Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum ne pregatim masina pentru iarna?
182 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne pregatim masina de iarna
104 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum luptam impotriva frigului?
1.311 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum pregatim plantele pentru iarna
201 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chinchilla- Cum le pregatim pentru calatorie?
1.462 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum imultim hortensiile
1.288 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru sanatatea copiilor iarna
119 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum pregatim casa pentru o furtuna de iiarna
98 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne pregatim pentru recoltarea analizelor medicale
143 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se decojesc rosiile
309 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cum ne pregatim organismul pentru sezonul rece

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.09.2016  Adauga la favorite 304 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cei dintre noi ce au un echilibru alimentar constient, cei ce consuma cel putin 51% din regimul zilnic sub forma de hrana cruda, acestia si-au facut un depozit de antioxidanti remercabil si au sistemul imunitar bine pus la punct. Chiar si acestia, insa, pot tine mare cont de toate cele scrise mai jos, intru-cat hrana nu este singurul factor hotarator asupra nivelului si echilibrului imunitatii proprii.









Inainte de a va recomanda combinatiile ce au efect asupra cresterii imunitatii noastre, vreau sa va fac atenti la un mare adevar, cunoscut de foarte putini dintre noi: stiti care este factorul cel mai agresiv, perturbator al sistemului nostru imunitar? Ei bine, este vorba de starea noastra emotionala, de buna sau mai putin buna noastra stare generala. Amintiti-va mereu, un gand rau, un gand de frica, o actiune furioasa va scade intreg sistemul imunitar pentru o perioada de aproximativ 6 ore. Da, poti sa fii cel mai sanatos om, daca esti furios, ai deschis poarta tuturor virusilor si "i-ai poftit la tine in corp"! Oricat de bine te-ai hrani, oricat de atent ai fii, daca echilibrul emotional si maturitatea comportamentala iti sunt subrede, atunci si starea ta de sanatate este mereu pusa in pericol. Incercam cu totii sa avem atentie fata de aceste realitati noi, evidente stiintific, incercam sa asezam ganduri frumoase in vietile noastre si mai ales incercam sa combatem toate cele mai putin bune, cu cele cu adevarat minunate din prezentul si constientul personal.









Si iata, primul sfat spre o buna sanatate, este sa avem ganduri frumoase, sa nu ne suparam, sa nu ne enervam, sa ne pastram echilibru interior. Sa avem mereu posibilitatea sa actionam si nu sa reactionam la mediul si factorii din jurul nostru. Ca, daca e bucurie in vietile noastre, energia circula si sanatatea este protejata, dragii mei!





Mancarea sa ne fie medicament si medicament sa ne fie hrana... Ma leg mereu de cele spuse de Hipocrate, insa gasesc multa intelepciune in aceste vorbe! Daca mancarea noastra are viata, daca mancarea noastra are culoare si nu este procesata termic sau chimic, este o mancare 'tip medicament'. Bine, si care mancarea are viata, o sa ma intrebati? Mancarea vie este cea formata din fructe, legume, seminte, iaurt, produse fermentate lactic. Si, chiar dintre acestea, putine ne raman la indemana pentru sezonul rece, asa e! Amintiti-va, am s-o mai fac si eu, ca atunci cand acestea sunt din abundenta, abundenta din ele sa facem si noi, in farfuriile noastre, in dieta de zi cu zi. Iarna ne raman radacinoasele la indemana, ne raman citricele, merele si ne vom bucura din plin de ele. Avem borsul, moarea de varza, iaurturile, despre care as vrea sa va vorbesc intr-un alt moment, cel dedicat vitaminei C.









Al doilea sfat nutritional, spre buna sanatate, este legat de hrana noastra cea de toate zilele! In sezonul rece, sa nu treaca nici o zi fara sucul proaspat preparat si baut pe nerasuflate! Acesta ar fi bine sa contina: morcovi, sfecla rosie (intreaga iarna sa ne insoteasca!), telina, mere, grapefruit, portocale. Dimineata, pe stomacul gol, serviti un suc de sanatate si buna functionare, este unul dintre cele mai bune sfaturi care poate fi dat de un dietetician! Alimentatia noastra este foarte importanta, ea reprezinta caramizile de constructie a sistemului nostru imunitar!

