Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Si copilul face trei (SUA 1949) Comedie 84 min
165 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pinky (Pinki) (1949 SUA )Drama 102 min
457 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calea stramba (SUA 1949) Actiune,Crima 86 min
1.271 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nedorit (SUA 1949) Drama 91 min
215 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nedorit (SUA 1949 ) Drama 91 min
181 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Eram sot pe timp de razboi (SUA 1949) Comedie / 105 min
935 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prea tarziu pentru lacrimi (SUA 1949) Crime,Drama 99 min
735 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Maltratatul (SUA 1949) Crima,Drama,Film-Noir / 96 min
1.260 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Portul New York-ului (SUA 1949) cu Yul Brynner 81 min
6.452 vizite - 0 comentarii
adaugat de calul
 
  In bratele unui ucigas (SUA 1992) Politist 120 min
669 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Cartea neagra (SUA 1949) Politist 89 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.08.2021  Adauga la favorite 231 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.
   
 
Black Book
Regia Anthony Mann
IMDB 7.0


Deja cel mai puternic om din Franta, Maximilien Robespierre ( Richard Basehart ) vrea sa devina Dictatorul natiunii. Il cheama pe Francois Barras ( Richard Hart ), singurul om care il poate numi inaintea Conventiei nationale . Barras refuza sa faca acest lucru si se ascunde.

Intre timp, patriotul Charles D'Aubigny ( Robert Cummings ) il ucide in secret si il imita pe Duval (Charles Gordon), procurorul de Strasbourg din Strasbourg , care fusese chemat la Paris de Robespierre pentru un scop necunoscut (pe care vrajmasii lui Robespierre doresc sa il afle). Nici Robespierre, nici Fouche ( Arnold Moss), seful politiei sale secrete, l-au mai intalnit pe Duval, asa ca inlocuirea ramane nedetectata. Robespierre il informeaza pe D'Aubigny ca cartea sa neagra, care contine numele celor pe care intentioneaza sa ii denunte si pe care i-a executat, a fost furata. Numerosii dusmani ai lui Robespierre sunt tinuti sub control, nestiind daca numele lor sunt sau nu pe lista. Daca ar afla cu siguranta ca sunt pe lista, s-ar strange impotriva lui. El ii da autoritatii lui D'Aubigny asupra tuturor celor din Franta, se salveaza si 24 de ore pentru a recupera cartea.

D'Aubigny il intalneste pe Barras ( Richard Hart ) prin singurul sau contact, Madelon ( Arlene Dahl ), pe care D'Aubigny a iubit-o candva. Cu toate acestea, a fost urmarit, iar Barras este arestat de politie, condus de Saint-Just . D'Aubigny se afla intr-o pozitie incomoda, dar reuseste sa calmeze suspiciunile ambelor parti ca le-a tradat.

Se duce sa-l viziteze pe Barras in inchisoare si il anunta ca trei dintre cei mai buni oameni ai sai au fost ucisi. In mod ciudat, camerele lor nu au fost jefuite in cautarea cartii, determinandu-l pe D'Aubigny sa presupuna ca nu a fost niciodata furat si ca Robespierre foloseste presupusul furt pentru a-si distrage dusmanii. Saint-Just, inca suspecta, trimite dupa sotia lui Duval sa-si identifice sotul. Madelon se preface ca este Madame Duval si-si scoate fostul iubit in timp ce adevarata Madame Duval asteapta la poarta.

Inainte de a se raspandi vestea identitatii sale, D'Aubigny se intoarce la biroul privat al lui Robespierre - situat in camerele din spate ale unei brutarii - pentru a cauta cartea. Acolo intalneste oportunistul Fouche, care pare dispus sa-si vanda stapanul. Totusi, cand D'Aubigny gaseste cartea, Fouche incearca sa-l injunghie. D'Aubigny il strange in inconstienta si scapa. El si Madelon se ascund la ferma colegilor conspiratori, Pierre si Marie Blanchard. (Blanchardii sunt fie arestati la Paris, fie deja morti de mana sergentului St. Just ( Charles McGraw ). St. Just merge la ferma lui Blanchard si nu primeste ajutor de la bunica ( Beulah Bondi). Incearca sa-l fermece pe unul dintre cei trei copii mici ai lor, dar isi pierde audienta atunci cand loveste cu nerabdare un pisoi. Intre timp, D'Aubigny si Madelon se ascund pe proprietate, deoarece trebuie sa recupereze cartea, care se afla pe patutul unde doarme St. Cu ajutorul copiilor, ei iau cartea si fug pe cal. Urmeaza o goana nocturna. D'Aubigny scapa, dar Madelon este prins, dus inapoi la Paris si torturat de sergent. Refuza sa vorbeasca. Cu o ora inainte de intalnirea Conventiei, Fouche apare si ii spune lui Robespierre ca stie o cale mai buna. Isi ia un cercel de la Madelon.

Conventia este adunata si urmeaza sa se convoace. Fouche apare si ii arata cercelul lui D'Aubigny. Fara carte, multi altii vor muri, se dizolva la Conventie. Fouche isi indreapta palaria lui Robespierre, dar Barras vede cartile trecand din mana in mana printre delegati, in timp ce Robespierre il denunta pe Barras intr-un discurs elocvent. Intre timp, D'Aubigny cauta biroul lui Robespierre, iar sergentul o duce intr-o camera ascunsa. Robespierre isi incheie discursul si este socat sa se vada denuntat si urmarit de multime. El este urmarit pana la biroul sau si aproape ii aduce la calcai cu cuvintele lui de aur, dar Fouche ii spune unui barbat „Inchide gura" si il impusca pe Robespierre prin maxilar, linistit pentru totdeauna - facand imposibil ca un D'Aubigny disperat sa afla unde este Madelon. Robespierre este dus sa o cunoasca pe doamnaGhilotina .

D'Aubigny se intoarce la biroul lui Robespierre si il sfasie. In disperare, isi arunca torta pe podea in fata unei biblioteci, planificand sa arda totul. Torta dezvaluie o pata pe podea care il conduce in camera secreta. Il ucide pe sergent si il salveaza pe Madelon.

In afara brutariei, Fouche intra in conversatie cu un ofiter al armatei, in timp ce multimea sarbatoreste moartea lui Robespierre. Fouche, pe cale sa-si ia concediu de la ofiter, ii intreaba numele. Omul raspunde: "Bonaparte. Napoleon Bonaparte ". Fouche, neimpresionat, inca promite sa-si aminteasca numele.

Distributie


Robert Cummings in rolul lui Charles D'Aubigny
Richard Basehart in rolul lui Maximilien Robespierre
Richard Hart in rolul lui Francois Barras
Arlene Dahl in rolul Madelon
Arnold Moss in rolul Fouche
Norman Lloyd in rolul lui Tallien
Charles McGraw in calitate de sergent
Beulah Bondi in rolul bunicii Blanchard
Jess Barker in rolul Sfantului Just
Wade Crosby in rolul lui Danton


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.