Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Secretele lui Stonehenge
144 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stonehenge: Originile misterioase ale megalitului antic
127 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cine a construit Stonehenge? (Film documentar)
118 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Monumente de tip Stonehenge in Brazilia
892 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  15 secrete antice socante |
87 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  MARI TRADARI CARE AU SCHIMBAT ISTORIA ROMANILOR
68 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mormantul lui Isus
348 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rusia - Istoria unui Imperiu
531 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Deportatii: Un tren in necunoscut (
229 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria complicata a aurului | Puterea Aurului
147 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Istoria monumentului de la Stonehenge

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.09.2016  Adauga la favorite 653 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Noi descoperiri facute la Stonehenge de catre o echipa de cercetatori din Birmingham, Bradford si Viena dezvaluie lucruri nestiute pana acum despre acest misterios loc.

Oamenii de stiinta au facut noi descoperiri la vestitul monument istoric Stonehenge, relevand faptul ca situl era considerat sacru cu 500 de ani inainte de ridicarea primei pietre a acestuia. Mai mult, cercetatorii aduc dovezi noi legate de credinta religioasa solara din perioada preistorica si venerarea soarelui. Astfel, ei au putut sa deduca modul de desfasurarea a unora dintre procesiuni si ritualuri anuale care aveau loc la nord de Stonehenge.

Dovezile arheologice au fost descoperite in timpul cercetarilor de la Cursus, un sit preistoric important, situat in apropierea Stonehenge. Aici, oamenii de stiinta de la Birmingham si Viena au folosit tehnici cu raze X pentru a cartografia zona. In urma acestui proces, ei au descoperit doua gropi, una in extremitatea estica si una in cea vestica.

Cu ajutorul unui software specializat, specialistii au analizat relatia dintre gropile de la Cursus si Stonehenge. In acest mod ei au aflat ca, vazute de la Hell Stone (piatra de la intrarea in Stonehenge), gropile erau aliniate cu rasaritul si apusul din cea mai lunga zi a anului, cea a solstitiului de vara.

Insa, in ziua solstitiului de vara nu au loc doar doua momente cheie, ci trei. Pranzul este momentul cand soarele atinge punctul cel mai inalt din ciclu. Luand in considerare aceasta informatie, specialistii au descoperit ca in etapa intermediara (punctul atins la pranz), soarele se alinia direct cu centrul Stonehenge-ului.

Insa, descoperirea nu sugereaza doar importanta covarsitoare pe care soarele o avea in vietile oamenilor preistorici, ci si ca Stonehenge era considerat drept loc sacru cu mult inainte de ridicarea pietrelor de aici.

Monumentele de la Cursus au fost create cu 500 de ani inaintea celor de la Stonehenge. De aceea specialistii considera ca este posibil ca Stonehenge sa fi fost un loc sacru dupa care sa fi fost calculate si create monumentele de la Cursus.

Acest lucru este sustinut de exactitatea cu care au fost create monumentele de la Cursus in functie de alinierea soarelui cu Stonehenge. Mai mult, Heel Stone trebuie sa fi avut o semnificatie speciala dinainte ca gropile de Cursus sa fi fost create.

Specialistii au anuntat ca analizarea acestei zone va mai dura cel putin doi ani, timp in care nu este exclus ca noi descoperiri sa aiba loc.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.