Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Vanzatorul de iluzii (Comedie Steve Martin) 112 min.Engl
2.511 vizite - 0 comentarii
adaugat de chiachu
 
  Te-am iubit dintotdeauna (SUA 1946 Drama,Muzical 117 min
1.334 vizite - 0 comentarii
adaugat de corina
 
  Secretul Madonnei (SUA 1946) Thriller 79 min
1.039 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Detectivul defect (Franta 1984) Comedie 90 min
551 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Detectiv fara voie (SUA 1999) Comedie,Thriller 112 min
3.737 vizite - 0 comentarii
adaugat de frati
 
  Transpiratie rece (Franta Italia 1970)Politist 94 min
166 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Inocentii (UK 1961) Horror,Thriller Subtitrat RO 99 min
2.573 vizite - 0 comentarii
adaugat de corul
 
  Dubla enigma (SUA 1946) Thriller 85 min
822 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Conacul Dragonwyck (SUA 1946) Mister,Thriller 102 min
994 vizite - 0 comentarii
adaugat de porta
 
  Bedelia din Monte Carlo (UK 1946) Drama,Romantic 86 min
288 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Martin Roumagnac (Franta 1946) Thriller 112 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.07.2021  Adauga la favorite 283 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.4
   
 
Martin Roumagnac (1946)
Nota IMDB: 6.4
Regia
Georges Lacombe

Intr-un mic oras de tara, Martin Roumagnac este un antreprenor de constructii caruia ii place oamenii obisnuiti. Locuieste intr-o baraca cu sora lui in timp ce construieste o vila pe un teren pe care l-a cumparat. In oras cu unchiul ei vine Blanche Ferrand, o vaduva exotica care s-a casatorit cu proprietarul magazinului de seminte si cereale cu putin timp inainte de moartea sa. Tinta ei pentru urmatorul sot este Laubry, un diplomat pensionar cu o sotie pe moarte si, in asteptare, are un iubit ocazional. De asemenea, trebuie sa se descurce cu o invatatoare.

Intr-o seara, simtind nevoia unor emotii, merge la un meci de box si se aseaza langa exuberantul Martin. In curand, cei doi sunt indragostiti si, cand Martin isi termina vila, i-o da (pierzandu-si astfel valoarea capitalului si deprimandu-si bonitatea).

Desi pasionata in intimitate, ea gaseste lipsa de rafinament jenanta in public: el bea doar Pernod si fumeaza in lant Gauloises. El nu poate intelege pe deplin modul ei de viata mai sofisticat si dragostea ei fata de Paris, unde se simte vie, iar el se simte deplasat. Dar dragostea dintre ei este foarte reala si mai profunda decat orice a experimentat vreunul dintre ei inainte.

Afacerea lui sufera de obsesia sa si ramane fara bani. Este tot mai deranjat de barfele din oras despre el si Blanche. Se astepta ca prietenii ei din clasa superioara sa spuna ca nu este suficient de bun pentru ea, dar aude aceleasi parti suieratoare de la propriii sai prieteni si familie.

Cand sotia lui Laubry moare, Blanche asteapta cu nerabdare o alianta profitabila cu el, unde va fi libera sa aiba iubiti daca ii place; dar Laubry insista ca trebuie sa se rupa mai intai de Martin - nu pentru ca ii pasa daca este fidela, ci pentru ca pozitia sociala inferioara a „zidarului" ar afecta-o in ochii cercurilor sociale in care s-ar muta. Cuvintele sale dispretuitoare despre Martin o infurie, iar ea il acuza ca i-a dat cadavrul sotiei sale ca cadou de nunta. Acest lucru face ca meciul sa fie imposibil si el pleaca.

De asemenea, ea respinge oferta unui pretendent local, viceprimarul orasului, care spune ca va imbunatati perspectivele de afaceri ale lui Martin, iar apoi el si Martin o pot impartasi. Maniata de barbatii din viata ei si de ea insasi, ea vinde magazinul si decide sa paraseasca orasul pentru totdeauna. Ea elibereaza pasarile, dorind ca acestea sa fie libere, chiar daca nu sunt native si vor muri iarna.

Martin, stiind nimic despre faptul ca i-a demis pe ceilalti pretendenti in favoarea lui si crezand ca se va casatori cu consulul, se duce la vila pentru a o infrunta si este prea mandra ca sa-i spuna adevarul. In furia sa, o sugruma, iar vila prinde foc, distrugand toate dovezile. Se duce acasa socat si dezvaluie ce a facut. Sora lui ii promite un alibi si il inroleaza pe postas ca martor, intorcand ceasul inapoi, astfel incat postasului de obicei beat ii va parea ca Martin lua masa de pranz cand a avut loc crima.

Procesul sau merge prost pentru el pana cand nu l-a interogat pe unchiul lui Blanche (care nu era deloc unchiul ei, ci un fost iubit si mentor cu care a stabilit o prietenie de durata), dezvaluie ca de la adolescenta a avut multi barbati (Martin, uitandu-se de el pericol, protesteaza impotriva acestei linii de atac de catre avocatul sau, spunand ca nu vrea ca reputatia ei sa fie murdara). Dar chiar si in timp ce il exonereaza pe Martin, mintind despre cum nu a vazut manie in el cu putin timp inainte de crima, batranul isi propune o lovitura emotionanta atunci cand dezvaluie ca ea a respins consulul si averea sa, din cauza snobismului meschin al barbatului fata de zidar.' Martin simte acum impactul deplin al ceea ce a facut, nedreptatea pe care a comis-o fata de singura femeie pe care a iubit-o vreodata.

Juriul il achita in unanimitate si pleaca acasa la o petrecere organizata de sora sa, a carei marturie mincinoasa a fost crezuta. In umbra se afla profesorul respins, care a urmarit intregul proces, urmarindu-l cu atentie pe Martin, vazand reactia sa la dezvaluirea ca, de fapt, i-a fost adevarata in inima ei. Martin il vede pe tanar in hambar, urmarindu-l, tinand o arma. Intoarce deliberat spatele, siluetandu-se in fereastra deschisa, asteptand sa vina impuscaturile pe care le stie, in timp ce isi fumeaza ultima Gauloise.

Distributie Editati | ×
Jean Gabin in rolul lui Martin Roumagnac
Marlene Dietrich in rolul Blanche Ferrand
Margo Lion ca sora lui Martin
Jean d'Yd in calitate de unchi al lui Blanche
Daniel Gelin ca profesor transfixat de Blanche
Marcel Herrand in rolul lui Laubry, diplomatul
Lucien Nat ca iubit al lui Blanche inaintea lui Martin


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.