Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Scopul si mijloacele (Romania 1983) Drama 71 min
1.013 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cine iubeste si lasa (Romania 1983)Drama 81 min
2.135 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ultima noapte a singuratatii (Romania 1976) Drama 83 min
2.423 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caruta cu mere (Romania 1983) Drama / 93 minute
3.189 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterele Bucurestilor (Romania 1983) Drama 97 min
596 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lisca (Romania 1983) Drama 92 min
2.653 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ancheta (Romania 1980) Drama Mircea Albulescu 87 min
3.272 vizite - 0 comentarii
adaugat de mihail
 
  Dragostea si revolutia (Romania 1983) Drama 87 min
940 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Actiunea Zuzuc (Romania 1983) Drama / 84 minute
4.394 vizite - 0 comentarii
adaugat de floarea
 
  Semnul sarpelui (Romania 1981) Drama /95 min
7.357 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Fructe de padure(Romania 1983) Drama 90 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.10.2019  Adauga la favorite 376 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.2
   
 
Fructe de padure
IMDB 7.2
Regizor Alexandru Tatos


Nea Gheorghe (Nicolae Diaconu), care lucreaza ca muncitor forestier in judetul Covasna, locuieste impreuna cu numerosii sai copii intr-un sat din creierul muntilor. Dupa moartea sotiei sale, el s-a refugiat in alcool. Grija cresterii numerosilor copii ai sai a fost preluata de fiica sa mai mare, Amalia (Manuela Boboc), care a renuntat la scoala. Fata a crescut, este la varsta adolescentei, iar mai multi barbati incep sa o curteze, printre ei aflandu-se soferul de camion Grigore (Ion Fiscuteanu) sau locotenentul de militie Octavian Vladut (Marin Benea). Amalia nu este interesata insa de aspectele sentimentale, ea petrecandu-si timpul cu treburile gospodaresti, inhamand calul Ionica pentru a trage vagonul cu lemne pe platforma sau culegand fructe de padure pe care le vinde in orasul din apropiere.

Prinsi in timp ce transportau cu camionul lemne furate din padure, Grigore si colegul sau, Scarlat (Stefan Stoian), sunt arestati si trec pe la inchisoare. Eliberati, ei trebuie sa plateasca paguba produsa. Pentru a face rost de bani, fostul sofer o convinge pe Luminita (Mariana Mihut), o femeie ce lucra ca fotograf la un atelier din oras, sa se casatoreasca de forma. Femeia urma sa primeasca 5.000 lei plus banii de la dansul miresei, in timp ce Grigore isi pastra banii ramasi, dupa ce va deconta organizarea nuntii. Aflata la oras pentru a vinde mure domnului Fulviu (Dinu Ianculescu), gestionarul unui magazin de rochii de mireasa, Amalia asista la negocierea intre cei doi viitori miri.

Intre timp, fata naiva fusese sedusa de Simion (Cornel Mihalache), un tanar militar in termen ce facea armata in apropiere de casa unde locuia familia lui nea Gheorghe. Dupa terminarea stagiului militar, tanarul se angajeaza la Hotelul Caprioara, unde tatal sau era director. Amalia il asteapta o perioada si ii scrie, dar cum nu primeste niciun raspuns pleaca in cautarea lui Simion. Tanarul pare insa cam distant. Fata ii marturiseste ca a ramas insarcinata, la care reactia fostului militar este surprinzatoare (replica lui este: „Da? Ce chestie!"); el afirma ca vrea sa dea admitere la facultate, refuza ideea casatoriei si ii propune fostei sale iubite sa faca un avort, angajandu-se sa o sprijine cu bani pentru a plati un medic. Amalia vrea initial sa se sinucida si se asaza pe sinele de tren, dar apoi decide sa pastreze sarcina, ascunzandu-i alcoolicului ei tata ca este gravida.

Fata se duce la oras si, cu ajutorul lui Fulviu, ii propune lui Grigore, acum sofer pe masina de gunoi, sa se casatoreasca de forma cu ea, oferindu-i 5.000 de lei in acest sens. Fostul infractor vrea sa-si refaca viata si se teme ca incercarea fetei de a-l convinge ar putea sa trezeasca atentia militiei. Nemultumit de statutul sau social, el il roaga pe inginerul Ciovica (Ion Besoiu), o persoana cu influenta, sa-l ajute sa obtina un serviciu mai bun.

Intre timp vine iarna, iar Amalia vrea sa se duca pentru a naste la prietena ei, Nastasia (Gabriela Ratescu), care se maritase cu militianul Vladut. Fata nu reuseste sa ajunga la oras si o apuca durerile facerii pe drum, nascand in cladirea garii. Grigore se duce la spital si o vede acolo pe Amalia, dandu-si seama ca fata nu l-a mintit ca era gravida. Nea Gheorghe isi primeste fata cu raceala. Cuprins de remuscari ca nu a crezut-o, Grigore o cauta pe Amalia si ii spune ca vrea sa se casatoreasca cu ea de-adevaratelea, deoarece o iubeste. Fata ii marturiseste ca nu-l iubeste, la care Grigore raspunde ca „va veni si asta".

Filmul se incheie cu nunta Amaliei cu Grigore, nas fiind inginerul Ciovica. In timp ce nuntasii incing o hora in afara cortului nuptial, tanara mireasa ramane singura la o masa pustie, strangandu-si copilul in brate si privind cu resemnare, dar si cu speranta spre viitor.


Distributie
Manuela Boboc - Amalia
Ion Fiscuteanu - Grigore, sofer
Mariana Mihut - Luminita, fotograf
Ion Besoiu - inginerul Ciovica
Gabriela Ratescu - Nastasia, prietena Amaliei
Cornel Mihalache - Simion, fost militar
Nicolae Diaconu - nea Gheorghe, tatal Amaliei
Marin Benea - lt. Octavian Vladut
Dinu Ianculescu - Fulviu, paznic la cimitir
Doina Tamas - gestionara alimentarei
Tudorel Filimon - Pablo, un fost puscarias pocait
Stefan Stoian - Scarlat, fost puscarias
Lupu Buznea
Maria Lavric
Gheorghe Teasca
Ildiko Incze
Nicolae Soare
Constantin Chiriac
Stefan Alexandrescu
Geta Grapa
Virginia Marcu
Roman Dimitrie
Voinea Delast
Luminita Sicoe
Dan Tomescu
Vasile Popa
Elena Rebengiuc - copil
Sorin Stancu - copil
Staicu Olteanu - copil
Dorel Lechea - copil
Sofia Mihailescu - copil
Corina Stavila - copil


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.