Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Bruneta mea preferata (Olanda 1950)C0medie,Mister 87 min
426 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Johnny O'Clock (SUA 1947) Crima 96 min
1.071 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bruneta mea favorita (SUA 1947) Comedie,Mister 86 min
1.973 vizite - 0 comentarii
adaugat de mihai
 
  Casa rosie (SUA 1947) Drama,mister / 100 min
945 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dublonul Brasher (SUA 1947 )Politist 72 min
231 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Forever Ambre (SUA 1947) Drama istorica 133 min
677 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marele oras dupa intuneric (SUA 1947 ) Politist 69 min
478 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cai ferate! (SUA 1947) Crima /Drama 72 min
645 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cazul Paradine (SUA 1947) Mister/Drama 125 min
663 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In bratele unui ucigas (SUA 1992) Politist 120 min
669 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Bruneta mea preferata (SUA 1947) Politist 87 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.08.2021  Adauga la favorite 247 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.8
   
 
My Favorite Brunette (1947)
IMDB 6.8
Regia
Elliott Nugent

Povestea este relatata in flashback de la Death Row, in timp ce Ronnie Jackson ( Bob Hope ) relateaza unui grup de reporteri evenimentele care au condus la condamnarea sa pentru crima. Ronnie este un fotograf pentru copii din San Francisco, care viseaza sa fie un adevarat detectiv privat, precum vecinul sau de birou Sam McCloud ( Alan Ladd ). Intr-o zi, este confundat cu un detectiv de o misterioasa doamna aflata in primejdie Carlotta Montay ( Dorothy Lamour), care sustine ca sotul ei legat de scaunul cu rotile a fost rapit la debarcader cand au sosit din strainatate. O figura sinistra (Lorre) asculta la usa biroului. Carlotta ii da Ronnie adresa ei, o harta codificata si un inel de 5.000 de dolari ca plata, spunandu-i ca nimeni nu trebuie sa stie ca este detectiv.

Ronnie ascunde harta in cupele de langa racitorul de apa de la birou. Apoi conduce la adresa, care este un conac in Peninsula. Kismet ( Peter Lorre ) il intampina la usa, ridicand pistolul. Carlotta ii spune lui Ronnie ca barbatul disparut este unchiul ei, nu sotul ei. El a intrat in tara intr-o misiune secreta, spune ea. Conacul apartine maiorului Montague, spune Carlotta, fostul partener al unchiului ei. Maiorul Montague intra in camera si ii spune lui Carlotta ca are un telefon.

Cand Carlotta pleaca, Montague ii spune lui Ronnie ca l-a pus pe Kismet sa-l urmeze pe Ronnie din biroul sau; stie ca Ronnie este un detectiv privat. Ii spune lui Ronnie ca Carlotta este bolnav mintal si il prezinta unui barbat legat de scaunul cu rotile din camera alaturata ca unchi al lui Carlotta, care, evident, nu a fost rapit. Ronnie ii spune lui Montague ca Carlotta ii daduse o harta de pastrat. Carlotta intra din nou in camera si, singura cu Ronnie, ii spune ca apelul era de la unchiul ei, care i-a spus ca este in siguranta, dar a fost fortat sa sune. Ea il suspecteaza pe Montague, pentru ca el l-a mintit pe Ronnie despre ea. Ii intoarce inelul, confuz daca Montague sau Carlotta spun adevarul. In cele din urma, el o crede si Carlotta ii spune sa pazeasca harta cu viata lui.

In timp ce Ronnie pleaca, afla ca pistolul sau lipseste. Se urca intr-un copac si vede gangul conferindu-se printr-o fereastra inainte ca umbra sa fie trasa. Il vede pe „Unchiul" ridicandu-se din scaunul cu rotile si umbland prin camera. Ronnie face o fotografie cu „Unchiul" prin gaura cheii ca dovada. Kismet, care l-a urmat, ii arunca un cutit. Ronnie alearga la masina, urland pe aleea conacului. Ceilalti il urmaresc cu masina si ii impusca una dintre cauciucuri. Ronnie intra intr-o cladire de apartamente si se interpune spunand ca este „Joe". Multe femei il bazaie, iar el isi pierde coada.

Intorcandu-se la biroul sau, Ronnie dezvolta fotografia cu gaura de cheie care il arata pe „Unchiul" umbland. Kismet l-a urmat si, in timp ce Ronnie suna la politie, il trage peste cap. Kismet arde fotografia si ceea ce crede el este negativul. Cand vine Ronnie, clientul din ziua anterioara ajunge sa ia fotografia bebelusului ei; Ronnie ii da ceea ce crede ca este negativul bebelusului ei.

