Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sophia Loren - Tu vuo fa L´Americano
1.163 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Sophia Loren danseaza... Flamenco
1.075 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Sophia Loren - Mambo italiano -1955
1.116 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Brigitte Bardot and Sophia Loren
1.030 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Mari actori - Alec Baldwin
1.555 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori :Norman Wisdom
1.479 vizite - 0 comentarii
adaugat de maria
 
  Mari actori - Stefan Iordache
1.354 vizite - 0 comentarii
adaugat de calea
 
  Mari actori - Max von Sydow
1.476 vizite - 0 comentarii
adaugat de rica
 
  Mari actori - Nicholas Cage / 7 minute
1.442 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori - Bruce Willis
1.779 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Mari actori - Sophia Loren -

 
 
 
 
 
Adaugat de paloma 27.12.2013  Adauga la favorite 858 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Sophia Loren ( Sofia Scicolone) s-a nascut la Roma pe 20 septembrie 1934, ca fiica nelegitima a napolitancei Romilda Vilani o modesta "profesorasa" de pian. Bolnavicioasa si slaba precum o scandura( dupa cum ea afirma in amintirile ei publicate in revista "Oggi" ) este dusa la bunicii din partea mamei Domenico Vilani si Luisa Zotti intr-un sat aproape de Neapole unde creste intr-un mediu sanatos, dar saracacios cu multi unchi, aproape de mare de care ii este tot timpul frica si este plina de timiditate.

Pe timpul razboiului satul este evacuat si se muta impreuna cu mama si sora ei la Neapole unde indura saracia acelor vremuri.La varsta de 15 ani "ratusca cea urata" se transforma in "lebada"si mama sa o inscrie la un concurs de frumusete " Concursul pentru alegerea Principesei marii " la Neapole unde castiga locul doi si se inscrie la o modesta scoala de arta dramatica din Neapole.

Sigura pe frumusetea fiicei sale , mama sa pleaca cu ele la Roma si bate in fiecare zi la portile "Cinecittei"pentru a-si incerca norocul, face figuratie la aproximativ 11-12 filme, i-si schimba numele in Sofia Lazzaro si in 1952 primeste primul rolisor Barbara Lama in filmul "Africa sotto i mari "care ii pune in evidenta frumusetea si incepe sa se faca remarcata.

Producatorul Carlo Ponti este cel care intuieste talentul si expresivitatea chipului ei, ii propune primul contract pe trei ani, ii schimba numele in Sophia Loren si ii incredinteaza primul rol de la care incepe celebritatea ei Aida in filmul regizat de Clemente Fracassi in 1953.

Intre cei doi se naste o adevarata si frumoasa poveste de dragoste,ziarele vremii descriind cu lux de amanunte sacrificiile producatorului de a se desparti de prima sotie, ceea ce biserica catolica nu era de acord si sacrificiile starului de a avea copii.

Cei doi se casatoresc in 1957 - 1962 casatoria fiind anulata si se recasatoresc in 1966 - 2007 cand producatorul decedeaza.

Au impreuna doi baieti : Carlo Ponti Jr.nascut in 1968 astazi cineast si Edoardo Ponti nascut in 1973 ,in prezent scenarist, regizor, producator si detinatorul premiului de AUR pentru Between Strangers /2003 la Newport Beach Film Festival.Intalnirea actritei cu regizori ca Fellini, Visconti, Antonioni si mai ales De Sica, interpretarile unor roluri memorabile in filme ca :Quo Vadis , Ciociara, La , Giornata particolare, Una ,Pret-a-Porter, etc. , cuplul actoricesc facut cu Marcello Mastroianni au facut din celebra actrita o somitate a filmului mondial, o vedeta cu demnitate ce a impacat succesul cu bunul simt, n-a facut din viata particulara 'o vitrina"si este si astazi o actrita recunoscuta, o certitudine in lumea filmului.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.