Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  In cautarea lui Nemo
629 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretul printesei
258 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caillou si iepurasul
444 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nuielusa fermecata •Strumfii
192 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Flacara luminarii - Clubul micilor castane
510 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Supa de soareci
118 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prieteni pentru totdeauna .
645 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tom Little si oglinda magica
134 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pingu se joaca fatea ascunse
374 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Complect
226 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Desene animate
 

 

Alexander Shulgin – omul care a redescoperit MDMA-ul

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.11.2015  Adauga la favorite 1.170 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Alexander “Sasha" Theodore Shulgin (nascut pe 17 iunie, 1925) este un chimist, biochimist, farmacolog, psihofarmacolog si autor. Shulgin este creditat cu introducerea MDMA (“ecstasy") psihologilor, la sfarsitul anilor 1970 pentru utilizare sa in scop psiho-farmaceutic. El a descoperit si sintetizat peste 230 de compusi psihoactivi si le-a evaluat ca psihedelice si/sau cu potential entactogenic. In 1991 si 1997, el si sotia sa Ann Shulgin au scris cartile PiHKAL si TiHKAL, care au descris pe larg activitatea lor si experientele personale cu aceste doua clase de medicamente psihoactive. Shulgin exercita activitatea seminala in sinteza descriptiva multora dintre acesti compusi.

Unele dintre descoperirile notabile ale lui Shulgin includ compusii familiei 2C * (cum ar fi 2C-B) si compusii de familie DOX (cum ar fi DOM). In mare parte datorita activitatii sale intense in domeniul cercetarii psihedelice si proiectare de droguri psihedelice, el a fost de la supranumit “nasul psihedelicelor“.

Shulgin a inceput sa studieze chimia organica ca elev bursier la Universitatea Harvard la varsta de numai 16 ani. In 1943, el a renuntat la scoala pentru a se alatura Marinei SUA, unde va deveni in cele din urma interesat de psihofarmacologie. In Marina, lui Shulgin i-a fost dat un pahar cu suc ​​de portocale de la o asistenta medicala militara inainte de interventia chirurgicala. Shulgin a baut, in ipoteza continea un narcotic, apoi a adormit rapid. El a descoperit la trezire ca droguri psihoactive nu au fost prezente in sucul care l-a expus la influenta unui placebo asupra mintii umane, insa a fost uimit ca “o fractiune de un gram de zahar l-au facut inconstient." Dupa ce a servit in Marina (un veteran al celui de-al Doilea Razboi Mondial), s-a intors la Berkeley, California, iar in 1954 a castigat titlul de doctor in biochimie de la Universitatea din California, Berkeley. Prin anii 1950, Shulgin a incheiat activitatea post-doctorat in domeniile de psihiatrie si farmacologie la Universitatea din California, San Francisco. Dupa ce a lucrat la Bio-Rad Laboratories ca director de cercetare pentru o scurta perioada, el a inceput sa lucreze apoi la Dow Chemical Company in calitate de chimist de cercetare senior. Acesta a fost momentul in care a avut o serie de experiente psihedelice ce au contribuit la elaborarea obiectivelor sale ulterioare si de cercetare, prima fiind adusa de mescalina.



“Am explorat prima mescalina la sfarsitul anilor ’50,de la trei sute cincizeci pana la 400 de miligrame. Am aflat ca a fost o mare revelatie in mine." - Alexander Shulgin, LA Times, 1995

Shulgin a raportat mai tarziu revelatii personale care “au fost aduse de o fractiune, un gram de produs solid cu o culoare alba, dar ca in nici un fel fel ar putea fi argumentat ca aceste amintiri au fost cuprinse in solid alb … Am inteles ca intreagul noastru univers este continut de constiinta colectiva in minte si spirit. Am putea alege sa nu gasim acces la ea, am putea nega chiar existenta ei, dar este, intr-adevar exista in noi, si exista substante chimice care pot cataliza disponibilitatea sa. “

tumblr_m6m6vxb6NV1raqwteo1_500Activitatile sale profesionale au continuat sa se aplece in directia de psiho-faramaceologie, promovat de experientele sale personale cu psihedelice. Dar in aceasta perioada nu a putut sa faca multa cercetare independenta. Insa a aparut oportunitatea sa pentru continuarea cercetarii ca urmare a dezvoltarii sale de Zectran, orimul pesticid biodegradabil, un produs extrem de profitabil.Aratandu-si neobisnuita umilitate in faimoasa carte PIHKAL, Dr. Shulgin limiteaza zilele sale de pesticide de la Dow Chemical la o singura propozitie in 978 de pagini. Cu toate acestea, Dow Chemical Company, in schimbul de brevete de valoare Zectran, i-a oferit lui Shulgin o mare libertate. In acest timp, el a creat si brevetat medicamente cand i-a cerut Dow si concluziile privind alte medicamente au fost publicate in reviste precum: “Natura" si in “Jurnalul de Chimie Organica". In cele din urma, Dow Chemical a cerut sa nu mai foloseasca numele lor in publicatiile sale. In 1965, Shulgin lasat Dow urmarind propriile interese. El a infiintat un laborator la domiciliu pe proprietatea sa, cunoscut sub numele de “Farm", si a devenit un consultant privat. El a predat, de asemenea, cursuri in universitatile locale si de la San Francisco General Hospital. Prin prietenul sau Bob Sager, seful de Vest Laboratories DEA SUA, Shulgin format o relatie cu DEA si a inceput organizarea de seminarii de farmacologie pentru agentii, furnizarea DEA cu mostre ale diferitilor compusi si servind uneori ca martor expert in instanta. In 1988, el a scris o carte de referinta in aplicare a legii atunci definitive, privind substantele controlate, si a primit mai multe premii de la DEA.

