Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Domestic (Romania 2012) Comedie,Drama
2.015 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sa nu ucizi (Romania 2019) Drama /
614 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Marilena de la P7 (Romania 2006) Drama /
3.625 vizite - 0 comentarii
adaugat de bubico
 
  Mesajul (Franta 1977) Istoric,Drama
2.034 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Radeti ca-n viata (Romania 1983) Gheorghe Dinica
2.747 vizite - 0 comentarii
adaugat de seara
 
  Undeva la Palilula - Romania 2012
1.756 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Omul paianjen (SUA 1977) Actiune,Thriller /
5.588 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Un an de scoala (Italia 1977) Drama
1.197 vizite - 0 comentarii
adaugat de paul
 
  Deja Vu (Romania 2013) Drama
1.963 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caii sunt verzi pe pereti (Romania 2012) Comedie 100 min
1.825 vizite - 0 comentarii
adaugat de vasile
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

Povestea dragostei( Romania 1977) Basm SF

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 31.10.2019  Adauga la favorite 270 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.7
   
 
Povestea dragostei
Regizor Ion Popescu-Gopo
IMDb 6.7

Odata ca niciodata traiau intr-un sat un mosneag (Mircea Bogdan) si o baba (Eugenia Popovici). Amandoi erau batrani: mosul avea o suta de ani si baba nouazeci. Ei erau posomorati ca nu aveau copii, iar intr-una din zile baba i-a spus mosneagului ca a doua zi, odata cu rasaritul soarelui, sa se duca incotro o vedea cu ochii si prima fiinta (om sau orice jivina) pe care o va intalni in cale sa o puna in traista si o aduca acasa. Acea fiinta va fi crescuta ca si cum ar fi copilul lor. A doua zi dimineata mosul s-a trezit si a plecat pe drum. El a vazut pe un camp niste extraterestri ce culegeau flori, iar la apropierea sa acestia s-au speriat si au plecat cu OZN-ul. Un extraterestru mai mic a ramas in urma, iar mosul l-a luat cu el si l-a adus acasa, confundandu-l cu un purcel si crezand ca OZN-ul era o scroafa.

Ingrijit de mos si baba, micul extraterestru (Marian Stanciu) a crescut intr-un an cat altii in sapte. Intr-una din zile, imparatul (Dan Ionescu) a dat de stire, prin crainicii sai, ca oricine ar construi un pod de aur de la casa lui si pana la curtile imparatesti va primi de la el fata sa de sotie si jumatate din imparatia lui. Iar celui ce va promite ca va construi podul si nu va reusi i se va reteza capul. Imparatul a pus sa le taie capetele fiilor de crai care nu au izbutit sa faca podul. Extraterestrul ii spune mosului sa se duca la palat si sa-i spuna imparatului ca el va face podul. Imparatul ii cere extraterestrului sa faca podul pana a doua zi, trimitand cu el niste strajeri. In acea noapte, in timp ce toti dormeau, extraterestrul cheama OZN-ul, din care ies extraterestri cu torte aprinse. Tortele sunt unite intre ele, iar flacara rezultata duce la construirea podului si la transformarea bordeiului intr-un palat.

A doua zi dimineata, vazand minunea savarsita, imparatul isi trimite fata (Diana Lupescu) la palatul mosului si a babei. In fiecare noapte, extraterestrul isi da jos combinezonul si se tranforma intr-un print frumos. El spune ca-i dintr-o alta lume si nu-si scoate echipamentul pentru ca cerul Pamantului este poluat. La sfatul mamei sale (Ana Maria Popescu), printesa arunca intr-o noapte in foc costumul de extraterestru. Trezit de fum, printul isi vede hainele arzand si-i spune printesei ca l-a pierdut si sa-l caute la Manastirea de Ceara. OZN-ul soseste si il ia cu el, iar palatul mosului si a babei se transforma din nou in bordei si podul de aur dispare.

Fata porneste in cautarea printului, strabatand munti, paduri si mari. Pe drum i se alatura cioroiul Cicy, care canta in versuri. Cei doi incep sa zboare in inaltul cerului cu o scara transformata intr-o racheta in trepte, atingand soarele cu picioarele si luna cu mainile. Ajunsi intr-un alt sistem solar, printesa si Cicy se intalnesc cu „craiasa zanelor, minunea minunilor" de la care cioroiul afla drumul spre Manastirea de Ceara. Intr-un final, cei doi ajung la Manastirea de Ceara care era organizata ca un stup de albine cu o regina si mai multe fete pe post de albine lucratoare. Acolo nimeresc la judecarea printului.

Regina povesteste fetelor ca ele calatoresc pe Pamant pentru a aduce flori pe care stapana le mananca. Intr-una din zile, pe cand culegeau ambrozie si nectar divin, s-a pierdut un copil. Acesta purta o imbracaminte care sa-l apere de stralucirea soarelui si a fost crescut de doi batrani, carora le-a construit, cu ajutorul celorlalti extraterestri, un pod de aur. Tanarul extraterestru a savarsit un mare pacat: s-a indragostit si nu a mai vrut sa se intoarca la extraterestri. Regina a afirmat ca dragostea este o „barbarie omeneasca, demult uitata pe taramurile noastre". Printesa, care era ascunsa dupa un zid, a auzit aceasta judecata care se transformase intr-o ceremonie a nuntii. Fata imparatului a tras deoparte pe una dintre fete si a aflat de la ea ca regina se marita cu toti barbatii, dupa care ii arunca in neant. Auzind ca in alte parti fiecare fata avea cate un barbat, fetele de pe acea planeta ii cer reginei sa aiba si ele dreptul sa aiba un barbat.

Sfarsitul filmului coincide cu sfarsitul basmului. Fat Frumos a iertat-o pe fata de imparat pentru nechibzuinta sa. A avut loc apoi o nunta care a durat trei zile si trei nopti si la care au participat craiasa furnicilor, craiasa albinelor si „craiasa zanelor, minunea minunilor", iar imparatul le-a dat mirilor jumatate din imparatie.


Distributie
Eugenia Popovici - baba
Mircea Bogdan - mosneagul
Nicolae Ifrim - Ifrim, prietenul mosului
Marian Stanciu - printul fermecat
Dan Ionescu - imparatul
Ana Maria Popescu - imparateasa (creditata Anamaria Popescu)
Victoria Mierlescu - doica
Diana Lupescu - printesa (creditata Diana Lupes)
Carmen Stanescu - vrajitoarea
Valeria Radulescu - Sfanta Vineri
Elena Pop -
Rodica Mandache
Radu Beligan - povestitorul
cioroiul Cicy
Stefan Niculescu-Cadet - strajer (creditat Niculescu Cadet)
Dinu Lucian - strajer
Dorin Dron - strajer
Const. Constantinescu
Mugur Arvunescu - strajer
Nelu Manolescu
Gheorghe Turda
Gavrila Sandor
Emil Badea
Anatol Dumitrescu
Mihai Popescu
Ion Popescu-Gopo (necreditat) - sfetnic


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.