Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  2 trucuri ingenioase impotriva mustelor si tantarilor
138 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 SECRETE PENTRU CURATAREA BAII
283 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  6 metode prin care scapi de tantari fara solutii toxice
653 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sa scapam de tantari
1.287 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aranjament de Craciun din crengi naturale!
321 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum putem scapa de cartita?
838 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa iti pregatesti gradina pentru sosirea primaverii
878 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trucuri curatare vase din inox
327 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Factura ta de gaze naturale – partea III
282 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scapa de furnici cu metode naturale
1.178 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Scapa de tantarii din gradina cu solutii naturale

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.06.2017  Adauga la favorite 671 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ploaia si apa statuta din gradina ta reprezinta un magnet pentru tantari, asa ca dupa aceasta perioada, este foarte posibil ca in gradina ta sa fie o invazie de tantari .

Acestia nu vor fi doar foarte enervanti, insa pot transmite boli grave prin muscatura lor, asa ca este recomandat sa incerci sa ii tii la distanta. Iata cum poti face acest lucru.

Planteaza galbenele

Planteaza cateva buchete de galbenele in jurul casei tale.

Mirosul acestor flori este mult prea puternic si intepator pentru tantari, asa ca acestia vor incerca sa pastreze distanta de casa si gradina. Eventual poti planta cateva seminte de galbenele pe alocuri, chiar si printre celelalte flori, astfel incat sa pozitionezi strategic arome pe care tantarii nu le suporta.

Tunde iarba

Tantarii sunt atrasi de zonele cu iarba inalta, pentru ca aici se pot ascunde. Cel mai bine este sa mentii iarba cat mai scurta si sa o tunzi periodic in sezonul cald. Chiar daca iti place ca iarba sa fie mai mare, cu siguranta iti place mai mult sa ai o gradina lipsita de insecte.

De asemenea, scapa de buruieni si smulge-le pe acestea din radacina. Doar asa poti preveni aparitia tantarilor in gradina.

Elimina baltile si apa statuta
Desi atunci cand ploua nu ai prea multe variante de a scapa de baltile de apa, poti totusi sa eviti amplasarea unor vase sau recipiente cu apa in gradina. Apa statuta este un deliciu pentru tantari, iar acestia nu vor inceta sa apara in preajma apei.

Mai mult decat atat, apa este mediul propice pentru depunerea oualor la tantari. O singura femela poate depune pana la 300 de oua la suprafata apei, iar in decurs de trei saptamani, te vei confrunta cu o colonie intreaga de tantari.

Daca in gradina ai un mini lac sau iaz, ar fi bine sa il populezi cu pesti. Acestia consuma larvele si reduc considerabil numarul de tantari.

Gazduieste cateva broaste

Desi nu sunt pe placut tuturor, broastele pot manca mai bine de 100 de tantari intr-o noapte. Achizitioneaza una sau doua broaste pe care sa le lasi in gradina, atat ziua cat si noaptea. Totusi, broastele pot fi considerate animale de companie, asa ca au nevoie de anumite reguli de ingrijire, insa in principiu acestea necesita multe plante si un spatiu cu apa (un iaz in care se afla si pesti eventual), iar hrana si-o vor procura singure.

Pulverizeaza o solutie cu usturoi

Fierbe doua capatani de usturoi in doi litri de apa, asteapta sa se raceasca solutia si toarn-o intr-un recipient cu pulverizator. Stropeste astfel toate plantele din gradina. In acest fel nu vei tine la distanta doar tantarii si mustele, ci si acarienii care ataca plantele.

Ultima solutie: insecticidul

Daca vrei sa treci direct la o varianta dramatica, dar cu efecte rapide, poti opta pentru insecticid. Acesta va distruge instantaneu toate insectele, insa partea proasta este ca trebuie sa pulverizei produsul cu mare atentie. De preferat este sa ceri ajutorul unui specialist, astfel incat sa eviti inhalarea insecticidului si eventualele probleme de sanatate.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.