Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  FRIAS, BURGOS-Spania
635 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Margalef, Spania
930 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Asturia-Spania
893 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alava-Spania
1.335 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cuenca-Spania
1.051 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CANTAVIEJA, TEREUL-Spania
530 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Turnul lui Hercule - Spania
1.543 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  LAGUARDIA, ALAVA-Spania
561 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ZAHARA DE LA SIERRA-Spania
693 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Albarracin (Teruel) Spania)
643 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Oviedo-Spania

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.01.2019  Adauga la favorite 165 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Oviedo este capitala principatelor Asturiei, aflata pe pantele unui deal la 30 km de coasta, pe un platou fertil inlantuit de poalele muntilor Cantabrici.

Orasul este si centrul spiritual si intelectual al Asturiei.

Se spune ca doi calugari, Maximo si Fromestanus au fondat orasul in 761. Aceasta asezare a fost in scurt timp completata cu constructia unei bisericute inchinata Sfantului Vincent. Cu toate acestea, registrul arheologic a aratat urme de locuire din secolul 1, in epoca romana.

Fostul Oventum a pastrat legaturi stranse cu monarhia Asturiei inca de la intemeierea sa in secolul VIII, devenind chiar capitala regatului. Acest fapt a lasat o atmosfera incontestabil medievala in centrul istoric, care in timpuri moderne a fost incadrat cu grija in urbanistica orasului.

Aici aveti ocazia de a explora arta pre-romanesca, ce are statut de patrimoniu mondial, Costa Verde cu peisaje minunate si desigur, gastronomia locala.

In centrul orasului este prezentat un mileniu intreg de arta cu monumente si cladiri datand din secolul 8 pana in secolul 18.

Oviedo are doisprezece Monumente Nationale, care includ cele mai importante exemple de arhitectura asturiana pre-romanica.

Vizitatorii nu trebuie sa rateze ocazia de a vizita renumita catedrala gotica din San Salvador. Unul dintre relicvele detinute de catedrala este o bucata de panza de aproximativ 84 x 53 cm. Lucru remarcabil despre acest material este faptul ca atat traditia cat si studiile stiintifice sustin ca panza a fost folosita pentru a acoperi si curata fata lui Iisus dupa crucificare.

O industrie infloritoare a crescut in jurul centrului sau vechi de secole. Institutiile sale culturale, Universitatea, Institutul de Studii Asturian, Muzeele, Ateneul, "Caja de Ahorros" atrag mii de vizitatori in fiecare an.

Vremea imprevizibila este un factor de descurajare major la dezvoltarea turismului - temperaturile medii sunt, in general, doar usor mai mari decat cele din sudul Angliei si ploaie poate fi asteptata in orice moment al anului.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.