Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Paul Morphy
1.090 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Paul Zak si molecula morala
537 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Faimoaselr prajituri din Ierusalim
270 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Waldemar dezvaluie secretele in 4 picturi emblematice
84 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Diana: Noaptea in care a murit
200 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Poldark (UK 1975) Drama romantica 51 min / Episod 3
696 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria nestiuta a printului Carol Mircea
333 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mircea Eliade si redescoperirea sacrului (1987) 2/4
859 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tara minunilor subacvatice din Australia
208 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Colina crucilor
964 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Paul Bocus

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.06.2016  Adauga la favorite 1.316 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Daca nu ati intalnit pana acum pe nimeni care sa stie cu adevarat formulele magice ale mancarurilor, daca nu ati simtit niciodata ca bucataria este un foc sacru si daca nu ati reusit inca sa priviti gastronomia ca pe o adevarata arta, trebuie sa il cunoasteti pe ambasadorul bucatariei frantuzesti, Paul Bocuse. Alaturi de el, viata pare o adevarata comedie, la finalul careia este imposibil sa nu razi. La cei 81 de ani este un simbol pozitiv al Frantei, fiind numit de cei care il cunosc "seful statului", "le dieu vivant" sau "monstru sacru".
Inca din secolul al XVIII-lea, familia lui Paul a lucrat in domeniul restauratiei. Stramosii Bocuse aveau o moara pe malul lacului Saona. Familia sa prepara, intr-o excelenta bucatarie, mancaruri pentru agricultorii care veneau sa aduca graul la macinat. In 1840, restaurantul a fost demolat, dar familia a primit o ferma pe malul Saonei. Generatiile s-au succedat si, in 1921, bunicul lui Paul, Joseph, a decis sa vanda primul restaurant al familiei. Tatal lui Paul, Georges, se insoara cu Irma Roulier, fiica celor care aveau un hotel la Collonges, iar din 1959 acolo se afla restaurantul lui Paul Bocuse, dupa ce celebrul bucatar a facut un stagiu de invatatura la Maret si o formare clasica la Lyon, apoi in Viena si intr-un final, in Paris. Daca ajungeti astazi la Collonges il veti intelege mai bine pe Paul Bocuse si bucataria sa in decoruri foarte elegante. Restaurantul este frecventat de o clientela venita din intreaga lume.
Printre specialitatile restaurantului gasim faimoasa supa de trufe negre, preparat ce a fost creat in anul 1975, pentru care Paul Bocuse a primit decoratia Legiunii de Onoare din partea presedintelui Republicii Franceze. In 1989 a fost numit "Bucatarul secolului", iar un an mai tarziu restaurantul in care creeaza maestrul a fost distins cu premiul "Ler restaurant du Monde" (cel mai bun restaurant din lume). Daca ajungeti in acest restaurant, veti observa frescele pictate pe peretii exteriori ce reprezinta personalitati ale gastronomiei franceze. In interior, va veti lasa sedusi de caldura si frumusetea decorului din sala cu semineu. Sunetul orgilor din "Colectia limonaire" va va face sufletul sa danseze. Acesta este un loc ideal pentru intalniri intime, dar si pentru afaceri, este un spatiu in care primeaza nu numai calitatea, ci si entuziasmul unei echipe care este mereu gata sa dea oricarei intalniri o atmosfera de sarbatoare. Pe langa restaurantul din Lyon si cele 5 braserii, Bocuse si-a deschis si un restaurant la Tokyo. Mai mult decat atat, maestrul preda arta culinara intr-o scoala din Osaka. Organizeaza si mese prestigioase in toata lumea, pentru a face cunoscuta bucataria frantuzeasca. Cunostintele sale despre arta culinara le gasim in cele trei carti "Bucataria Pietei", "Bocuse, in bucataria dumneavoastra" si "Bucataria regiunilor Frantei".


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.