Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sfantul Nicolae, in traditia romaneasca
1.046 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria lui Mos Craciun
1.348 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bucurestiul sub ocupatie 1916-1918
459 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfantul Nicolae
526 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata lui Nicolae Titulescu
934 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfantul Dumitru, traditii si obiceiuri
428 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Comorile din Scheii Brasovului
744 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  1 Viata Sf Dimitrie, Izvoratorul de Mir
180 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ''Studiile'' tovarasului Nicolae Ceausescu
1.322 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ISTORIA CUM (NU) AI STIUT-O!
44 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Sfantul Nicolae

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 05.12.2013  Adauga la favorite 1.062 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
In fiecare an, in 6 decembrie, credinciosii il sarbatoresc pe Sfantul Nicolae. E unul din cei mai iubiti sfinti, pentru facerile sale de minuni, ziua pomenirii sale deschizind sirul sarbatorilor de iarna, cind copiii il asteapta, cu emotie, sa le aduca daruri.

Este considerat ocrotitorul copiilor, dar, totodata, este si aparatorul marinarilor, al brutarilor, al fetelor fara zestre si al celor osanditi fara vina. Tari ca Rusia si Grecia, precum si multe orase din Apus sunt patronate de Sfantul Nicolae. In aceasta zi, pentru credinciosii care tin post, e dezlegare la peste.

Sfantul Nicolae a trait pe vremea tiranilor imparati Diocletian si Maximilian. Parintii i-au pus la nastere numele de Nicolae, care inseamna "biruitor de popor". Inca de la nastere, acesta ducea o viata sfanta. Dupa moartea parintilor sai, Nicolae a devenit preot si, daruind toata averea mostenita saracilor, s-a preotit si a plecat in pelerinaj in Palestina si Egipt. La intoarcerea acasa, poporul l-a ales episcop de Mira.

A propovaduit cu cu indrazneala dreapta credinta. De aceea, a fost prins de mai marii cetatii Lichiei, care l-au inchis in temnita impreuna cu alti crestini. A fost eliberat din inchisoare de imparatul Constantin care, dupa putin timp, a organizat si primul sinod de la Niceea, unde a participat in calitate de episcop. Acolo, acesta a fost recunoscut drept un mare aparator al ortodoxiei. Sinodul a condamnat erezia lui Arie, conform careia Iisus Hristos nu este Fiul lui Dumnezeu, ci doar un om cu puteri supranaturale.

Sfantul Nicolae, ingrijorat de o posibila ruptura care putea avea loc in Biserica, i-a dat ereticului Arie o palma. Astfel, potrivit bisericii, de la palma Sfantului Nicolae a ramas obiceiul ca, pe 6 decembrie, cei neascultatori sa fie loviti cu o nuia in semn de avertisment.

Inca din timpul vietii sale, Sfantul Nicolae a avut darul facerii de minuni A scos din temnita trei oameni napastuiti, care, prinzand de veste ca sunt osanditi pe nedrept, l-au chemat in ajutor. Sfintul Nicolae s-a stins din viata la adinci batrineti, pe 6 decembrie, in anul 340. Moastele sale au au fost duse la Bari, in sudul Italiei, unde au fost adapostite intr-o biserica ce i-a fost dedicata.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.