Ronnie summons the police and drives back to the mansion with them. The mansion is deserted, and Kismet poses as the gardener for the owners, who are out of the country. The police apologize to Kismet for the interruption. (This scene would be repeated years later by Alfred Hitchcock in his film "North By Northwest" with Cary Grant.) Montague gives Kismet Carlotta's ring with a note attached to leave as a 'clue' for Ronnie to discover. Ronnie returns to the mansion and finds the clue, which is a card for the Seacliffe Lodge in Carmel. Ronnie drives to the Lodge, which is really a sanitarium.

Dupa un meci bizar de golf cu un detinut si o minge de golf imaginara, Ronnie este capturat de banda Montague si inchis intr-o camera la sanatoriu. Carlotta este de asemenea prizonier acolo. Montague explica faptul ca unchiul lui Carlotta a refuzat oferta de a cumpara drepturi minerale. Adevaratul unchi al lui Carlotta este apoi rotit in camera pentru a dovedi ca este nevatamat. Ii cere lui Carlotta sa-si aprinda tigara, sa o stinga si apoi sa i-o inapoieze. Cand Ronnie refuza sa dezvaluie locul unde se afla harta codificata, Kismet il trage in brate. Carlotta minte, spunand ca harta se afla la cladirea Ferry, la aproximativ o ora distanta. Montague trimite un stooge la Ferry Building pentru a recupera harta.

In camera ei, Carlotta scoate tigara de la unchiul ei. In interior este o nota de hartie, care spune sa-l vezi pe "James Collins", un om de stiinta. Ronnie si Carlotta sunt capabili sa bata o asistenta si sa fuga. La biroul sau, Ronnie ii intoarce harta lui Carlotta. Ei sunau la biroul lui Collins si aranjeaza sa-l intalneasca la un restaurant in acea noapte. Din pacate, talharul lui Montague i-a urmat si aude aranjamentul.

Ronnie si Carlotta il intalnesc pe Collins si ii arata harta. Collins spune ca el a realizat-o si descrie depozite de criolit din care se poate extrage uraniu. El spune ca unchiul lui Carlotta a programat o intalnire importanta cu guvernul la Pilgrim Hotel din Washington. Collins pune in buzunar harta, iar Ronnie il conduce la sectia de politie pentru a putea depune marturie. In timp ce Ronnie parcheaza, Kismet, care se ascunde pe bancheta din spate cu arma lui Ronnie, il impusca pe Collins si fura harta din buzunar. Ronnie si Collins mort sunt vazuti de politie, iar Ronnie fuge de la fata locului, acum cautat pentru uciderea lui Collins.

Carlotta si un Ronnie deghizat zboara spre Washington si merg la Pilgrim Hotel. Acestia raspund la un anunt dorit de ajutor, aplicand ca un buton si o femeie de serviciu. In suita bandei Montague, ei inregistreaza marturisirile benzii pe o masina de inregistrat, inclusiv marturisirea lui Kismet ca l-a ucis pe Collins. Dar, cand este chemata politia, Kismet schimba inregistrarile si arunca inregistrarea incriminatoare pe fereastra. Montague spune politiei ca Ronnie este cautat pentru crima lui Collins din San Francisco. Ronnie este arestat si luat; banda inca mai are harta si adevaratul unchi al lui Carlotta.

Flashback-ul se incheie. Ronnie este pe coridorul mortii, injurandu-l pe Carlotta pentru ca a disparut si nu a depus marturie la procesul sau de crima. Cand directorul inchisorii vine sa-l scoata pe Ronnie din celula de la condamnarea la moarte, Ronnie lesina. Cand vine la, Carlotta este acolo si ii spune ca este un om liber. Ronnie ii daduse in mod eronat negativului fotografiei gaurilor de cheie clientului sau. Fotografia din acel negativ a dezvaluit „unchiul" ca un impostor. Carlotta a spus ca un detectiv a preluat aceasta conducere, capturand banda, iar „restul a fost de rutina". Ronnie este eliberat, iar unchiul lui Carlotta este in siguranta. Directorul ii spune calaului ca executarea a fost anulata. Calaul ( Bing Crosby ) blestema si pleaca. Ronnie si Carlotta se imbratiseaza.

Distributie
Bob Hope in rolul lui Ronnie Jackson
Dorothy Lamour in rolul baronesei Carlotta Montay
Peter Lorre in rolul lui Kismet
Lon Chaney, Jr. ca Willie
John Hoyt in rolul Dr. Lundau
Charles Dingle in rolul maiorului Simon Montague
Reginald Denny in rolul lui James Collins
Frank Puglia in rolul baronului Montay
Ann Doran in rolul domnisoarei Rogers [4]
Willard Robertson in calitate de director de inchisoare
Jack La Rue in rolul Tony
Charles Arnt in rolul lui Crawford
Alan Ladd in rolul lui Sam McCloud (aparitie cameo)
Bing Crosby in rolul Executorului Harry (aparitie cameo)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.