Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Shane Macgowan - Anti - Interviu 2010
1.778 vizite - 0 comentarii
adaugat de tony
 
  Shane MacGowan...la 60 de ani / interviu sincer
857 vizite - 0 comentarii
adaugat de irina
 
  6/6 Povestea unei trupe geniale "The Pogues" part.6
1.531 vizite - 0 comentarii
adaugat de stefan
 
  Interviu cu Tom Waits - 29 septembrie 2004
1.267 vizite - 0 comentarii
adaugat de antonia
 
  Shane MacGowan - Un inger aflat aproape de sfarsit
1.313 vizite - 0 comentarii
adaugat de tony
 
  Shane MacGowan - Geniul auto-distructiv
1.475 vizite - 0 comentarii
adaugat de fram
 
  Interviu cu Iggy Pop - I'm Bored' / 1979
1.822 vizite - 1 comentarii
adaugat de orlando
 
  Interviu cu Jean Constantin si Puiu Calinescu
1.577 vizite - 0 comentarii
adaugat de Steaua
 
  Povestea lui Shane MacGowan - Irlandez 100%
1.289 vizite - 0 comentarii
adaugat de coca
 
  Interviu despre Omul invizibil - Stanley Kubrick -Part 1
1.595 vizite - 0 comentarii
adaugat de aires
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Shane MacGowan - Interviu 2004 Despre fumat,Bauturi

 
 
 
 
 
Adaugat de coca 13.12.2013  Adauga la favorite 1.072 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Shane MacGowan on The Hour with George Stroumboulopoulos 2004

Shane Patrick Lysaght MacGowan (n. 25 decembrie 1957) este un muzician irlandez, cunoscut ca solist si compozitor al trupei The Pogues.
MacGowan s-a nascut in Pembury, Kent, Anglia, in 1957[1], din parinti irlandezi. Si-a petrecut prima parte a copilariei in Tipperary, inainte ca familia sa sa se mute inapoi in Anglia, pe cand Shane avea sase ani si jumatate. A trait in mai multe locuri din sud-estul Angliei, inclusiv in Brighton si in Londra.

Mama lui MacGowan, Therese, a fost cantareata si dansatoare traditionala irlandeza si a lucrat si ca model in Dublin. Shane a crescut intr-un mediu impregnat de cultura si muzica traditionala irlandeza. In 1971, dupa ce a urmat cursurile Holmewood House School din Langton Bridge, Tunbridge Wells, a primit o bursa literara si a fost acceptat la Westminster School, o renumita scoala publica engleza. A fost exmatriculat in anul doi de studiu, cand a fost prins cu droguri asupra lui.[2]

MacGowan a simtit pentru prima oara gustul celebritatii in 1976, la un concert al trupei engleze de punk The Clash, cand, in febra concertului, a fost muscat de lobul urechii de Jane Crockford, care avea sa fie, mai tarziu, membra a trupei The Mo-dettes. Un fotograf l-a surprins pe Shane plin de sange, iar imaginea a ajuns in ziare[3], sub titlul "Canibalism at Clash Gig" ("Canibalism la concertul The Clash"[4]). La putin timp dupa aceasta seara, si-a fondat propria trupa punk rock, The Nipple Erectors. A incercat de asemenea, sa cante pentru bani in strada, la Covent garden, dar nu a avut succes.

Sora lui Shane este jurnalista, muziciana si scriitoarea Siobhan MacGowan, care si-a lansat propriul album, Chariot, in 1998 si a publicat un roman pentru copii, Etain’s Dream (Visul lui Etain).

La inceputul lui martie 2007, Shane a anuntat ca planuieste sa se casatoreasca cu vechea sa iubita, jurnalista Victoria Mary Clarke. In 2000, Tim Bradford a folosit titlul Is Shane MacGowan Still Alive? (Este Shane MacGowan inca in viata?) pentru o carte umoristica despre Irlanda si cultura irlandeza.

