Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Top 10 locuri de vizitat in Slovacia - Ghid de calatorie
149 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Strbske Pleso- ski cu familia Slovacia
534 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pe poteci, spre inima ta! S2-Ep3 (40)
265 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pe poteci, spre inima ta! S2-Ep16 (53):
257 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jasna, Slovacia
491 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  LJUBLIANA, -Slovacia
294 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piestany - Slovacia
964 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul National Triglav-Slovacia
408 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Donovaly – ski pentru intermediari-Slovacia
513 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Celje Slovacia
260 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Slovacia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.01.2019  Adauga la favorite 597 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Slovacia, oficial Republica Slovaca (slovaca: Slovensko, oficial Slovenska republika) este un stat fara iesire la mare din Europa Centrala, cu o populatie de peste cinci milioane de locuitori, si o suprafata de aproximativ 49.000 km². Se invecineaza cu Ucraina la est, cu Polonia la nord-est, cu Cehia la nord-vest, cu Austria la vest si cu Ungaria la sud. Capitala si cel mai mare oras este Bratislava, localizat in sud-vestul tarii. Slovacia este un membru al Uniunii Europene, NATO, OCDE, OMC si a altor organizatii internationale.

In antichitate, teritoriul a fost locuit de triburi dacice, celtice si germanice, iar peste cateva secole, teritoriul a fost incorporat in Imperiul Roman.

Poporul de origine slava, ai carui stramosi au ajuns pe teritoriul actualei Slovacii intre secolele V si VI, in timpul Migratiilor. Mai multe regiuni ale Slovaciei au apartinut Imperiului lui Samo, prima entitate politica a slavilor, apoi Moraviei Mari, Regatului Ungariei, Imperiului Habsburgic, Imperiului Austro-Ungar si apoi Cehoslovaciei. Un stat separat slovac a existat in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, intre 1939-1945, urmand, intr-un final, sa devina iarasi parte a Cehoslovaciei. Slovacia si-a obtinut independenta pe 1 ianuarie 1993, in urma unei dizolvari pasnice a Cehoslovaciei, numita si Divortul de Catifea.

Slovacia este un stat dezvoltat, cu o economie cu venit ridicat. cu una dintre cele mai mari rate de crestere din UE si OECD.[6] Tara s-a alaturat Uniunii Europene in 2004 si Zonei euro pe 1 ianuarie 2009. Slovacia, impreuna cu Slovenia, Estonia, Letonia si Lituania sunt unicele tari din fostul bloc comunist care fac parte din Uniunea Europeana, Zona Schengen si NATO simultan.

Relieful este predominant muntos, format din: a) Munti : Tatra Inalta (varful Gerlachovsky (2.655 m), Tatra Joasa, Carpatii Mici, Carpatii Albi, Muntii Metaliferi; b). Campii : Campia Dunarii si Campia Tisei; c) Dealuri si podisuri, lacuri glaciale in zone montane; Raurile care trec prin Slovacia sunt Dunarea cu afluentii sai: Hron, Vah, Morava. .


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.