Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cheesecake cu capsuni:
154 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cheesecake cu ciocolata / Desert fara zahar si faina
322 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chocolate Royale Cheesecake
1.425 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cheesecake japonez
1.201 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  How It's Made Chocolate
2.240 vizite - 0 comentarii
adaugat de odette
 
  Cheesecake cu iaurt fara gluten, fara zahar
487 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cheesecake de iaurt cu lamaie-fara coacere
1.366 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cheesecake cu unt de arahide (Fara coacere) -
791 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cel mai cremos CHEESECAKE copt fara blat -
40 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reteta cheesecake cu ciocolata fara coacere
2.106 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Triple Chocolate Toffifee Cheesecake

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.11.2013  Adauga la favorite 1.990 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ingrediente


Crusta
350 gr biscuiti integrali
150 gr unt
3 linguri cacao
2 linguri zahar
2 linguri lapte
1 lingurita scortisoara
Caramel
200 gr zahar
4 lg apa
1 lingurita sare
70 gr unt
70 ml smantana grasa
50 gr alune
50 gr arahide
Ciocolata strat 1
80 gr ciocolata neagra > 70% cacao
1 lingura ulei
1 lingura lapte
Crema branza
300 gr branza de vaci
100 gr smantana
100 gr ciocolata alba de buna calitate
150 ml smantana pentru frisca
1 lingurita zahar vanilat
4 gr gelatina granule
Ciocolata strat 2
100 gr ciocolata neagra > 70% cacao
2 linguri lapte
1 lingura ulei
Decor
100 ml smantana pt frisca
1/2 lingurita zahar
bomboane toffifee


Hmm, cu ce incepem? Cu caramelul as zice eu. Punem intr-o tigaie teflonata (un wok ar fi ideal, dar merge si una normala) zaharul si cele 4 linguri de apa, lasam la foc mediu pana incepe sa fiarba si amestecam de cateva ori cu lingura de lemn., Cand incepe sa fiarba dam focul o idee mai mare, punem lingura de lemn deoparte pentru ca in faza aceasta nu mai avem nevoie de ea, si-l lasam pe foc pana cand vedem ca-si schimba culoarea. Cand devine auriu-aramiu (dar nu foarte) il luam de pe foc si adaugam sarea, apoi smantana si amestecam energic ca sa nu se intareasca caramelul. Untul il taiem cubulete si-l punem in caramel, iar la final adaugam si alunele sarate si alunele de padure putin maruntite - dar putin de tot. Lasam deoparte caramelul la racorit.

Trecem repede la crusta. Punem biscuitii in robot si-i macinam fin. Rasturnam biscuitii maruntiti intr-un bol mai mare, adaugam zaharul, cacaoa si lingurita de scortisoara si amestecam cu o lingura pentru o distribuire uniforma a ingredientelor. Untul topit il adaugam peste biscuiti si omogenizam.

Tapetam fundul unei tavi detasabile - 21cm diametru - cu hartie de copt. Punem compozitia de biscutii, o distribuim uniform pe fundul tavii si pe pereti pana sus. Presam bine biscuitii cu fundul unui pahar, apoi o dam la rece pentru 10 minute (eu am pus direct in congelator pentru o racire mai rapida si mai intensa). Dupa 10 minute scoatem tava din congelator si turnam caramelul peste stratul de biscuiti. Dam din nou la rece, la frigider.

Pregatim primul start de ciocolata. Rupem ciocolata bucatele, adaugam lingura de ulei si de lapte, si le topim la bain-marie sau la microunde. Eu am ales varianta mai usoara, microundele. Turnam ciocolata peste caramel si introducem din nou tava la frigider.

Pentru crema de branza, incepem cu ciocolata alba, care am o topim la bain-marie de data aceasta, fiind mai sensibila si sa nu riscam sa o ardem/prajim. Lasam ciocolata topita deoparte si punem gelatina la hidratat in cateva linguri de apa rece, 4-5 sa fi fost la numar.

Mixam branza cu smantana in blender pana devin o pasta fina. In loc de branza si smantana puteti folosi si crema de branza gata cumparata din magazin, dar eu am vrut sa fie mai 'bio' si am folosit produse luate din piata, dar sa stiti ca am obtinut o minunata crema de branza, fina si pufoasa (in final). Scoatem crema de branza din blender sau din cutie si trecem la mixer. Adaugam treptat ciocolata topita. Dam mixerul la viteza mai mica si incorporam si gelatina hidratata.

Smantana pentru frisca o mixam cu o lingurita de zahar vanilat, apoi o incorporam cu miscari de sus in jos in crema de branza. Turnam crema de branza peste glazura de ciocolata si dam tortul la congelator de aceasta data.

Preparam glazura 2 identic cu prima glazura, eu tot la microunde ca sa respect partea cu identic, si o lasam la racorit 15-20 minute. Cand crema de branza este suficient de intarita, turnam glazura de ciocolata, nivelam frumos si din nou introducem tortul la frigider. Cred ca v-ati dat seama cat de esentiale sunt frigiderul si congelatorul pentru prepararea acestui tort, la final o sa ajungem sa le multumim lor pentru reusita :P

Ce a mai ramas de facut? De cumparata o cutie mica de bomboane tofifee :))), in caz ca n-ati primit-o cadou de la cineva :P si....de mixat bat smantana pentru frisca cu putin zahar vanilat.

Cand e intarita bine glazura de ciocolata ornam cu moate de frisca, iar in varful fiecarui mot punem cate o bomboana toffifee, iar efectul vizual va fi maxim!!


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.