Comportamentul auto-distructiv:

Shane MacGowan este recunoscut pentru abuzurile sale de droguri recreationale, in special pentru consumul excesiv de alcool. Sinead O'Connor l-a raportat politiei din Londra pentru posesie de droguri, intr-o incercare de a-l opri de la consumul de heroina[6], dupa spusele ulterioare ale artistei. Desi la inceput furios pe O’Connor, MacGowan si-a exprimat mai tarziu gratitudinea pentru ea si a afirmat ca incidentul l-a ajutat sa renunte la consumul de heroina

MacGowan sustine ca a fost introdus in lumea alcoolului si a tigarilor de matusa sa in schimbul promisiunii sale de a merge pe calea crestina. In interviul pe care l-a acordat publicatiei Daily Mirror cu ocazia implinirii varstei de 50 de ani, el i-a spus reporterului: “In fapt, aveam patru ani cand m-am apucat de baut. Imi amintesc doar ca (sucul) Ribena s-a transformat in bere bruna si am dezvoltat imediat o adevarata dragoste pentru ea[8]." MacGowan spune ca a incercat whiskey-ul la zece ani si a continuat sa bea la modul serios de atunci incoace.

Vorbind in timpul emisiunii Folk Britannia a postului BBC Four, Robyn Hitchcock spunea: “Imi amintesc ca am mers la Hope and Anchor (un pub londonez in care aveau loc multe concerte folk punk). The Pogues erau toti pe scena si gata sa inceapa, barul era plin, dar ei nu incepusera inca. Apoi acest personaj a intrat pe usa tarsaindu-si picioarele si a coborat scarile impleticindu-se. M-am gandit: . Apoi a urcat pe scena. Tipul era Shane MacGowan."



The Pogues in Amsterdam in 2001

Shane a inceput sa sufere fizic din cauza anilor de betie continua, este cunoscut pentru faptul ca urca pe scena beat si a participat de multe ori baut la interviuri. In 2004, in cadrul emisiunii politice This Week a postului de televiziune BBC TV, MacGowan a devenit incoerent si a inceput sa nu-si mai poata articula raspunsurile la intrebarile jurnalistei Janet Street-Porter privitoare la interzicerea fumatului in spatiile publice din Irlanda[9].

Pe 7 septembrie 2002 MacGowan a consumat atat de mult alcool inaintea concertului de la Olympia Theatre din Dublin, incat s-a oprit din cantat si a vomitat peste fanii din primul rand.

Dupa spusele Fionei Wynne de la Daily Mirror, critica sustinuta la adresa comportamentului lui Shane MacGowan, “care era intr-un carucior cu rotile dupa ce si-a rupt piciorul" a fost cea care a determinat-o pe Sinead O'Connor sa intervina intr-o emisiune a postului national de radio irlandez si sa-l apere pe MacGowan zicand: “El e un inger aflat aproape de sfarsit care are nevoie de sprijin. A ajuns prea departe ca sa se mai lase de baut; are o boala care nu poate fi vindecata si, din cate vad eu, sfarsitul este aproape pentru el."

In schimb, logodnica lui Shane MacGowan, Victoria Mary Clarke, sustine ca desi alcoolismul lui Shane era atat de grav incat cei doi au fost nevoiti sa se desparta la un moment dat, “lui Shane ii place sa bea si probabil ii va placea intotdeauna.

Dar bea mai putin decat crede lumea si nu l-am vazut beat de ceva timp.", sugerand faptul ca viciul lui MacGowan nu ar fi atat de periculos pentru viata lui cum cred majoritatea fanilor. Potrivit logodnicei lui Shane, “a devenit dificil pentru noi sa ajungem din punctul A in punctul B fara a fi trasi in baruri de catre care vor sa-i faca cinste cu un pahar".

Tot ea spune ca “Shane, in esenta o persoana timida, ura sa-si vada fotografia pe copertele revistelor si pe panouri deoarece credea ca este urat. Ura interviurile si dispretuia barfele. Pentru a face fata propriei sale anxietati sociale, a inceput sa bea din ce in ce mai mult[."


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.