Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Castelul Buda si Castelul Hill-Budapesta
95 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Budapesta noapte
1.142 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  BUDAPESTA
1.571 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 locuri din Budapesta pentru turisti!
97 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul orasului Woodland (Varosliget)-Budapesta
82 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Patinoarul din Parcul Orasului, Budapesta
397 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Wawel-Cracovua
675 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Bratislava
732 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Edinburgh
638 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Pena, Portugalia
316 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Castelul Buda -Budapesta

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.11.2017  Adauga la favorite 516 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Castelul Buda (Budai Var) este vazut de multi ca principala atractie turistica din Budapesta. Denumit in trecut si Palatul Regal sau Castelul Regal, Castelul Buda este situat pe Dealul Castelului, locul unde se afla mai multe atractii turistice ale acestui frumos oras si se ridica semet deasupra colinei, constituind un reper vizual pentru turistii care se afla in Budapesta, pe uscat sau pe fluviu.
Construit in secolul al XIII-lea, distrus, reconstruit in secolul XIV, distrus din nou in timpul luptelor si reconstruit in secolul XVIII pentru ultima oara, iluminat in timpul noptii, castelul domina intreg dealul pe care este asezat si chiar edificiile invecinate, la fel cum o facea si in perioada sa de maxima glorie, in timpul domniei lui Matei Corvin din secolul al XV-lea, cel care a poruncit decorarea castelului, in interior si exterior, cu detalii renascentiste.
In interiorul Castelului Buda veti descoperi, pe langa cele 200 de camere (impresionant, nu?) nu mai putin de trei muzee, nu mai putin impresionante: Muzeul National de Istorie a Budapestei, Muzeul de Arta Contemporana si Galeriile Nationale. Langa castel veti putea vizita si alte atractii turistice din Budapesta: Bastionul Pescarilor sau Biserica Matyas (Biserica lui Matei).
Turistii ajung cel mai rapid aici cu „autobuzul castelului" (varbusz) cum mai este numit autobuzul care pleaca din strada Varfok si ajunge in varful dealului unde se afla castelul. Pretul vizitei acestei exeptionale atractii turistice din Budapesta este unul destul de permisiv: 10 Euro de adult si 5 Euro de copil, daca se opteaza pentru vizitarea individuala pe jos a castelului. Recomandam insa turul 3 in 1 care include si un drum cu funicularul plus o croaziera si vizitarea Bastionului Pescarilor si a Bisericii Matyas; acest tur costa 34-60 de Euro pentru adulti si 18-30 de Euro pentru copii.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.