Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Peru- vacanta ieftina
594 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  La-Oroia, Peru
613 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Huacachina, minunea din desert
260 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Urubamba, Peru
299 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Canionul Cotahuasi - Peru
696 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  . Hiram Bingham
366 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kon Tiki Museum -Oslo
511 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Huacachina, Peru
358 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hotel suspendat in Valea Cuzco din Peru
603 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ecuador
1.568 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Peru

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.05.2014  Adauga la favorite 1.006 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Peru (spaniola Peru), oficial Republica Peru, este o tara situata in vestul Americii de Sud. La nord se invecineaza cu Ecuador si Columbia, la est cu Brazilia, la sud-est cu Bolivia, la sud are hotar cu Chile, iar la vest se afla Oceanul Pacific.

Peru este a treia mare natiune a Americii de Sud si poate fi impartita in trei regiuni geografice, pornind de la Vest spre Est. Prima dintre ele este coasta, o regiune de depresiuni desertice lunga si ingusta, a doua este regiunea muntoasa Sierra, portiune peruviana a Anziilor, iar ultima este reprezentata de Montana, campiile vaste si dealuri estice, acoperite in principal de padurile tropicale ale bazinului fluviului Amazon.

Peru este o tara multietnica, avand o bogatie culturala si arheologica deosebita, fiind cunoscuta ca locul de bastina al Imperiului Inca. Sediul Comunitatii Andine si a Comunitatii Sud-Americane a Natiunilor se afla in capitala statului peruan, Lima


Peru se intinde pe o suprafata de 1.285.216 km². Se invecineaza cu Ecuador si Columbia la nord, Brazilia la est, Bolivia la sud-est, Chile la sud si Oceanul Pacific la vest. Peru este un stat situat in America de Sud, pe coasta vestica. Relieful este in special muntos, cu inaltimi de peste 5.000 m. Din muntii Anzi izvoraste fluviul Amazon, cel mai mare ca debit de apa din lume. In partea de sud a tarii se gaseste cea mai secetoasa regiune de pe glob, Arica.

Datorita geografiei si climei sale variate, Peru are o biodiversitate ridicata, cu 21.462 de specii de plante si animale (raportate in 2003), 5.855 dintre ele fiind endemice.[27] Guvernul din Peru a stabilit mai multe zone protejate pentru conservarea lor.



Peru, spre deosebire de alte tari din zona ecuatoriala, nu are o clima exclusiv tropicala; influenta muntilor Anzi si curentul Humboldt sunt cauza unei mari diversitati climatice in interiorul tarii. Coasta inregistreaza temperaturi moderate, precipitatii reduse si umiditate ridicata.[28] In munti, ploaia este frecventa in timpul verii, iar temperatura si umiditatea se diminueaza odata cu altitudinea, pana la varfurile inghetate ale Anzilor.[29] Selva (jungla) este caracterizata de ploi abundente si temperaturi ridicate, cu exceptia extremitatii sale sudice, unde iernile sunt reci si precipitatiile, sezoniere.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.