Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Umbland noaptea (SUA 1948) Crima.Thriller 79 min
599 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calling Northside 777 (SUA 1948) Drama,Film noir 106 min
1.722 vizite - 0 comentarii
adaugat de mitica
 
  Portretul lui Jennie (SUA 1948) Mister,Romantic/ 86 min
2.663 vizite - 0 comentarii
adaugat de madam
 
  El umbla noaptea (SUA 1948) Film-Noir,Thriller / 78 min
678 vizite - 0 comentarii
adaugat de calul
 
  Pungasul (SUA 1948) Crima,Drama,Film-Noir / 87 min
660 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Dormi, dragostea mea (SUA 1948) Drama,Mister / 91 min
1.929 vizite - 0 comentarii
adaugat de barbi
 
  Hotii de biciclete (Italia 1948) Drama / 92 minute
3.676 vizite - 0 comentarii
adaugat de norica
 
  Casa de la rascruce (SUA 1948) Actiune,Drama 95 min
1.107 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Orasul gol (SUA 1948) Crima,Drama,Film-Noir / 95 min
931 vizite - 0 comentarii
adaugat de irina
 
  O falsa victorie (SUA 1948) Crima,Drama / 82 minute
1.746 vizite - 0 comentarii
adaugat de stefan
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Umbland noaptea (SUA 1948) Drama 78min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 06.08.2021  Adauga la favorite 250 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.1
   
 
He Walked by Night
Regia Alfred L. Werker Anthony Mann
IMDb 7.1


Pe o strada din Los Angeles , ofiterul Rawlins, un politist in drum spre casa de la serviciu, opreste un barbat despre care suspecteaza ca este un spargator si este impuscat si ranit mortal. Indiciile minore nu duc nicaieri. Doi detectivi de politie, sergentii Marty Brennan ( Scott Brady ) si Chuck Jones ( James Cardwell ), sunt repartizati pentru a prinde criminalul, Roy Morgan ( Richard Basehart ), un om misterios stralucit, fara trecut criminal cunoscut, care se ascunde intr-un bungalou de la Hollywood si ascultand apelurile politiei la radioul sau personalizat, in incercarea de a evita capturarea. Singura lui relatie este cu cainele sau mic.

Roy ii trimite echipamentului electronic spart lui Paul Reeves ( Whit Bissell ) si, la cea de-a cincea vanzare, este aproape prins cand apare pentru a colecta pe proprietatea sa. Reeves spune politistilor ca suspectul este un om mister pe nume Roy Martin. Cazul traverseaza caile lui Brennan si Jones, care pun la cale biroul lui Reeves pentru a-l aresta si interoga pe Roy. Cu toate acestea, el suspecteaza o capcana si, intr-o scurta impuscare, il trage si il paralizeaza pe Jones. Jones il raneste pe Roy, care se opereaza singur pentru a scoate glontul si pentru a evita sa mearga la un spital, unde rana sa prin impuscare ar fi raportata politiei. Avand cunostinte despre procedurile politiei, Roy isi schimba modul de operare si devine un talhar inarmat. In timpul unui jaf, el isi trage pistolul semiautomat, iar politia recupereaza carcasa evacuata. Lee (Jack Webb ), un specialist criminalist , asorteaza semnele ejectorului de pe carcasa cu cele recuperate in uciderea ofiterului Rawlins si ranirea lui Jones, conectand toate cele trei impuscaturi la un suspect.

Capitanul Breen ( Roy Roberts ) foloseste acea pauza pentru a aduna toti martorii la jafuri. Il ajuta pe Lee sa construiasca un compozitfotografia criminalului. Reeves il identifica apoi pe Roy din compozit. Cu toate acestea, Roy se ascunde in masina lui Reeves si incearca sa-l intimideze in dezvaluirea detaliilor anchetei politiei. Abia eludeaza o trasa a casei lui Reeves. Deoarece politia nu realizeaza ca Roy are cunostinte profunde despre munca lor, cazul nu merge nicaieri. Breen il scoate pe Brennan din caz, incercand sa-l scuture. Jones isi convinge partenerul sa nu mai vizioneze cazul personal si sa-si foloseasca capul. Plodding, urmarire metodica de catre Brennan, care foloseste fotografia compusa, rezulta in informatii ca Roy, al carui nume real este Roy Morgan, a lucrat pentru un departament de politie local ca tehnician civil radio inainte de a fi inrolat in armata.Brennan il urmareste prin intermediul postasilor postali si se deghizeaza in lapte pentru a arunca o privire atenta asupra lui Morgan si a apartamentului sau.

Politia inconjoara si face raid in apartament in acea noapte, dar Morgan, alertat de latratul cainelui sau, fuge prin pod si foloseste sistemul de tunel de drenaj al furtunilor din Los Angeles ca mijloc de evadare. Filmul continua cu un dragnet si alearga prin tunelurile de drenaj. Roy este in cele din urma incoltit de politie intr-un pasaj cand iesirea lui este blocata de roata unei masini de politie deasupra unui capac de gura de vizitare . Pe masura ce gazele lacrimogene ale politiei il afecteaza pe Roy, el se clatina si trage pentru ultima oara asupra lor. Apoi este doborat si ucis.

Scena finala se remarca prin asemanarea cu scena finala din The Third Man in care personajul lui Orson Welles este urmarit prin canalele de la Viena. Nu s-a stabilit nicio legatura cunoscuta intre filme; He Walked by Night , care a fost prezentat pentru prima data in SUA in noiembrie 1948, este inainte de The Third Man cu aproximativ un an.


Filmul fiind prezentat la un teatru din Chicago
Distributie
Richard Basehart in rolul lui Roy Martin / Roy Morgan
Scott Brady in rolul sergentului. Marty Brennan
Roy Roberts in rolul capitanului Breen
Whit Bissell in rolul lui Paul Reeves, dealer de electronica
James Cardwell in calitate de sergent. Chuck Jones
Jack Webb in rolul lui Lee Whitey
Byron Foulger in rolul lui Freddie (necreditat)
Reed Hadley Narator


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.