Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Jerry Lewis - In razboi cu armata (1950) |Comedie 99 min
3.722 vizite - 0 comentarii
adaugat de antonia
 
  Nisip moale (SUA 1950) Crima/Drama 79 min
613 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Omul care s-a inselat singur (SUA 1950) (Drama79 min
769 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orasul adormit (SUA 1950) Crima,Drama,Film-Noir 85 min
1.725 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  In bratele unui ucigas (SUA 1992) Politist 120 min
669 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nici o cale de iesire (SUA 1950) Crima,Drama / 106 min
1.423 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vartejul (SUA 1950) Crima,Drama,Film-Noir / 120 min
1.241 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Adio zilei de maine (SUA 1950) Crima,Thriller / 102 min
547 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cu orele numarate (SUA 1950) Politist 83 min
284 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Potul cel mare (SUA 1950) Comedie James Stewart 88 min
1.085 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Nisipul miscator (SUA 1950) Politist 79 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.08.2021  Adauga la favorite 242 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Dan Brady ( Mickey Rooney ), un tanar mecanic auto din California, „imprumuta" 20 de dolari (215 dolari astazi) din casa de marcat de la locul de munca pentru a plati o intalnire cu femeia blonda Vera Novak ( Jeanne Cagney ), care lucreaza la o cina. [3] El intentioneaza sa returneze banii inainte ca acestia sa fie ratati, dar contabilul garajului apare mai devreme decat era programat. In timp ce Brady se grabeste sa acopere dovezi ale furtului sau marunt, el se trezeste repede atras de un „ nisip viu " al criminalitatii, care se inrautateste , cu fiecare dintre faptele sale mai grave decat ultimele.

Intr-o schema de restituire a 20 de dolari, Brady decide sa plateasca doar un dolar ca avans la un magazin de bijuterii pentru un ceas de mana de 100 de dolari (1.076 dolari astazi), o afacere care ii cere sa semneze un contract de vanzare pentru a cumpara ceasul in timp cu plati regulate in rate . Apoi merge imediat la o casa de amanet, unde castiga ceasul pentru 30 de dolari in numerar (323 de dolari astazi), folosind majoritatea acestor bani pentru a acoperi fondurile lipsa din garaj. Cu toate acestea, a doua zi, Brady este urmarit de un anchetator care il informeaza ca a incalcat contractul de transa prin amanetarea unui ceas pe care nu il detine legal. Anchetatorul ii spune ca, daca nu plateste magazinului de bijuterii 100 de dolari pentru ceas in termen de 24 de ore, va fi acuzat de furt mare, o infractiune pedepsita cu trei ani de inchisoare de stat. Dupa ce a solicitat fara succes un imprumut pe zi de plata si a incercat sa-si foloseasca masina ca garantie pentru un alt imprumut, un Brady disperat recurge la jefuirea unui patron de bar cunoscut pentru ca transporta sume mari de numerar.

Nick Dramoshag ( Peter Lorre ), stapanul proprietar al unei arcade de un penny de pe debarcaderul Santa Monica si un om care a avut propria sa istorie intima cu Vera, descopera dovezi ale atacului lui Brady. El il santajeaza pe tanarul mecanic, cerand o masina de la slujba lui Brady in schimbul tacerii sale. Brady fura masina, pe care o schimba pentru dovezile de la Dramoshag. Seful lui Brady, lipsit moral, Oren Mackey ( Art Smith ), se confrunta curand cu Brady si spune ca stie ca a furat masina. Mackey cere returnarea vehiculului sau 3.000 USD in numerar (32.270 USD astazi), sau va merge la politie.

Brady si Vera fura incasarile de la sfarsitul lunii de pe arcada lui Dramoshag, obtinand 3.610 dolari (38.831 dolari astazi). Brady se asteapta sa foloseasca banii pentru a-l plati pe Mackey. Cu toate acestea, Vera se simte indreptatita la jumatate din bani, asa ca isi cumpara o haina de nurcapentru 1.800 USD (19.362 USD astazi). Odata ce Brady afla ce a facut, el este furios. Il paraseste pe Vera si se intoarce la garaj, unde ii ofera lui Mackey 1.800 de dolari pentru a le aranja aranjamentul. Mackey ia banii, dar ridica telefonul pentru a suna la politie. Dupa ce Mackey trage o arma, cei doi barbati se lupta si Brady isi sugrume seful cu cablul telefonic. Sigur ca barbatul este mort, Brady ia arma lui Mackey si se intoarce la Vera pentru a o informa despre ceea ce a facut. Ii cere sa fuga cu el in Texas. Ea nu va pleca, insistand ca autoritatile nu au dovezi impotriva ei. Dezgustat de comportamentul de auto-servire al Verei, Dan isi incheie relatia si pleaca.

In afara apartamentului Verei, fosta iubita a lui Brady, inca loiala, dar neapreciata, Helen ( Barbara Bates ) asteapta in masina lui sa vorbeasca cu el. Il vazuse mai devreme pe strada si isi dadu seama atunci ca avea probleme. Acum decide sa-l insoteasca pe "Danny" in timp ce se indeparteaza de oras pentru a evita arestarea anticipata a acestuia pentru crima. Dupa ce masina lui se prabuseste, Brady atinge o sedan , care se intampla sa fie condusa de un avocat simpatic ( Taylor Holmes ). Ulterior, Brady coboara din acea masina cand ajung la debarcaderul Santa Monica . Acolo, ii spune lui Helen sa ramana cu avocatul in timp ce isi duce la bun sfarsit noul plan de a evada in Mexic pe barca charter a unui prieten.. De asemenea, o asigura pe Helen ca va trimite dupa ea odata ce va fi reinstalat in siguranta peste granita. Brady se repede sa prinda barca. Cateva minute mai tarziu, avocatul si Helen aud prin radio-ul sedanului o stire despre faptul ca Mackey a supravietuit ranilor sale. Acum se intorc la debarcader pentru a-l gasi pe Brady si il informeaza ca nu este un criminal. Intre timp, politistii l-au vazut pe Brady acolo, l-au ranit cu focuri de arma intr-o urmarire care a urmat si l-au luat in custodie. Filmul se incheie cu Helen care il consoleaza pe Dan si ii promite sa-l astepte pana cand va fi eliberat din inchisoare.

Distributie

Dan (Mickey Rooney) cu Vera (Jeanne Cagney)

Helen (Barbara Bates) cu Dan cand este capturata de politisti; in spatele lor, purtand ochelari, este avocatul Harvey (Taylor Holmes)
Mickey Rooney in rolul lui Dan
Jeanne Cagney in rolul Vera
Barbara Bates in rolul Helen
Peter Lorre in rolul lui Nick
Taylor Holmes in rolul lui Harvey
Art Smith ca Mackey
Red Nichols ca el insusi
Wally Cassell in rolul lui Chuck
Richard Lane in calitate de locotenent Nelson
Patsy O'Connora in rolul Millie
John Gallaudet ca Moriaritate
Minerva Urecal in calitate de proprietara
Sidney Marionas in rolul Shorty
Jimmie Dodd ca Buzz (ca Jimmy Dodd)
Lester Dorr ca Baldy
Kitty O'Neil in rolul Madame Zaronga
Jack Elam (rol vorbitor necreditat)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.