit brusc. Bigelow calatoreste la compania de import-export a lui Phillips din Los Angeles , intalnindu-se mai intai pe domnisoara Foster, secretara si apoi pe domnul Halliday, controlorul , care ii spune ca Phillips s-a sinucis cu o zi mai devreme. De acolo, traseul duce la vaduva lui Phillips si fratele sau Stanley. El afla ca Eugene a fost arestat in urma cu doua zile, dar a facut cautiune a doua zi. Cu sase luni mai devreme, vanduse niste iridii rare, care s-a dovedit a fi furat, unui dealer pe nume Majak. Eugene a cumparat iridiul de la George Reynolds, dar in urma cu doua luni devenise suspect ca ceva nu era in regula. Bigelow notarizase nota de vanzare. Phillips s-ar fi putut elibera cu proiectul de lege, dar lipseste. Philips a crezut ca George Reynolds a luat-o, dar nu a putut sa-l gaseasca.

In incercarea de a-l gasi pe George Reynolds, Bigelow reuseste sa o conecteze pe amanta lui Phillips la gangsterii condusi de Majak. Bigelow este dus in curand la Majak, unde afla ca George Reynolds - de fapt nepotul lui Majak, Raymond Rakubian - a murit de otravire la aproximativ o luna dupa vanzare. Initial, Majak nu avea niciun motiv sa-l omoare pe Bigelow, dar acum Bigelow stie prea multe. Majak ii ordona lui Chester, psihopatul sau, sa-l omoare pe Bigelow, dar Bigelow scapa, iar Chester este ucis de politie in timp ce incearca sa-l omoare pe Bigelow.

Bigelow crede acum ca Stanley Philips si domnisoara Foster sunt ucigasii sai, dar cand ii infrunta, afla ca Stanley tocmai a fost otravit si el. Stanley produce o scrisoare gasita in biroul lui Eugene chiar in acea zi de catre domnisoara Foster, o scrisoare care dovedeste ca Halliday si doamna Phillips au avut o aventura. Bigelow ii spune domnisoarei Foster sa sune o ambulanta si sa le spuna ce este otrava.

La confruntarea cu doamna Phillips, Bigelow afla ca initial l-a deturnat cu furtul iridiei ... si ca Eugene Philips a murit pentru ca a descoperit aventura si apoi s-a certat cu Halliday. Halliday l-a aruncat de pe un balcon de la etajul 6 pentru a face sa para ca Eugene s-a sinucis pentru a evita sa intre in inchisoare. Cu toate acestea, cand au descoperit ca exista dovezi ale inocentei sale, Halliday l-a vizat pe Bigelow. Bigelow il urmareste pe Halliday catre compania Phillips. Halliday poarta acelasi palton si esarfa distinctive ca si barbatul care a schimbat bauturile. Halliday scoate o arma si trage mai intai, dar Bigelow il impusca fatal.

Flashback-ul se incheie. Bigelow termina sa-si spuna povestea ... si moare, ultimul sau cuvant fiind „Paula". Detectivul de politie care anuleaza raportul instruieste ca dosarul sau sa fie marcat „ DOA "

Distributie
Edmond O'Brien ... Frank Bigelow
Pamela Britton ... Paula Gibson
Luther Adler ... Majak
Beverly Garland ... Miss Foster (ca Beverly Campbell)
Lynn Baggett ... Doamna Philips
William Ching ... Halliday
Henry Hart ... Stanley Philips
Neville Brand ... Chester
Laurette Luez ... Marla Rakubian
Jess Kirkpatrick ... Sam
Cay Forester ... Sue (ca Cay Forrester)
Frank Jaquet ... Dr. Matson (ca Fred Jaquet)
Frank Gerstle ... Dr. MacDonald


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.