Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  15 cele mai misterioase descoperiri din Australia
210 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  20 cele mai ciudate si mai frumoase biserici din lume
211 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zone interzise - Cele mai grele locuri din lume
308 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Thailanda
1.344 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai ciudate 20 de case din lume
32 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TOP 10 CELE MAI INALTE CLADIRI DIN LUME
554 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Brunei, cea mai stricta tara din lume
24 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cei mai mici oameni din lume
411 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  40 cele mai ciudate coincidente
142 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai mari vase de croaziera din lume
467 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Cele mai mici tari din lume - Nauru

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.09.2017  Adauga la favorite 471 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Republica Nauru este o insula micuta din Oceanul Pacific, care primeste 200 de turisti pe an, fiind tara cel mai putin vizitata din lume. Insula are 21 de kilometri patrati si cea mai mare parte din suprafata ei este reprezentata de o mina de fosfat, aflata in aer liber.

Aici nu exista viata de noapte, iar cei 10.000 de locuitori se confrunta cu probleme atunci cand vor sa isi gaseasca un loc de munca. Pe insula exista doua hoteluri, unul in oras si altul in zona coastei.AcasaLocuri Deosebite
Marimea conteaza? Cateva curiozitati din cele mai mici tari din lume 29 august 2017 Locuri deosebite Un comentariu

De unele n-ai auzit niciodata, de altele poate ai aflat uitandu-te la ceremoniile de deschidere a jocurilor olimpice. Au suprafete infime si populatii pe masura, iar majoritatea sunt situate in zone izolate ale planetei. Unele traiesc din turism sau din vanzarea cetateniei ori a domeniilor de internet, iar altele nici macar n-au fost recunoscute. Iata care sunt cele mai mici tari din lume si cateva curiozitati despre ele. Crezi ca ai putea sa le identifici pe harta?

1. Palau, tara cu 2 milioane de meduze

Cele mai mici tari din lume - PalauStatul Palau se intinde pe peste 300 de insule, de dimensiuni diferite. Desi este una dintre cele mai mici tari din lume, Palau incanta prin diversitatea faunei. In apele teritoriale ale micului stat traiesc peste 130 de specii de rechini pe cale de disparitie.

De asemenea, padurile din Palau abunda de plante si pasari unice in lume. Atractia principala din aceasta tara este Lacul Meduzelor, in care traiesc peste 2 milioane de meduze inofensive, alaturi de care poti inota.





2. Cele mai mici tari din lume – Niue

Cele mai mici tari din lume - NiueNiue este o tara insulara din Oceania. Nici turismul si nici industria nu sunt dezvoltate aici, iar insularii depind de Noua Zeelanda, care asigura trei sferturi din bugetul local. Totusi, Niue are aeroport, desi capitala are doar 600 de locuitori. Pe insula se mai gaseste un supermarket, de altfel singurul din tara.

3. Sfantul Kitts si Nevis

Cele mai mici tari din lume - Sfantul Kitts si NevisPrintre cele mai mici tari din lume, Sfantul Kitts si Nevis este compusa din doua insule. Asa cum era de asteptat, una se numeste Sfantul Kitts, iar cealalta Nevis. Una dintre principalele surse de venit ale insulei este… vanzarea cetateniei.

Orice persoana dispusa sa investeasca cel putin 250 de dolari in industria locala a zaharului poate obtine cetatenia acestui stat. O alta metoda de a obtine cetatenia este achizitionarea unei proprietati cu o valoare de cel putin 400.000 de dolari.

4. Principatul Hutt River

Cele mai mici tari din lume - Principatul Hutt RiverPrincipatul Hutt River este un stat autoproclamat, situat in provincia australiana cu acelasi nume. Cu o suprafata de doar 75 de kilometri patrati, Hutt River este printre cele mai mici tari din lume. Teritoriul tarii coincide cu terenurile agricole ale familiei Casley.





Unul dintre membrii acestei familii, Leonard Casley, este fondatorul acestui stat, a carui independenta nu este recunoscuta. Cei care calatoresc prin principat pot admira busturile fondatorului, amplasate in diverse locuri ale tarii.

5. Cele mai mici tari din lume – Tuvalu

Cele mai mici tari din lume - Tuvalu

Pe langa faptul ca are doar 26 de km², Tuvalu se numara si printre cele mai sarace state din lume. Situatia economica a tarii ar fi de-a dreptul dezastruoasa daca Tuvalu n-ar fi proprietara domeniilor internet cu extensia „.tv". Vanzarea acestor domenii aduce la bugetul tarii milioane de dolari in fiecare an.

6. Nauru


Cu o suprafata de 21 de km², Nauru ocupa locul fruntas in topul cu cele mai mici tari insulare din lume. Statul nu are capitala oficiala si nici transport public.

Oamenii se deplaseaza cu masinile personale pe cei 40 de km de drum di ntara. Un alt record negativ al acestei tari este faptul ca are cel mai mare procent de cetateni obezi din lume.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.