Si ce mai pot consuma, sa pot sa-mi conserv imunitatea? Studiile moderne au identificat anumite substante bioactive care influenteaza benefic sistemul imunitar si anume:



vitaminele A, B6, C si E;


zincul, seleniul, cuprul, fierul si
unele substante vegetale secundare precum beta-carotenul sau lycopenul. Decisive pentru activitatea sistemului imunitar sunt si grasimile. Studiile recente confirma faptul ca imunitatea organismului creste o data cu eliminarea sau reducerea grasimilor din alimentatie.


Recomandarile specialistilor nutritionisti pentru o zi sunt o portie de legume crude, o portie de legume fierte, o data pe zi salata, de doua ori pe zi fructe, una dintre mese putand fi inlocuita cu un pahar de suc proaspat de fructe. Rezultatele sunt si mai bune daca meniul contine o varietate mare de legume si fructe. Iarna, sa ne bucuram de toate cele ce le gsim pe piata, la care sa adugam si cerealele integrale, leguminoasele fierte din abundenta, fructele uscate si.. veti tine la distanta agentii infectiosi, fara indoiala!





Ranjit Chandra, imunolog la Universitatea Carolina de Nord, a efectuat cercetari vreme de 30 de ani pentru gasirea unui regim alimentar care sa intareasca imunitatea. Cercetatorul a observat ca reducerea combativitatii celulelor imunitare este rezultatul insumat al catorva factorilor de risc major si anume stresul, alcoolul in cantitati mari, nicotina, sedentarismul si alimentatia incorecta. Celulele corpului uman produc in masa substante protectoare, dar pentru aceasta au nevoie de sprijin "culinar" adecvat. "Dati-mi o eprubeta cu sange colectat de la o persoana si pot sa va spun exact daca aceasta consuma o cantitate suficienta de fructe si legume", afirma cercetatorul american. Acesta a realizat urmatorul test, menit sa demonstreze efectul legumelor asupra organismului: 23 de barbati nefumatori, cu greutate normala, intre 27-40 de ani au consumat vreme de doua saptamani o hrana saraca in caroten, dupa care li s-au introdus, zilnic, pe parcursul a catorva saptamani, fie cate 330 ml suc de rosii, fie cate 330 ml suc de morcovi, fie cate 10 g pulbere de frunze spanac. O data pe saptamana li s-a controlat sangele. Rezultatul a fost remarcabil: sucul de rosii a fost cel mai eficient, subiectii care l-au consumat prezentand cele mai bune valori in ceea ce priveste antioxidantii. In mod evident, lycopenul prezent in rosii s-a dovedit a fi un "captator" de radicali mai puternic decat beta-carotenul. Un pahar de suc de rosii contine pana la 30 mg de lycopen, in timp ce 100 g rosii nu contin decat 3 mg. De fapt, organismul valorifica cel mai bine sucul de rosii. In primul rand, pentru ca celulele vegetale prelucrate ofera mai mult lycopen decat rosia proaspata intreaga si, in al doilea rand, pentru ca grasimea, de pilda o lingura de ulei de masline adaugata la suc, usureaza absorbtia lycopenului de catre intestin. Acestea fiind spuse, doresc foarte tare sa va fac atenti ca la consumul de sucuri proaspete, pentru o buna optimizare a efectului acestora, avem nevoie si de prezenta unei lipide, de exemplu, o lingurita de ulei de masline extravirgin sau o capsula de omega 3. Si astfel, am atins, al treilea sfat pentru intampinarea eficienta, din punct de vedere fizic, al sezonului rece: aportul constant de 3 luni de zile, o luna pauza, a unui supliment de omega 3. Va recomand capsulele de ulei de in, produse de firma romaneasca, eficiente si bine tolerate de organism, fata de capsulele cu omega 3 din uleiul de peste, fiind mai greu de asimilat si de nedorit, de catre cei ce sunt vegetarieni.

Sursa Roportal


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.