La 8 aprilie 2008, la varsta de 82, el a suferit o interventie chirurgicala pentru a inlocui o valva aortica defecta. Pe 16 noiembrie 2010, Dr. Shulgin a suferit un accident vascular cerebral din care si-a revenit in mare masura. De asemenea, la incheierea anului 2010, o interventie chirurgicala de piele i-a salvat piciorul stang de la amputare. Din pacate, in aceasta perioada la Dr. Shulgin au inceput sa apara primele semne de dementa, pierderea severa, in cea mai mare parte, a memoriei pe termen scurt. Datorita problemelor financiare serioase de cativa ani ale lui Alexandru si Ann o pagina la CaringBridge a fost creata pentru a primi donatii ca sa ajute la acoperirea cheltuielilor medicale. Odata cu progresia de dementa din 2010, sotia sa Ann Shulgin incearca sa vanda o parte din proprietatea lor pentru a ridica mai multi bani ca sa acopere costurile de ingrijire.



In scopul de a realiza consultarea de lucru cu DEA, Shulgin a obtinut un Program DEA am licenta pentru un laborator de analiza, ceea ce i-a permis sa detina si sa sintetizeze orice medicament altfel decat ilicite. Shulgin infiintat un laborator de sinteza chimica intr-o cladire mica in spatele casei sale, care i-a dat o mare autonomie asupra carierei sale. Shulgin a folosit aceasta libertate pentru a sintetiza si a testa efectele drogurilor psihoactive.

In 1976 Shulgin a fost introdus MDMA-ului de catre un student absolvent din grupul de chimie medicala pe care l-a tinut in San Francisco State University. MDMA-ul a fost sintetizat in 1912 de catre Merck si brevetat in 1912 ca un intermediar de alta sinteza in scopul de a bloca concurentii, dar nu a fost niciodata explorat in dreptul sau propriu. Shulgin a continuat sa dezvolte o noua metoda de sinteza si in 1976, a introdus chimice pentru Leo Zeff, un psiholog de ​​la Oakland, California. Zeff a utilizat substanta in practica sa, in doze mici, ca un ajutor pentru a vorbi la terapie. Zeff a introdus substanta la sute de psihologi si terapeuti prin intreaga natiune, inclusiv Ann Shulgin, pe care Alexander Shulgin a intalnit-o in 1979, si s-au casatorit in 1981.



Dupa judicioase auto-experimente, Shulgin a inscris un grup mic de prieteni cu care a testat in mod regulat creatiile sale, incepand din 1960. Ei au dezvoltat un mod sistematic de clasament al efectelor unor diferite medicamente, un sistem cunoscut sub numele de Scala de evaluare Shulgin, cu un vocabular pentru a descrie vizual, auditiv si fizic senzatiile. El a testat personal sute de droguri, in principal analogi diferite fenetilaminelor (familie care contin MDMA, mescalina, iar 2C * familie), si triptaminele (familie contine DMT, psilocina, si LSD). Exista un numar aparent infinit de variatii chimice usoare, care pot produce variatii in vigoare – unele placute si unele neplacute, in functie de persoana, substanta, iar situatia – toate din care sunt meticulos inregistrate in notebook-uri de laborator al lui Shulgin. El a publicat multe dintre aceste rapoarte obiective si subiective in cartile si lucrarile sale.

mdmaalone

In 1994, la doi ani dupa publicarea PiHKAL, DEA au atacat laboratorul lui. EMEA a solicitat ca Shulgin sa-si inchida licenta pentru incalcarea termenilor, iar el a fost amendat cu 25.000 dolari pentru posesie de esantioane anonime trimise la el pentru teste de calitate. In cei 15 ani in care au precedat publicarea PIHKAL si recenzii programate nu au reusit sa gaseasca nereguli. Richard Meyer, purtatorul de cuvant al San Divizia Domeniul Francisco DEA, a declarat ca: “Parerea noastra este ca aceste carti sunt destul de mult considerate ca fiind carti de bucate cu privire la modul de a face droguri ilegale. agenti-mi relateaza ca in laboratoare clandestine oe care le-au perchezitionat s-au descoperit copii ale acestor carti."


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.