Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Obi / 3.650 km America de Nord;
328 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kazan -Rusia
540 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  KALYAZIN, RUSIA
197 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rusia- Ecaterinburg
556 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pestera de Gheata de langa vulcanul Mutnovsky Rusia
1.170 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Oimiakon, Rusia
700 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Norilsk, Rusia
636 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stalpii din Republica Komi-Rusia
763 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Padurile Komi, Rusia
1.080 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Padurile Komi, Rusia
369 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Novosibirsk--Rusia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.12.2018  Adauga la favorite 299 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Novosibirsk este amplasat pe malul fluviului Obi in Siberia de Vest. Intre Moscova si Novosibirsk exista o diferenta de timp de 3 ore. Orasul cu o populatie de aproape 1,4 milioane de locuitori este pe locul trei ca marime in Federatia Rusa. Dezvoltarea orasului a avut loc multumita asezarii sale la sud de Campia Siberiei de Vest pe Calea ferata transsiberiana. Aici a fost construit ca simbol capela Sf. Nicolae, deoarece orasul era considerat punctul geografic central al Imperiului Rus. In prezent punctul geografic central se afla la Krasnoiarsk.

Istorie
Istoria orasului Novosibirsk a inceput abia in anul 1893, cand,in mijlocul partii sudice a Siberiei, a fost construita o gara pentru trenul transsiberian. In urmatorii 70 de ani, numarul locuitorilor orasului a continuat sa creasca, depasind 1.000.000. Novosibirsk si-a capatat denumirea actuala abia in anul 1925. Anterior, statia de cale ferata de pe Obi se numea Novonikolaevsk. Calea ferata cu patru linii care uneste Moscova cu Vladivostok a fost construita intre anii 1891 si 1916.

La Novosibirsk au avut loc mai multe demonstratii publice pentru crearea Republicii Siberiene, ca parte a Federatiei Ruse cu drepturi egale cu ale altor regiuni autonome.

Obiecte culturale

Opera din Novosibirsk
In oras se afla un numar mare de muzee, teatre si galerii de arta. Din teatre se poate aminti ca cel mai mare: Teatrul academic de Opera si Balet, aici se acorda premii ca "Masca de Aur". In Novosibirsk exista un muzeu al satului, muzeul nou de istorie si cultura a popoarelor din Siberia, sau muzee cu exponate zologice si geologice. Orasul este un centru important cultural al regiunii, teatrelele si operele din Novosibirsk recruteaza membri din renumitul Consevatoriu „Glinka“. Conservatorul de balet si teatru intemeiat in 1937 are profesori de renume international, ca Arnold Katz. La Scoala superioara de violina din Novosibirsk, au absolvit muzicieni ca Anton Barahovski, Vadim Repin si Ilia Konovalov.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.