Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Pesterile Vieng Xai- Laos
490 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stancile din Nong Kiau-Laos
524 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sate Katang-Laos
587 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vang Vieng-Laos
918 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chiang Rai.-Thailanda
756 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mekong / 4.909 km Vietnam
354 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Republica Uniunea Myanmar
625 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vietnam
1.044 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Uniunea Myanmar
747 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marele Palat din Bangkok
732 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Laos

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.01.2014  Adauga la favorite 822 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Laos este una dintre putinele tari comuniste din lume si pana in 1988 a fost inchisa vizitatorilor. In ultimii ani insa, tot mai multi turisti vin in Laos, pentru a descoperi atractiile acestei tari relaxante, cu munti si rauri. Deocamdata tara nu este foarte dezvoltata si capitala Vientiane este mai degraba un mare sat, decat un centru asiatic aglomerat. Majoritatea turistilor care viziteaza Laos se limiteaza la capitala si campiile misterioase cu ulcioare. Insa cei care vor face un efort sa descopere cu adevarat aceasta tara vor gasi un peisaj mirific, oameni prietenosi si privelistea unica a unei tari ce nu s-a schimbat mai deloc de-a lungul ultimului secol.

Principalele atractii turistice

• Admirati arhitectura coloniala franceza si numeroasele temple budiste din Vientiane, una dintre cele mai relaxate si linistitie capitale asiatice, adapostita in campiile fertile din bazinul raului Mekong.

• Centrul cultural si religios al Laosului este Luang Prabang. Acest oras regal antic a fost declarat loc de patrimoniu mondial UNESCO in 1995. Aflat intre raurile Mekong si Khan, orasul se lauda cu 33 de complexe de temple si in jur de 1.000 de calugari ce locuiesc aici.

• Admirati misteriosul Camp cu Ulcioare de langa Phonsavan. Peisajul este plin cu sute de ulcioare de lut, unele cantarind pana la sase tone. Legenda spune ca au fost folosite pentru a fermenta vinul de orez in secolul VI, pentru a sarbatori o victorie in lupta.

• Wat Xieng Thong este unul dintre cele mai impresionante temple din Laos. Decorat cu sticla colorata si aur, templul sta marturie faptului ca Luang Prabang a fost capitala regala pana in 1975. Alta atractie este palatul regal, ce contine lucrari frumoase de arta si daruri ale fostilor regi.

• Vizitati comunitatea traditionala din Ban Phanom. Satul este faimos pentru tesatori si broderiile de matase.

Nu ratati pesterile Pak Ou. Alte doua pesteri, Tham Ting si Tham Phun, sunt pline de imagini ale lui Buddha, vechi de sute de ani.

Vizitati arhipelagul Si Phan Don (Patru mii de insule) aflat pe raul Mekong, pentru a admira cascada spectaculoasa Khone Phapheng, cea mai mare din sud-estul Asiei si o specie de delfini (Orcaella brevirostris) aflata pe cale de disparitie.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.