Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Manastirea rupestra de la Sinca Veche
475 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Templul zeitei Hathor din Dendera-Cairo-Egipt
1.018 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Templul Jokhan
1.370 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Templul Ranakpur
554 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Templul Jokhang templu saceiu din Tibet
85 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Templul doric Segesta Sicilia
918 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Templul Kek Lok Si
102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Templul Coral din Bucuresti
501 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Area Sacra-Italia
685 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Templul Bawangaja-India
568 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Templul dorintelor de la Sinca Veche

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.10.2011  Adauga la favorite 1.197 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
In stravechea tara a Fagarasului, la cativa kilometri de Persani, intre orasele Brasov si Fagaras, se afla satul Sinca Veche. Aici isi au radacinile Gheorghe Sincai - marele istoric si filolog roman, Nicolae Balan - mitropolitul Ardealului si Ion Vulcan - cel care a publicat primele poezii ale lui Eminescu.
La aproximativ doi kilometri de aceasta localitate ascunsa printre dealuri impadurite, intr-o zona cu numeroase vestigii arheologice, multe ramase nedezgropate, dainuieste un loc plin de mistere: TEMPLUL DORINTELOR. Mai este cunoscut si sub denumirile de "Templul Ursitelor", "Grota de la Sinca Veche", "Manastirea Sapata in Stanca" sau "Templul Extraterestrilor". Grota este ascunsa in mijlocul unei paduri in care creste o vegetatie abundenta, semn al unei energii puternic pozitive.
Drumul spre templu este marcat de o cruce construita recent care te pune in rezonanta cu vibratia locului. Se merge pe o carare ingusta si in panta, care se opreste in fata unei stanci foarte fragile, plasmuita din gresii de Persani. Niste maini necunoscute au sapat cinci incaperi cu doua altare si un culoar vertical in forma de trunchi de con prin a carui deschidere se vede cerul.
Din cele mai vechi timpuri localnicii considera acest templu un loc potrivit pentru rugaciune. Legenda spune ca atunci cand va asezati sub turnul conic care comunica cu cerul si va doriti ceva, cerinta vi se va implini daca aveti o inima curata si plina de credinta. Mai intai, este bine sa va opriti la altarul mare unde, cu ochii indreptati spre cer, puteti sa va cereti iertare pentru greselile vietii. Apoi treceti in incaperea alaturata, la altarul mic si cu sufletul curat, va rugati la lumina lumanarilor. Aici se afla un alt mister al locului: peretele altarului are inscriptionate un portret despre care se spune ca este al Mantuitorului si doua simboluri care confera unicitate acestui salas - o stea cu sase colturi, hexagrama, cunoscuta sub numele de Steaua lui David sau Pecetea lui Solomon si cercul Yin-Yang, ambele fiind doua simboluri ezoterice, cunoscute in toate scolile de misterii. Care este mesajul adresat oamenilor? Ca acestia detin atat energie Yin/feminina, cat si energie Yang/masculina, iar acestea trebuie sa se uneasca armonios prin iubire, pentru ca doar prin uniunea contrariilor omenirea va deveni ceea ce se doreste din inalt? De ce sunt alaturate aceste inscriptii apartinand unor traditii atat de diferite? Acest chip este oare portretul primului "ursitor" al templului, primul preot, imaginea unui comandant extraterestru sau al Mantuitorului nostru, Domnul Iisus Hristos? "Nimeni nu a putut dezlega misterul. Nici macar specialistii care au venit aici nu au putut explica legatura dintre icoana si cele doua simboluri." povesteste nea Chifer, ghidul locurilor, care e convins ca e vorba de icoana Domnului Iisus

Templul Extraterestrilor


Clarvazatorii care au vizitat locul confirma ceea ce spun cercetatorii, anume ca Templul de la Sinca Veche este creatia unei stravechi si avansate civilizatii de pe Pamant, fiind construit acum 6000 - 7000 de ani. Acesta nu e nici din lemn si nici din piatra, semn ca cei ce l-au construit cunosteau proprietatile gresiei. Nisipul fin din interiorul lacasului contine cristale de cuart si siliciu folosite pentru a comunica daca nu cu civilizatii extraterestre, atunci cu Divinitatea sau cu fiinte din alte dimensiuni. Amatorii de suveniruri sau cautatorii de comori au luat cu inconstienta cristalele de cuart care se gaseau in jurul Templului, in grota si in peretii altarelor. S-a pus intrebarea de ce a fost ales tocmai dealul de langa Sinca Veche? Acesta are o forma piramidala si detine acel platou necesar formelor piramidale care permit captarea si emiterea de energii. Dealul de langa grota, cunoscut de localnici sub numele de Dealul Ursitelor sau Dealul Plesu (cel plesuv) este un loc pe care nu se poate cultiva nimic, desi specialistii agronomi au incercat sa prinda ceva. insa solul pare ca si cum ar fi iradiat in urma aterizarii unei nave extraterestre. Mai mult, la cativa kilometri de drumul care duce spre templu se afla un fel de amfiteatru acoperit cu iarba si arbusti, un spatiu cu un diametru de aproximativ 20 de metri, inaltat cu cativa metri deasupra reliefului inconjurator. Aici exista un fel de terase ca in interiorul unei cetati sau asezari fortificate. Sa fie acestea ruinele unei stravechi asezari dacice dupa cum spun unii istorici care sustin ca si templul este un sanctuar dacic?
Controversele privind acest asezamant continua. Seamana cu o biserica ortodoxa, iar turnul conic pare a fi o clopotnita. in zona mai exista patru manastiri din lemn datate intre anii 1750-1760. "Arheologii nu si-au spus ultimul cuvant, dar dupa toate indiciile, asezamantul a fost construit in jurul anului 1700 de catre o comunitate de calugari ortodocsi. Odata cu el, au mai fost cladite alte patru manastiri din lemn. "Este greu de crezut ca manastirea din pestera a putut fi construita dupa 1700. in perioada in care manastirile ardelene erau daramate unele dupa altele de catre austro-ungari, nu ar fi putut fi construite cinci lacasuri de cult ortodox." declara preotul Silvestru Popoviciu din Sinca Veche.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.