Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Fortificatia Montana Beni Hammad -Algeria
419 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  . Sistemul de galerii romane de la Alburnus Maior, Rosia
365 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul National Ojcowski-Polonia
125 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muntii Gilaului
141 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
02:27
  Aventura de iarna in doi
1.363 vizite - 0 comentarii
adaugat de fotographicy
 
  Shirakawa-go and Gokayama (Japan)
413 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Morzine-Franta
1.102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muntii Bihorului
485 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Billings, Montana
1.034 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muntii Blue si John Crow (Jamaica)
428 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Montana

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.06.2018  Adauga la favorite 660 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Montana este unul din cele 50 de state ale Statelor Unite ale Americii, situat in regiunile SUA cunoscute ca Pacific Northwest si Great Plains. Zona centrala si treimea vestica a statului au numeroase lanturi muntoase (dintre care 77 sunt numite) a partii nordice a Muntilor Stancosi (in engleza Rocky Mountains). Numele statului ar putea deriva din latina, mons (plural montis), dar cel mai probabil provine din spaniola, montana, Ambele inseamna, desigur, "munte". Numele de alint al statului este [The] "Treasure State." Alte nume de alint includ "Land of Shining Mountains", "Big Sky Country" si sloganul "the last best place".

Statul este al patrulea ca marime a suprafetei, dar are o populatiei mica (doar alte sase state avand mai putini locuitori) si firesc o densitate a populatiei foarte scazuta. Economia este bazata in special pe agricultura, respectiv pe exploatarea lemnului si extractia minereurilor. Turismul este al patrulea sector important al economiei, inregistrand milioane de vizitatori pe an care se orienteaza in special spre vizitarea Glacier National Park, locul Battle of Little Bighorn si respectiv trei din cele cinci puncte de intrare ale Yellowstone National Park.
Cu o suprafata de 376.978 km² (sau 145,552 mile patrate), statul Montana este al patrulea ca marime din Statele Unite, dupa Alaska, Texas si California).

La nord, Montana si Canada au o granita comuna de 877 km (sau 545 mile) parte a celei mai lungi nepazite granite a lumii. Statul Montana se invecineaza cu trei provincii ale Canadei, British Columbia, Alberta si Saskatchewan, mai multe provincii decat oricare alt stat al Uniunii. La est statul se invecineaza cu Dakota de Nord si parti ale statului Dakota de Sud. La sud se invecineaza cu statul Wyoming si pentru aproximativ o mila cu South Dakota, in timp ce la vest si sud-vest se invecineaza cu statul Idaho.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.