Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  DOCUMENTAR: Vieti de Praf si Pulbere
818 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cautare si salvare maritima - Documentar
142 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Documentar Manastirile din Moldova
650 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Asta e (Romania 2001) Documentar Delta / 84 minute
2.463 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Adevarata fata a Uniunii Europene
554 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pierdut pe viata - Documentar subtitrat in romana
547 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fanfare Ciocarlia - Documentar
882 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Avanpost Romania, un documentar de Alina Grigore
535 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Thrive - documentar subtitrat in romana (2011)
2.264 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Marele secret - Documentar medical complet
58 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

10 Zece - Documentar 2018

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.12.2019  Adauga la favorite 315 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
10 (ZECE) este prima parte dintr-o serie de documentare care prezinta o societate aflata in schimbare. De ce este nevoie de modele pozitive? Ce ne face sa ne asumam riscuri si cum apar liderii? Cum arata o Romanie ideala?

In societatile dezvoltate, stiinta si educatia sunt temele prioritare. Tehnologia este un catalizator al schimbarii si evolutiei. Impactul asupra mediului nu este neglijat de cei care pun in aplicare initiative ce pot fi oricand luate ca exemple.

De la case solare, constructii verzi, la masini electrice si surse de incarcare cu energie electrica, pana la procurarea hranei prin metode alternative, agricultura urbana, permacultura, ecoturism – toate fac portretul unui nou curent care a luat avant in Romania. Specialisti in sociologie, ecologie, psihologie sau tehnologie, dau voce unei noi gandiri in societatea romaneasca.

Interviuri: Alexandru Mironov (scriitor), Vintila Mihailescu (antropolog), Domnica Petrovai (psiholog), Marius Cosmeanu (sociolog), Zoli Toth (artist, muzician), Alex Gavan (alpinist), Cristian China Birta (blogger), Adina Magsi (Every Can Counts Romania), Andrei Cosuleanu (Let’s Do It Romania!), Anca Banita (Let’s Do It Romania!), Ivan Patzaichin (Rowmania), Doru Frolu (Rowmania), Cristian Lascu (Parcul Natural Vacaresti), Dan Barbulescu (Parcul Natural Vacaresti), Felicia Ienculescu-Popovici (GreenMogo), Gabriel Diaconu (consultant permacultura), Anastasia Staicu (Asociatia SNK), Mihai Toader Pasti (EFdeN), Oraan Marculescu (Stiinta&Tehnica), Paul Badea (Asociatia ARMS), Alexandru Teodorescu (Renovatio), Marc Areny (inventator Logan electric), Calin Alexa (IFIN-HH), Bogdan Olteanu (UPC Romania), Ionut Budisteanu (inventator).

Mai mult de jumatate dintre romani detin un smartphone. Indiferent de locul in care se afla – in drum spre birou sau spre scoala, in metrou sau in statia de autobuz – tehnologia permite ca acest film sa poata fi vazut de oriunde si oricand.- Documentar 2018


Cifra 10 inseamna excelenta. Indiferent de domeniul despre care am ales sa vorbim, povestile pe care le prezentam ne pot servi ca exemplu, ne inspira si ne dau incredere ca si in Romania exista initiative de care eram obisnuiti sa auzim numai in societatile dezvoltate (vezi documentar Demain, 2015).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.