Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Louis de Funes -
1.225 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Louis de Funes - Un comic genial
603 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un destin - Louis De Funes
1.805 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Louis Armstrong - Trompetist si cantaret de jazz
1.128 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tina Turner - Biografie
1.345 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jon Bon Jovi - Biografie
978 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Numele acestui baietel era... Louis Armstrong
466 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Billie Holiday - Biografie
1.115 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Peter Falk - Biografie
1.985 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marlene Dietrich - Mistere & Scandaluri / Biografie
1.339 vizite - 0 comentarii
adaugat de alecu
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Louis de Funes - biografie

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.12.2013  Adauga la favorite 1.672 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Louis Germain David de Funes de Galarza s-a nascut in Courbevoie, Franta la 31 iulie 1914.

Pianul a fost mica lui pasiune. A renuntat la scoala si a lucrat ca pianist de jazz la Pigalle facindu-si clientii si sa rida datorita grimaselor sale. A studia un an de actorie la scoala Simon. In timpul celui de-al doilea razboi mondial a continuat sa studieze muzica si s-a indragostit de o secretara numita Jeanne de Maupassant (nepoata

a lui Guy de Maupassant). S-au casatorit in 1943 si au avut 2 copii nscuti in 1944 si 1949. Si-a facut debutul in film in 1945, la virsta de 31 de ani si a jucat aproximativ o suta de roluri de film in urmatorii 20 de ani.

Faima internationala a cunoscut-o dupa rolurile interpretate in 'Le gendarme de St. Tropez' - "Jandarmul din Saint Tropez" si in trilogia Fantomas.

In anul 1968, Funes a fost votat actorul favorit in Franta. De asemenea a ramas foarte popular in Europa aniilor '70. A continuat, de asemenea, sa cinte la pian colaborind la compunerea muzicii unor filme.

Supranumit "omul cu 40 de expresii faciale pe minut", Funes a interpretat peste 130 de roluri in filme si 100 de roluri in teatru.

Fiul sau, Olivier De Funes a anut o scurta cariera de actor inaite de a deveni pilot la Air France iar celalalt fiu, Patric de Funes a devenit medic.

Louis de Funes a fost, de asemenea, cultivator de trandafiri, o varietate de trandafir de a sa primind chiar numele sau.

S-a stins din viata in Nantes, la 27 ianuarie 1983, in urma unui atac de cord.

Un monument, reprezentindu-l pe el, a fost ridicat in gradina de trandafiri a sotiei sale.




Familia sa apartinea nobilimii din Sevilla. Tatal sau , Carlos Luis de Funes de Galarza (1875-1934), era avocat si apoi s-a facut bijutier . Mama sa , Leonor Soto Reguera (1879-1957), era casnica , fata unui notar din Ortigueira (La Coruna), unde de altfel ,sunt ingropati amandoi .



Louis s-a casatorit prima data in Saint-Etienne pe 27 aprilie 1936 cu Germaine Louise Elodie Carroyer. Din aceasta casatorie a rezultat un baiat : Daniel Charles Louis (nascut in 12 iulie 1937).



Divortat pe 13 noiembrie 1942, s-a recasatorit pe 20 aprilie 1943 cu Jeanne Augustine Barthelemy, stranepoata lui Guy de Maupassant , care-I va da 2 copii : Patrick Charles (nascut pe 27 ianuarie 1944), actualmente medic radiolog si Olivier Pierre (nascut pe 11 august 1949), actualmente commandant in Air France.



La mijlocul anilor 50 a inceput sa aiba roluri mai consistente in filme ca : Ah ! Les belles bacchantes sau Le Mouton a cinq pattes . Dar filmul care l-a adus in atentia publicului si a cineastilor a fost La traversee de Paris , cu toate ca era in mijlocul a doi monstrii sacrii ai cinematografului francez : Jean Gabin si Bourvil.

Regizorul Claude Autant-Lara, a sesizat imensul sau potential comic . Dupa rolul din Ni vu, ni connu in 1957 a fost recunoscut ca “cel mai bun comic al momentului “.

Si incepand din 1964 a fost urcat pe un piedestal de unde nu a mai coborat niciodata . Povestea jandarmului , Le Gendarme de Saint-Tropez, a avut un succes nebun , o alta serie a inceput : Fantomas, si ca sa incheie in forta acest an , de Funes, care avea 50 de ani , a jucat sub bagheta lui Gerard Oury in filmul Le Corniaud fiind acompaniat de prietenul sau Bourvil.

In 1965 revista Time Magazine a comparat dou-ul comic Bourvil/De Funes cu cel format din Laurel y Hardy. Cu putin inainte de moartea sa , a fost numit “Chaplin frances" ceea ce a fost pentru De Funes a insemnat un elogiu nemaintalnit !

In 1967 Louis de Funes s-a aflat din nou alaturi de Bourvil in La Grande Vadrouille - film ce a avut un succes rasunator la public , exprimat prin numarul de bilete vandute , numar ce a mai fost atins in 1998 de filmul Titanic a lui James Cameron .La sfarsitul lui 1971, a lansat in teatru Oscar , la Palais-Royal, care s-a jucat pana in septembrie 1972.

In 1971 impreuna cu Gerard Oury, regizorul sau purtator de noroc , a facut La Folie des grandeurs , film realizat in tara stramosilor sai : Spania . Partenerul sau , era prevazut a fi Bourvil , dar din nefericire pentru toti, marele actor a murit inainte de inceperea filmarilor , lucru care l-a intristat imens pe Louis de Funes . Rolul i-a fost acordat lui Yves Montand , care s-a achitat magistral de misiune .

Incepand din 1973 se se implica in realizarea filmelor . Asa apar : Les Aventures de Rabbi Jacob ce iese pe panza pe 18 octombrie in acelasi an .O zi dupa premiera , incepe sa joace in piesa lui Jean Anouilh, La Valse des Toreadors , timp de 200 de zile consecutiv , pana in aprilie 1974. Dupa acest tur de forta s-a dus sa se odihneasca la castelul sotiei sale , aproape de Nantes, unde se ocupa de gradinarit si a refuzat orice proiect de film pana la inceperea noului proiect a lui Gerard Oury. In Le Crocodile, ale carui filmari trebuiau sa inceapa in mai 1975, Louis de Funes trebuia sa intruchipeze un dictator sud American .Dar in mai 1975 in timpul pre-productiei , Louis de Funes a facut un infarct care l-a facut sa renunte pentru todeauna la cariera sa teatrala , care il consuma enorm .Avea atunci 60 de ani .

Incepand de atunci filmarile au fost sever tinute sub observatie . La L'Aile ou la cuisse , Louis de Funes aparea la filmari numai insotit de un doctor si cu o ambulanta ce statea in permanenta gata pentru orice interventie . In 1980, isi vede in sfarsit un vis implinit , adaptarea unei piese de Moliere realizata in propria-I versiune .

Pe 27 ianuarie 1983, a fost victima unui nou infarct ce i-a fost fatal .Este inmormantat in cimitirul din Le Cellier, in apropiere de Nantes .

Talentul lui Louis de Funes functiona excelent in categoria duo . Sunt arhicunoscute cuplurile : Michel Galabru (superiorul lui in seria Jandarmilor ) Louis de Funes.

Yves Montand in La Folie des grandeurs. Multe dintre scenele jucate in duet de cei doi sunt deja de antologie :visul cu numaratoarea , baia si curatatul urechilor , etc .

Coluche care era fiul lui Louis de Funes in L'Aile ou la cuisse.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.