Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Foloseste corect hartia de copt - 10 trucuri utile!|
617 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cateva sfaturi utile pt. cateii vostri
1.195 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  3 sfaturi pentru fotografii de Craciun reusite
1.285 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secrete si trucuri pentru BUCATARIE
523 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi utile pentru fiecare dintre voi
386 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Descopera 10 cele mai bune sfaturi pentru cusut
191 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru fotografia de sport iarna
458 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 20 sfaturi super utile
473 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  27 DE TRUCURI SI SFATURI UTILE PENTRU CURATENIE
368 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai bune 5 sfaturi pentru un incepator in fitness
657 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Sfaturi utile pentru a conduce corect pe timp de noapte

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.05.2015  Adauga la favorite 1.064 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Sa conduceti pe timp de noapte poate fi riscant, si statisticile arata ca numarul accidentelor este mai mare in intervalul de timp 21:00 – 06:00, decat in restul zilei. In general, soferii fara experienta sunt cei mai predispusi accidentelor pe timp de noapte. Pentru a va putea pregati pentru un drum ce implica sa conduceti pe timp de noapte, va recomandam sa tineti cont de urmatoarele sfaturi:

– trebuie sa va pregatiti pentru drum inainte. In cazul dumneavoastra este important sa va odihniti inainte tocmai pentru a evita ca oboseala sa se instaleze mult mai repede. Referitor la autovehicul, in cazul unei calatorii pe termen lung, acesta trebuie verificat la un service. Pe termen scurt trebuie sa aveti un parbriz curat, faruri bine reglate (vitale pe timp de noapte) si anvelope corect montate in functie de anotimp si de temperatura.

– pe parcursul drumului, trebuie sa pastrati o viteza care sa va asigure suficient timp de reactie, distanta corespunzatoare fata de autovehicul din fata. Incercati sa va orientati de unde incepeti sa distingeti obiectele si nu uitati ca este posibil sa nu fie toate bine luminate.

– in curbe se recomanda sa intrati cu lumina de intalnire, tocmai pentru a observa luminile altor autovehicule mai din timp. In cazul in care va aflati intr-o zona rurala trebuie sa fiti atent la pietoni, biciclisti mai mult sau mai putin semnalizati sau animale.

– folositi luminile de intalnire faza mica/scurta atunci cand va apropiati de un alt autovehicul, chiar daca acesta este pe acelasi sens de mers cu dumneavoastra. Daca veti folosi luminile de drum faza mare/lunga ii veti reduce acestuia perceptia vizuala. Comutati pe luminile de drum dupa ce ati trecut de vehiculul de pe contrasens. In cazul in care luminile unui autovehicul de pe contrasens au fost foarte puternice si au avut un impact asupra ochilor dumneavoastra, va recomandam sa reduceti viteza sau sa opriti pana cand acuitatea viziuala va reveni la normal.

– nu trebuie sa priviti fix intr-un punct. Trebuie sa va obisnuiti cu o miscare triunghiulara a ochilor: coltul din dreapta, drept inainte, apoi un punct chiar langa masina ce se apropie de pe contrasens, apoi pe linia ce desparte cele doua sensuri de mers, la jumatatea distantei dintre masina dumneavoastra si cea de pe sens opus.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.