Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Palatul Garnier-Paris
293 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orleans -France
984 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  2/5.De la Londra la PARIS - Ghid de calatorie Partea 2
1.744 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
  Centrul Semenggok Malaezia
11 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Le Pavillon des lettres a Paris
992 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Avignon -Franta
365 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 Atractii Turistice, Paris (Franta) Ghid calatorie
2.296 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
  Restaurant Le Jules Verne, Paris, Franta
394 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aulnay-sous-Bois
1.335 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
02:39
  Crazy Horse show la Paris
1.711 vizite - 0 comentarii
adaugat de seara
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Centrul Pompido-Paris

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.02.2020  Adauga la favorite 233 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Centrul Pompidou constituie un alt punct de atractie parizian, vizitat anual de peste 7 milioane de turisti. Ca romani nu avem voie sa il ratam, in special pentru ca langa acest obiectiv turistic se afla Atelierul Brancusi – da, renumitul sculptor roman care ne-a fost „confiscat" de statul francez, dupa cum se exprima unii sau care a ales sa plece peste hotare dezamagit de realitatile din Romania, dupa cum spun altii. Oricare dintre variante preferati, nu ratati Centrul Pompidou si Atelierul Brancusi!

Centrul Pompidou reprezinta un centru de arta si cultural parizian care are ca si principal punct de atractie Muzeul National Francez al Artelor Moderne. Cladirea reprezinta un obiectiv turistic in sine daca ne referim la modalitatea in care a fost ea ridicata si decorata, cu tubulatura colorata la vedere, cu schelele arhitecturale si cu infatisarea sa care transmite modernism si futurism.

Inaugurat in ianuarie 1977, centrul cultural a reprezentat initiativa presedintelui francez Georges Pompidou ca Parisul sa aiba un reper pentru tot ceea ce inseamna arta moderna si care sa puna in valoare frumosul contemporan al muzicii, designului, cinematografiei sau artelor plastice. A reusit pe deplin!

La Centrul Pompidou veti putea admira colectii ale fauvismului (Derain, Dufy, Matisse si Bonnard), cubismului (Picasso, Braque si Leger), expresionismului si constructivismului (Klee si Mondrian), dadaismului and suprarealismului (Dali, Ernst, Magritte si Masson), expresionismului abstract (de Stael, Hartung, Poliakoff, Estere si Dubuffet), neo-realismului si stilului pop-art (Warhol, Oldenburg) care va vor capta cu siguranta atentia pentru cateva ore. Nicio problema insa – la Centrul Pompidou se afla un faimos restaurant, Le Georges Restaurant, care ofera preparate frantuzesti de calitate. Daca doriti sa luati cina aici, rezervati-va locurile dinainte!


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.