Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Scarlet Street (SUA 1945) Thriller 103 min
501 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Strada Rosie (SUA 1945) Drama Edward G. Robinson 101 min
753 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Scarlet Street (SUA 1945) cu Edward G. Robinson 111 min
1.452 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Lovitura mortala (SUA 1945) Drama,Thriller / 87 min
4.361 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Detectivul Charlie Chan - Pata stacojie (1945) / 65 min
1.692 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Tinerii salbatici (SUA 1961) cu Burt Lancaster / 102 min
2.526 vizite - 0 comentarii
adaugat de blue
 
  Duel pe Mississippi (SUA 1955) Drama 72 min
373 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Las-o in plata Domnului (SUA 1945) Drama / 110 min HD
867 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Casa de pe strada 92.(SUA 1945) Drama,Spionaj 87 min
1.060 vizite - 0 comentarii
adaugat de porta
 
  Las-o in cer (1945) Drama,Thriller / 105 min
506 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Scarlet Street (SUA 1945) Thriller 102 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.08.2021  Adauga la favorite 263 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.8
   
 
Scarlet Street
Regia
Fritz Lang
IMDB 7.8


Christopher "Chris" Cross, un pictor amator bland si casier pentru un comerciant cu amanuntul de imbracaminte, este prestabilit de angajatorul sau pentru douazeci si cinci de ani de serviciu. Dupa ce seful companiei, JJ Hogarth, i-a prezentat lui Chris un ceas de aur si cuvinte amabile, Hogarth paraseste petrecerea si urca intr-o masina cu o frumoasa tanara blonda. Chris se gandeste la un coleg despre dorinta sa de a fi iubit de o tanara asa.

Mergand acasa prin Greenwich Village , Chris vede o tanara femeie, Katherine "Kitty" March, fiind atacata si ii bate atacantul inconstient cu umbrela sa. Dupa ce Chris a plecat sa convoace un politist pe care mai devreme il observase patruland, atacatorul - care este de fapt iubitul lui Kitty Johnny - isi recapata cunostinta si fuge. Chris o duce apoi pe Kitty la apartamentul ei si ea accepta oferta sa de o ceasca de cafea la barul situat in partea de jos a cladirii sale. Remarcile sale ingrozitoare despre arta ii sugereaza ca Chris trebuie sa fie un pictor bogat.

Indragostit de Kitty si crezand ca simte afectiune pentru el, Chris ii povesteste despre casatoria lui fara iubire. Sotia sa vicleana, Adele, isi idolatreaza sotul anterior - un politist credea inecat in East River in timp ce incerca sa salveze o femeie sinucigasa.

Avand nevoie de fonduri pentru o afacere umbroasa, Johnny crede ca Kitty ar trebui sa joace pe naivitatea lui Chris si sa prefaca interesul romantic pentru presupusul artist bogat pentru a-i insela banii. Kitty il convinge pe Chris sa-i inchirieze un apartament. Ea indulceste acest lucru sugerand ca el ar putea folosi locul ca studioul sau de arta. Pentru a finanta apartamentul, Chris fura 500 de dolari in obligatiuni de asigurare de la sotia sa si mai tarziu 1000 de dolari in numerar de la angajatorul sau.

Necunoscut lui Chris, Johnny incearca sa vanda unele dintre tablourile sale, lasandu-le la un vanzator ambulant din satul Greenwich care crede ca nu valoreaza mai mult de 25 de dolari. Acestea atrag in mod neasteptat interesul criticului de arta David Janeway, care declara ca lucrarea este o arta exceptionala. Dupa ce Johnny o convinge pe Kitty sa pretinda ca le-a pictat, ea o incanta pe Janeway cu propriile pareri ale lui Chris despre arta. Captivat de picturi si de Kitty, Janeway promite sa o reprezinte. Cu toate acestea, Adele vede picturile sotului ei - semnate „Katherine March" - de vanzare in vitrina unei galerii de arta comerciala si il acuza pe Chris ca a copiat lucrarea lui March. Chris se confrunta cu Kitty, care sustine ca le-a vandut pentru ca avea nevoie de bani. El este atat de incantat incat creatiile sale sunt apreciate, desi sub un siretlic, incat o lasa fericita sa devina fata publica a artei sale.Devine un succes comercial imens, desi Chris nu primeste niciodata banii.

Primul sot mort al lui Adele, Higgins, apare brusc la biroul lui Chris pentru a-i stoarce bani. Higgins explica ca nu s-a inecat, ci a disparut dupa ce a furat 2.700 de dolari din poseta femeii sinucigase pe care a incercat sa o salveze. Suspectat deja de luare de mita din speakeasies , el si-a prefacut moartea pentru a scapa de crimele sale si de sotie. Chris fura inca 200 de dolari de la seful sau pentru Higgins. Constient ca Adele doarme in dormitor, Chris il lasa pe Higgins sa intre acolo - aparent pentru a arunca banii de asigurare pe care i-a primit-o Adele dupa presupusa sa moarte, dar actionand cu adevarat pe ipoteza ca casatoria sa chinuitoare va fi invalidata cand sotia sa se trezeste si isi vede primul sot. este inca in viata.

Chris merge la Kitty, crezand ca acum este liber si ca se va casatori cu el. El ii gaseste pe Johnny si Kitty intr-o imbratisare, confirmandu-si suspiciunile de lunga durata ca sunt implicati romantic. Sperand ca are doar o pasiune pasagera pentru Johnny, Chris ii cere lui Kitty sa se casatoreasca cu el; il respinge pentru ca este batran si urat si rade in fata lui. Furios, el o injunghie la moarte cu un pic de gheata. Politia il viziteaza pe Chris; s-a stabilit ca a deturnat bani de la angajatorul sau. Seful sau refuza sa dea acuzatii, dar il demite pe Chris. Johnny este arestat pentru uciderea lui Kitty.

La proces, toata agitatia si inselaciunile lui Johnny lucreaza impotriva lui. In ciuda incercarii sale de a-l implica pe Chris in asasinarea lui Kitty, Chris neaga pictarea imaginilor, sustinand ca este un artist netalentat. Mai multi martori confirma marturia lui Chris si atesta rautatile si caracterul rau ale lui Johnny. Johnny este condamnat si ucis pentru uciderea lui Kitty, Chris ramane nepedepsit, iar Kitty este imortalizata in mod eronat ca un mare artist.

Bantuit de crima, Chris incearca sa se spanzure in noaptea executarii lui Johnny, dar este salvat. Cativa ani mai tarziu, a devenit fara adapost si lipsit de adapost, fara nicio modalitate de a pretinde credit pentru propriile sale tablouri, dintre care unul a fost vandut acum cu 10.000 de dolari. Chinuit de gandurile despre Kitty si Johnny care se iubesc etern, Chris rataceste in New York, auzindu-si in mod constant vocile in minte.

Distributie
Edward G. Robinson in rolul lui Christopher Cross
Joan Bennett in rolul lui Katherine "Kitty" March
Dan Duryea in rolul lui Johnny Prince
Margaret Lindsay in rolul Millie Ray
Rosalind Ivan in rolul lui Adele Cross
Jess Barker in rolul lui David Janeway
Charles Kemper in rolul lui Patch-eye Higgins
Anita Sharp-Bolster in rolul doamnei Michaels (in rolul Anita Bolster)
Samuel S. Hinds in rolul lui Charles Pringle
Vladimir Sokoloff in rolul Pop LeJon
Arthur Loft ca Delarowe
Russell Hicks in rolul lui JJ Hogarth


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.