Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Coreea de Sud-vacante ieftine
705 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ulleungdo, Coreea de Sud
989 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  25 de lucruri care trebuie facute la Seul (Coreea de Sud
1.043 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
  Insula Jeju
1.242 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Seul-Coreea de sud
887 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tarile mici din America Centrala -vacante ieftine
613 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Craterul vulcanic Ilchulbong Coreea de SUD
125 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dictatura, paranoia, foametea-Coreea de Nord!
87 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dongdaemun Design Plaza Coreea de Sud
107 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O calatorie cu motocicleta in Coreea de Nord
742 vizite - 0 comentarii
adaugat de blue
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Coreea de Sud

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.01.2014  Adauga la favorite 852 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Coreea de Sud (oficial Republica Coreea (coreeana 대한민국 Daehan-minguk) este un stat suveran din Asia de Est, care ocupa partea sudica a Peninsulei Coreene. Poreclita „Tara diminetilor linistite", ea are capitala la Seul, oras care este a doua metropola din lume ca marime si un important oras pe plan mondial. Coreea de Sud se invecineaza la nord cu Coreea de Nord si este inconjurata de Marea Japoniei la est, Marea Galbena la vest, iar Stramtoarea Coreei o desparte de Japonia.
Teritoriul peninsulei a fost populat inca din cele mai vechi timpuri[7]. Choson este primul stat coreean fondat in sec.4 i.Hr. in nordul peninsulei, dar este cucerit temporar in anul 108 i.Hr. de Imperiul Chinez. Din secolul 1 .i.Hr., apar regatele Silla(in SE), Baekje(in jumatatea apuseana a peninsulei) si Koguryo(in nord), ce se vor lupta intre sec. 5-7 pentru suprematie, pana in 675, cand peninsula este reunificata sub controlul Silla. Incepand cu secolul 4, se raspandeste Budismul, original din India, ce va patrunde aici din China, si devine religia oficiala a Regatului Silla, in anul 528. In anul 918 ia fiinta Regatul Goryeo, condus de dinastia Goryeo, care a continuat sa existe pana la invazia mongolilor din anul 1258[8].Dupa alungarea mongolilor in a doua jumatate a sec. 14, generalul Yi Song-Gyo instaureaza dinastia Yi. In secolul al XVII-lea statul este stapanit de dinastia chineza a manciurienilor, care l-a izolat de lumea externa.


In anul 1895, prin Tratatul de la Shimonoseki se instaureza protectoratul Japoniei, iar in 1910 Coreea este anexata de aceasta. Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, odata cu infrangerea Japoniei, nordul Coreei este controlat de armata rusa in august 1945, in timp ce sudul este controlat de americani. Prin Constitutia de la 17 iulie 1948 se proclama Republica Coreea, iar la 15 august, acelasi an, este alcatuit primul guvern de catre presedintele Li Sang Man. Independenta tarii a fost recunoscuta de ONU la 12 decembrie 1948. Pe data de 25 iunie 1948 Coreea de Nord invadeaza Coreea de Sud, astfel izbucnind Razboiul coreean, care inceteaza in urma armistitiului de la Panmunjon din 27 iulie 1953.

In ciuda acestor conflicte dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud, tara a devenit tot mai activa pe plan international. In 1990 se stabilesc relatii diplomatice cu URSS, iar in 1991 Republica Coreea devine membru al ONU. In decembrie 2000, presedintele Kim Dae Jung primeste Premiul Nobel pentru Pace[Conform Constitutiei adoptate la 25 februarie 1988, Coreea de Sud este republica prezidentiala, unde presedintele si Cabinetul (Consiliul de Stat) exercita puterea executiva, iar Parlament Unicameral (Adunarea Nationala) cea legislativa. Mandatul presedintelui este de 5 ani, acesta fiind ales prin vot direct. Cele mai importante partide politice sunt: Minju-dang („Partidul Democrat"), Jaju Seonjin-dang („Partidul Liberal Progresist"), Mirae Himang Yeon-dae („Alianta Sperantei Pentru Viitor"), Hannara-dang („Partidul Marii Natiuni")

Teritoriul tarii este impartit in 8 provincii, o provincie autonoma, 6 orase metropolitane si un oras special (Seul). Cel mai mare oras este Seul, care are o populatie de 10.464.051 de locuitori (23 de milioane locuitori cu imprejurimi).[necesita citare]


Diviziunile majore in Coreea de Sud sunt provinciile, orasele metropolitane (orase ce se bucura de o autonomie de conducere si care nu sunt parte constituenta a unei provincii) si orasul special.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.