Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sherlock Holmes si Femeia paianjen (1944) / 59 minute
2.155 vizite - 0 comentarii
adaugat de maxim
 
  Sherlock Holmes -The Golden Pince-Nez (UK 1994) 52 min
1.621 vizite - 0 comentarii
adaugat de lavinia
 
  Sherlock Holmes - O executarea anulata (1955) 26 min
2.528 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sherlock Holmes - Tratatul naval (UK 1984) / 52 minute
1.917 vizite - 0 comentarii
adaugat de marea
 
  Sherlock Holmes: A Game of Shadows (SUA 2011)
2.797 vizite - 0 comentarii
adaugat de escort
 
  Sherlock Holmes - The Dancing Men (UK 1984 / 54 min
2.421 vizite - 0 comentarii
adaugat de buster
 
  Sherlock Holmes -The Resident Patient (1985) / Part 1/4
2.127 vizite - 0 comentarii
adaugat de maxim
 
  Sherlock Holmes -The Resident Patient (1985) / Part 2/4
1.899 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sherlock Holmes -The Resident Patient (1985) / Part 3/4
1.757 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Sherlock Holmes -The Resident Patient (1985) / Part 4/4
1.647 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Sherlock Holmes - The Abbey Grange (UK 1996)

 
 
 
 
 
Adaugat de lavinia 24.11.2013  Adauga la favorite 1.956 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
Nota IMDB: 7.9
   
 
The Return of Sherlock Holmes: The Abbey Grange (1996)

Nota IMDb:7,9

Regizor: Peter Hammond
Scenarist: Arthur Conan Doyle (by), John Hawkesworth
Cu: Jeremy Brett, Edward Hardwicke, Paul Williamson

Distributie:

Jeremy Brett ...
Sherlock Holmes
Edward Hardwicke ...
Dr Watson
Paul Williamson ...
Inspector Hopkins
Conrad Phillips ...
Sir Eustace Brackenstall
Anne-Louise Lambert ...
Lady Mary Brackenstall (as Anne Louise Lambert)
Zulema Dene ...
Theresa Wright
Oliver Tobias ...
Captain Croker
Nicolas Chagrin ...
Mr Viviani


Holmes il trezeste pe doctorul Watson intr-o dimineata devreme si cei doi pleaca imediat cu trenul la locul unei crime, Abbey Grange din apropiere de Chislehurst (comitatul Kent).


El ii arata o telegrama trimisa in plina noapte de inspectorul Stanley Hopkins, in care il ruga sa vina imediat la acel conac. Analizand caracteristicile telegramei, Holmes deduce ca Eustace Brackenstall, stapanul domeniului, a fost asasinat. Inspectorul Stanley Hopkins crede ca asasinatul fusese savarsit de banda de talhari Randall, formata dintr-un tata si doi fii.
Odata ajuns la Abbey Grange, Lady Brackenstall este gasita odihnindu-se cu o vanataie mov deasupra unui ochi, rezultatul unei lovituri primite in noaptea anterioara. Ea are si doua intepaturi pe brat. Lady Brackenstall le povesteste evenimentele petrecute in seara anterioara.


Pe la ora 23, inainte de a se culca, doamna verifica daca ferestrele conacului erau bine inchise si a gasit o fereastra deschisa in sufragerie. Ea a vazut atunci un om in varsta care tocmai intra in camera, cu alti doi mai tineri in spatele sau. Ea n-a avut timp sa tipe, deoarece primul om i-a tras rapid un pumn in fata, si si-a pierdut cunostinta. Dupa ce si-a revenit, s-a gasit legata de scaun cu cordonul soneriei de la bucatarie care fusese smuls.

Atunci a intrat in camera Sir Eustace, probabil atras de zgomotele suspecte, cu o bata in mana. Unul dintre intrusi s-a repezit catre el si l-a lovit violent cu vatraiul, ucigandu-l mortal. Lady Brackenstall a lesinat iarasi, iar cand si-a revenit din nou i-a vazut pe cei trei agresori cu cate un pahar de vin in mana, iar apoi acestia au plecat cu argintaria.
Zgomotele au atras-o si pe camerista doamnei, Theresa Wright, care o ingrijea inca de cand aceasta era mica. Aceasta a confirmat ca si-a gasit stapana in stare critica si a dezlegat-o.
Lady Brackenstall i-a povestit lui Holmes ca mariajul sau nu era fericit. Ea se numea anterior Mary Fraser, era originara din sudul Australiei si venise in Anglia cu un an si jumatate. Sir Eustace Brackenstall era un sot violent si alcoolic. Cei doi erau casatoriti de aproape un an, din ianuarie 1896.

