Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Misterul zborului lui Rudolph Hess in Scotia / 55 min
838 vizite - 0 comentarii
adaugat de labionda
 
  Personaje ale nazismului - Rudolf Hess / Sutit RO
1.342 vizite - 0 comentarii
adaugat de camel
 
  Rudolf Hess - Pacifist nazist, tradator sau nebun?
1.414 vizite - 0 comentarii
adaugat de camel
 
  17 august 1987 - Rudolf Hess se sinucide in inchisoare
938 vizite - 0 comentarii
adaugat de suzy
 
  Misiunea lui Rudolf Hess in Anglia - Un mister
1.393 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Misiunea lui Rudolf Hess in Anglia - Un mister
1.272 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Misiunea lui Rudolf Hess in Anglia - Tradator sau nebun?
1.265 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Procesul Nazistilor De La Nuremberg 1947 / Part 5
5.689 vizite - 0 comentarii
adaugat de livia
 
  Procesul Nazistilor De La Nuremberg 1947 / Part 1
2.784 vizite - 0 comentarii
adaugat de livia
 
  Procesul Nazistilor De La Nuremberg 1947 / Part 4
2.217 vizite - 0 comentarii
adaugat de livia
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Rudolph Hess - Procesul de la Nuremberg

 
 
 
 
 
Adaugat de camel 24.12.2013  Adauga la favorite 1.444 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Secretele Istoriei - Enigma lui Rudolph Hess

Zborul lui Rudolf Hess spre Marea Britanie din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial a ramas in istorie ca fiind incercarea unui om de a stabili pacea pe cont propriu. Noi documente sustin, insa, ca Hess a fost sustinut de Hitler in aceasta incercare, potrivit cotidianului Daily Mail, in format electronic.
In seara zilei de 10 mai 1941, Rudolf Hess a decolat cu un avion de vanatoare german si a zburat spre Scotia in ceea ce el numea „o misiune umanitara". Hess credea ca razboiul cu Marea Britanie trebuia oprit, chiar daca Germania ar fi castigat oricum. Acest zbor de acum 70 de ani a ramas unul dintre cele mai mari mistere ale celui de-al doilea Razboi Mondial.

Pana acum, istoricii au crezut ca Hess actionase pe cont propriu. Autorul britanic Ian Kershaw, a scris, in cartea sa „Hitler: o biografie": „Hess a actionat fara cunostinta lui Hitler, dar cu convingerea ferma ca ii indeplinea dorintele." Dar acum, un document scris de mana, descoperit in Arhiva Statala a Federatiei Ruse arunca lumina asupra acestui caz.

Marturia lui Pintsch

Documentul a fost scris in Februarie 1948, de un om apropiat al lui Hess: ajutorul sau, Karlheinz Pintsch, prizonier sovietic de razboi intre 1945-1955. Acesta l-a insotit pe Hess atunci cand acesta a decolat pentru zborul spre Marea Britanie. Potrivit martorilor, Hitler a primit a doua zi o scrisoare de la Pintsch care incepea cu cuvintele: „Fuhrerul meu, cand vei primi scrisoarea aceasta eu voi fi deja in Anglia."

Potrivit lui Pintsch, Hitler nu a parut tulburat de aceste vesti. „Hitler m-a ascultat, calm si m-a lasat sa plec fara sa comenteze," a scris Pintsch. Acesta a mai mentionat in raportul sau ca Fuhrerul stia de zborul lui Hess de ceva vreme, pentru ca Berlinul negocia deja cu Londra. Zborul, spune Pintsch, a avut loc in urma „unui aranjament cu britanicii". Misiunea lui Hess, se pare, era „sa incerce prin toate metodele sa obtina, daca nu o alianta militara cu Anglia impotriva Rusiei, macar neutralitatea Angliei."

Zborul lui Hess, un act diplomatic?

Un lucru este cert, insa: nimeni din anturajul lui Hitler nu ii era mai loial decat Hess. Daca zborul lui a fost sau nu un act diplomatic, nu se va sti cu certitudine, poate, niciodata. Dar noile descoperiri, care sustin ca Hitler stia de planurile lui Hess, ar putea schimba viziunea unora despre acest eveniment.

Dupa razboi, valetul lui Hitler, Heinz Linge, a declarat: „Nu am indraznit sa il intreb daca stia de zborul lui Hess in Anglia, dar comportamentul lui mi-a indicat nu doar ca stia despre acesta inainte ca el sa se intample, dar ca poate chiar el fusese cel care l-a trimis pe Hess in Anglia." Marturii similare au dat si cei care erau cu Hitler atunci cand acesta a primit vestile despre zbor.

Teoria conspiratiei

Potrivit versiunii online a publicatiei Spiegel, Stalin a crezut intr-o teorie a conspiratiei germano-engleze. Acesta credea ca Hitler nu ar purta un razboi pe doua fronturi si ar cauta sa incheie pace cu Anglia inainte de a-i invada tara. Dar Stalin s-a inselat.

Acesta este motivul pentru care istorici precum Rainer Schmidt, de la Universitatea din Wurzburg, au privit noul document cu scepticism. Schmidt crede intr-o versiune alternativa, in care Pintsch i-a povestit unui jurnalist britanic, in 1963, ca Hess ii spusese in urma unui zbor de pregatire: „Fuhrerul nu stie ca voi face aceasta incercare asta seara."

Sfarsitul lui Hess

In scrisoarea pentru Hitler, Hess scrisese: „Si daca acest proiect esueaza, veti putea intotdeauna sa negati orice implicare. Spuneti doar ca mi-am iesit din minti." La procesul sau de la Nuremberg, Hess a parut sa fie bolnav psihic si cu pierderi de memorie. A fost condamnat la inchisoare pe viata. In 1987, la varsta de 93 de ani, Rudolf Hess s-a strangulat cu un cablu.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.