Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cantecul lui Bernadette (SUA 1943) Drama / 157 min
199 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nebunul lui Hitler (SUA 1943) Drama,Razboi / 84 minute
727 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Cantecul lui Bernadette (SUA 1943) Biografic 155 min
80 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Proscrisul (SUA 1943) Drama,Romantic,Western / 117 min
3.135 vizite - 0 comentarii
adaugat de lorena
 
  Bernadette (Olanda 2019) Comedie 109 min
869 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dupa amiaza cu Boston Blackie (SUA 1943) Drama 64 min
643 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Crash Dive (SUA 1943) Actiune,Drama / 101 min
553 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Corbul negru (SUA 1943) Mister / 60 minute
1.955 vizite - 0 comentarii
adaugat de pache
 
  Cu sau fara reguli (SUA 2018) Drama 96 minute
939 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Moise (SUA 1995) - Aventura / Drama / 175 minute
6.641 vizite - 0 comentarii
adaugat de jolie
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Cantecul lui Bernadette (SUA 1943) Drama / 157 minute

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.08.2021  Adauga la favorite 331 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.6
   
 
The Song of Bernadette
IMDB 7.6
Regia Henry King
Bernadette traieste in saracie relativa alaturi de familia ei din Lourdes . La scoala ei catolica , Bernadette este rusinata de profesorul ei, sora Vauzou , pentru ca a ramas in urma in studiile sale din cauza astmului .

Mai tarziu in acea dupa-amiaza, in timp ce ea aduce lemne de foc impreuna cu sora ei Marie si prietena scolii Jeanne in afara orasului, Bernadette este lasata in urma la grota Massabielle, cand tovarasii ei o avertizeaza sa nu se plimbe prin raul rece, de teama sa nu se imbolnaveasca. Oricum, pe cale sa o traverseze, Bernadette este distrasa de o briza ciudata si de o schimbare a luminii. Investigand grota, vede o frumoasa doamna imbracata in alb, tinand un rozariu de perle . Le spune insotitorilor ei, care promit ca nu vor spune altcuiva. Cu toate acestea, Marie ii spune mamei lor cand se intorc acasa, iar povestea se raspandeste in curand peste Lourdes.

Multi, inclusiv matusa lui Bernadette, sunt convinsi de sinceritatea ei si se ridica pentru ea impotriva parintilor ei necredinciosi, dar Bernadette se confrunta singura cu autoritatile civile si bisericesti, inclusiv cu abatele Dominique Peyramale . Intrebata in mod repetat, sta solid in spatele povestii sale aparent de necrezut si continua sa se intoarca la grota, asa cum a intrebat-o doamna. Se confrunta cu ridicolul, deoarece doamna ii spune sa bea si sa se spele la un izvor care nu exista inca, dar Bernadette sapa o gaura in pamant si foloseste nisipul si noroiul umed. Apa incepe sa curga mai tarziu si prezinta proprietati vindecatoare miraculoase. La ultima vizita a lui Bernadette la grota, doamna se identifica in sfarsit ca „ Imaculata Conceptie"Cand autoritatile civile incearca ca Bernadette sa fie declarata nebuna, Peyramale, care odata se indoia de ea, devine acum cel mai ferm aliat al ei si solicita o ancheta formala a bisericii pentru a verifica daca Bernadette este o frauda, o nebunie sau un autentic.

Grota este ingradita si episcopul de Tarbes declara ca, cu exceptia cazului in care imparatul ordona deschiderea grotei, nu va exista nicio ancheta. Cand fiul copilului imparatului bea apa si este vindecat de boala sa, imparateasa crede ca recuperarea sa este miraculoasa si, la insistenta ei, grota este redeschisa. Episcopul de Tarbes conduce apoi comisia de convocare. Ancheta dureaza multi ani, iar Bernadette este interogata din nou si din nou, dar in cele din urma comisia stabileste ca Bernadette a experimentat cu adevarat viziunile si a fost vizitata de Fecioara Maria .

Ulterior, Bernadette intentioneaza sa duca o viata obisnuita, dar Peyramale nu crede ca este potrivit sa o lase pe Bernadette in lume si o convinge sa devina calugarita cu Surorile Caritatii Nevers . Bernadette este supusa unei instruiri spirituale riguroase si lucreaza din greu la manastire, dar este supusa si abuzului emotional de la sora Vauzou, acum amanta a novicilor de la manastire. Vauzou ii dezvaluie Bernadettei ca este sceptic gelosa de atentia pe care a primit-o Bernadette ca urmare a viziunilor si spune ca este suparata ca Dumnezeu ar alege-o pe Bernadette in locul ei, cand si-a petrecut viata suferind in serviciul sau. Ea afirma ca Bernadette nu a suferit suficient si doreste un „semn" care sa demonstreze ca Bernadette a fost intr-adevar ales de Rai.

Bernadette ii face o revelatie surorii Vauzou care este diagnosticata ulterior ca tuberculozaa osului; afectiunea provoaca dureri intense, totusi Bernadette nu s-a plans niciodata sau nu a mentionat-o. Vauzou, dandu-si seama de eroarea ei si de sfintenia lui Bernadette, se roaga pentru iertare si jura sa-l slujeasca pe Bernadette pentru tot restul vietii. In ciuda gravitatii bolii sale, Bernadette refuza cu fermitate sa participe la apele vindecatoare ale grotei. Stiind ca este pe moarte, Bernadette il trimite pe Abbe Peyramale si ii marturiseste sentimentele sale de nevrednicie, in timp ce ea sustine cu tristete ca nu o va mai vedea niciodata pe doamna. Cu toate acestea, doamna apare in camera, ii zambeste si ii face semn cu caldura lui Bernadette. Bernadette striga cu bucurie la aparitie inainte de a muri in cele din urma. La moartea ei, Peyramale remarca: „Acum esti in Rai si pe pamant. Viata ta incepe, O Bernadette".

Distributie

Jones ca Bernadette Soubirous in Cantecul Bernadettei (1943)
Jennifer Jones in rolul Bernadette Soubirous
Charles Bickford in rolul Abbe Dominique Peyramale
William Eythe in rolul lui Antoine Nicoleau
Gladys Cooper in rolul Marie Therese Vauzou , amanta novicilor pentru Bernadette
Vincent Price in calitate de Vital Dutour, procuror imperial
Lee J. Cobb in rolul Dr. Dozous
Anne Revere in rolul Louise Casterot Soubirous, mama Bernadettei
Roman Bohnen in rolul lui Francois Soubirous, tatal Bernadettei
Mary Anderson in rolul Jeanne Abadie, prietena lui Bernadette
Patricia Morison in rolul imparatesei Eugenie
Jerome Cowan in rolul imparatului Napoleon al III-lea
Aubrey Mather ca primar Lacade
Charles Dingle in rolul lui Jacomet
Edith Barrett in rolul Croisine Bouhouhorts
Sig Ruman in rolul lui Louis Bouriette
Blanche Yurka in rolul lui Bernarde Casterot, matusa Bernadettei
Ermadean Walters in rolul lui Marie Soubirous, sora Bernadettei
Marcel Dalio in rolul Callet
Pedro de Cordoba in rolul Dr. LeCramps
Fortunio Bonanova in rolul printului imperial Louis (necreditat)
Harry Cording ca Stonemason (necreditat)
Linda Darnell ca Imaculata Conceptie (necreditat)
Alan Napier in rolul Dr. Debeau, psihiatrul (necreditat)
Frank Reicher in rolul Dr. St. Cyr (necreditat)
Edward Van Sloan ca Doctor (necreditat)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.