Corpul neinsufletit al lui Sir Eustace zacea inca la locul crimei. Vatraiul era indoit, sugerand faptul ca fusese folosit de un om puternic care lovise cu violenta. Hopkins ii povesteste lui Holmes unele lucruri despre Sir Eustace: acesta stropise cu petrol cainele sotiei sale si ii daduse foc, iar altadata aruncase cu o carafa asupra cameristei Theresa.
Holmes examineaza sufrageria si se declara mirat de faptul ca nimeni nu auzise clopotelul sunand, in momentul in care intrusii au rupt cordonul. I se povesteste ca bucataria se afla in celalalt capat al casei, unde niciun servitor nu putea sa auda clopotelul sunand. Pe masa se aflau trei pahare si o sticla de vin. Dopul de la sticla fusese scos cu un tirbuson de la un briceag, dupa trei incercari, iar unul dintre pahare avea pe fund o pojghita din resturile drojdiei.


Cei trei oameni descrisi de Lady Brackenstall ii evoca imediat inspectorului Stanley Hopkins o banda de talhari formata dintr-un tata in varsta si doi fii, care comisesera deja un furt important in regiune. Holmes decise sa se intoarca la Londra, fiind convins ca cei trei Randall sunt vinovati, iar arestarea acestora era sarcina Scotland Yard-ului.


In timpul drumului, Holmes ramane ingandurat, apoi coboara din tren pe la jumatatea drumului, fiind convins ca povestea lui Lady Brackenstall nu este adevarata. Elementele care l-au determinat sa creada ca este vorba de o inscenare sunt urmatoarele:
banda celor trei hoti era deja data in urmarire, iar descrierea lor fusese publicata in presa.
grupul Randall savarsise un furt cu putina vreme in urma, iar cei trei infractori nu ar fi riscat o alta lovitura asa de repede.
furtul fusese savarsit prea devreme fata de ora la care se savarsesc de obicei infractiunile.
este straniu ca unul dintre talhari a lovit-o pe Lady Brackenstall pentru ca aceasta sa nu tipe si nu au ucis-o, dupa cum ar fi actionat talharii.
este straniu ca l-au ucis pe Eustace Brackenstall desi puteau doar sa-l imobilizeze.
este straniu ca ei nu au furat decat o parte din argintarie desi in casa erau si alte lucruri mai valoroase.
este straniu ca au lasat sticla de vin neterminata.
Analiza paharelor il conduce pe detectiv la concluzia ca doar doua pahare au fost folosite, iar resturile de drojdie din ele au fost varsate in al treilea pentru a da impresia ca au fost trei persoane care au baut.


Revenind la conac, detectivul cerceteaza cordonul cu care a fost legata Lady Brackenstall. El remarca faptul ca doar pe o parte a cordonului sunt urme ca ar fi fost smuls, in timp ce pe partea de sus se pare ca a fost taiat. Aceasta confirma ipoteza unei inscenari. Holmes banuieste ca ucigasul era un acrobat sau un marinar inalt de cel putin 1,90 m. Holmes le cere lui Lady Brackenstall si Theresei Wright sa-i spuna adevarul. Desi cele doua femei afirma i-au spus totul, Watson remarca nelinistea lor.
Observand o gaura in gheata de pe lac, Holmes ii scrie un bilet lui Hopkins.


Detectivul se duce la compania de navigatie cu care calatorisera cele doua femei din sudul Australiei si pana in Anglia si afla ca vaporul cu care venisera ele era plecat in cursa. In schimb, ofiterul secund pe nume Jack Croker ramasese in Anlia, deoarece fusese numit capitan al unui alt vapor.
Revenit pe 221B Baker Street, inspectorul Hopkins aduce vestea ca a gasit argintaria pe fundul lacului, chiar sub copca, iar banda Randall fusese arestata in aceeasi zi la New York.
Holmes il cheama pe Croker la locuinta sa din 221B Baker Street. Acesta soseste acolo si este nevoit sa recunoasca faptul ca o cunoscuse pe Mary Fraser in timpul calatoriei acesteia catre Anglia si se indragostise de ea. El nu se aratase gelos pentru faptul ca aceasta s-a casatorit cu Sir Eustace Brackenstall, fiindca il interesa ca femeia sa fie fericita. El a continuat sa o vada de cateva ori si a aflat ca aceasta era maltratata de sotul ei. In seara respectiva, fusese sa o vada pentru a-i spune ca urmeaza sa plece in cursa, dar cei doi au fost surprinsi in sufragerie de lordul Brackenstall. Acesta si-a insultat sotia si a lovit-o, apoi l-a atacat pe Croker. In inclestare, marinarul l-a lovit mortal cu vatraiul, fiind in autoaparare. Ideea de a pune in scena o inscenare i-a venit Lady-ei Brackenstall si cameristei sale pentru a-l proteja pe marinar. Convins ca dezvaluirea adevarului ii va produce mustrari de constiinta, Holmes decide sa-l lase pe Croker sa plece, fiind hotarat sa nu-i spuna nimic lui Stanley Hopkins


Favorite

 
 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.