Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Raiders of the Lost Art | Episode 2
340 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Carl Philipp Emanuel Bach - Compozitor si clavecinist
839 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele firmei Faberge
1.622 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Surprizele lui Faberge
514 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Oua Faberge Partea 1
2.125 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Carl Czerny
816 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Oua Faberge - o vedere din interior
1.792 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Divele anilor 90: Whitney, Mariah si Celine
289 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Oua Faberge
4.061 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Thomas Gainsborough
1.100 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Carl Larsson

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.07.2015  Adauga la favorite 1.562 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Carl Larsson (n. 28 mai 1853, Stockholm – d. 22 ianuarie 1919, Falun) a fost un pictor suedez. Picturile, acuarelele si desenele sale prezinta de obicei secvente din viata familiei pictorului care avea 8 copii. In operele sale apare frecvent locuinta din Sundborn, sotia sa Karin cu copiii. Pictorul impreuna cu sotia lui sunt considerati in Suedia, intemeietorii locuintelor in culori pastel, cu ferestre mari luminoase. Casa lor este azi un muzeu. In Germania Larsson devine cunoscut in 1909 prin cartea „Casa de sub soare"œ.

Grez a fost ca o mica idila pentru Larsson. Aici pictorul putea gasi usor motive pentru tablourile sale: gradini, copaci tineri,flori si plante, case vechi si debarcadere, orase cu terase si jardiniere, un fluviu cu mici cascade, batrani in saboti si fete bronzate. Aceasta lumina difuza din nordul Frantei i s-a potrivit cu usurinta lui Larsson. Tratata cu eleganta si adaugand o nota personala picturilor sale, aceasta particularitate a sa a atras imediat atentia observatorilor francezi. Larsson s-a casatorit in 1883 cu pictorita Karin Bergoo. In urmataorele sale picturi el utilizeaza portretul sotiei in tablourile: "Sotia" (1883), "Idila din atelier" si "Mica Suzanne" (1885). In anul 1883 el participa la un concurs cu tabloul "Sotia" si castiga premiul trei. In Suedia a locuit temporar intre anii 1885-1888 si a descris in tablourile sale viata din sudul Stockholmului, a facut studii in natura, si-a petrecut timpul in lumina nordului alaturi de flori si pomi fructiferi. A pictat fete tinere imbracate in alb si peisaje de iarna. In anul 1886 el a acceptat functia de sef al Muzeului de Arta Gothenburg, post pe care l-a detinut pana in 1891. Acum avea el o bogata experienta ca grafician, pictor in acuarela si ulei. Larsson si-a imbogatit experienta sa de pictor studiind in continuare sculpturile din lemn masiv din Evul Mediu. Cartea sa preferata descria mitologia si era plina cu statui ale zeilor si zeitelor in stil baroc. Arta pitoreasca a fost pentru el o atractie irezistibila.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.